Nieuw huisdier ?

 

Ik had pas wat oud brood buitengegooid  ook een bordje eten (dat Vlekje toch niet meer wilde opeten) voor de vogeltjes in de tuin neergezet. Sedert een paar weken zie ik elke morgen een roodborstje aan de achterdeur komen en sedertdien zorg ik dat er brokjes en oud brood ligt. Ik liep van de living naar de keuken toen ik in mijn ooghoek iets wits zag. Verdorie dacht ik , daar zijn de meeuwen weer en wilde de achterdeur opentrekken. Gelukkig realiseerde ik me  dat het niet een grote meeuw maar een ooievaar was die aan de achterdeur stond. Toch even schrikken ,want een ooievaar is geen klein beestje. Hij liep een paar keer over en weer en begon dan de stukjes brood op te pikken. Ondertussen probeerde ik foto’s te maken.
Ik had meer foto’s van een bukkende ooievaar dan eentje die rechtop keek. Maar zolang hij daar aan het eten was lukte het me toch om hem  mooi in beeld te krijgen. Toen de stukjes brood op waren begon hij de brokjes uit het bord te pikken. Dat deed hij héél voorzichtig alsof hij het opslurpte.

  Toen alles op was draaide hij zich om en stapte naar het midden van de tuin

Hij sloeg zijn vleugels open en steeg fel klapwiekend de lucht in om in een sierlijke bocht  achter de daken van de huizen te verdwijnen. Dat opstijgen probeerde ik nog in beeld te brengen maar de foto mislukte. Hoewel ik die toch plaats. Je zag de kracht die deze vogel nodig had om met zijn lange stelten ,helemaal gestrekt ,steil de lucht in te gaan!

Ik ben benieuwd of die nog terug komt!

24 gedachtes over “Nieuw huisdier ?

 1. WAUW, je zal maar zo een mooie bezoeker over je vloer/tuin krijgen! 😀 En dan maar gauw wat foto’s maken, dat zou ik ook gedaan hebben 🙂 Het zou me niet verbazen mocht die nog terug komen, want dieren/vogels vergeten niet snel. Ik ben ook benieuwd. Maar dat zullen we dan wel van je vernemen, hé 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

 2. Heel leuk zo’n ooievaar van zo heel dicht te zien. Ik vind dat zo’n majestieuse vogels.
  Ik herinner me nog de dag dat we samen met An naar dat grote park gingen en ze hoog op hun nesten aan het broeien waren.
  Als wij naar Knokke komen en dan eens naar Sluis rijden spoor ik steeds de horizon af om ooievaars te zien. Wat mij soms wel lukt.
  Daar ik niet zelf rij en dus niet kan stoppen krijg ik ze niet op foto.
  Misschien lukt het mij eens bij jou in de tuin ! Hahaha

 3. Wow wat is dit mooi mee te maken. Voor de deur nog wel. Als gaat voederen dan komen misschien vaker terug. Mooi hé…. Nog bedankt prachtig bloemetje. Het doet me goed.

 4. Ik denk het wel.. dat die terug gaat komen. Dat doen de reigers én de ooievaars ook altijd bij die flat hier vlakbij hè.. daar worden ze af en toe gevoerd en dat onthouden ze wel hoor! Dus wat willy ook al schrijft.. bestel maar vast meer brood hahahaa!
  Groetjesss!

  • Ik denk dat die ooievaar wel veel plaatsjes alhier kent, vooral sedert de verbouwingen in het Zwin zochten deze vogels toen andere plekken om te rusten en te eten . Je mocht dan Natuurpunt bellen om de melden dat je een ooievaar in je omgeving zien rusten had. Dat werd dan aangetekend als fourageergebieden. Want dan kwamen ze daar geregeld samen om te rusten te eten en te broeden. Een paar honderd meter bij mij vandaan( in vogelvlucht) is er zo’n weide waar veel ooievaars samen komen . Nu ze terug in het Zwin kunnen komen ze nog wel langs hier maar niet meer in grote getale.

Geef een reactie