CWXRM

Bij het begin van een nieuw jaar maakt iedereen plannen om het dit jaar beter te doen en de goede voornemens vliegen in het rond. Er worden jaaroverzichten gemaakt of fotoalbums  van het voorbije jaar.
Met die fotoalbums ben ik deze maand al veel dagen bezig geweest omdat ik toch niet buiten kon(ziek).
Zo kwam ik ook op het idee om gebeurtenissen van het voorbije jaar eens nader te bekijken en zien of er een vervolg is of hoe het heden ermee staat.

Ik start met januari 2017. Het opvallendste van die maand was het maken van kleibeeldjes in het kader van de herdenking aan Wereldoorlog I.
Ik heb toen ook zo’n kleibeeldje gemaakt . Ik kreeg een boekje en een metalen plaatje.
Onlangs ontving ik een mail waar ik de  belangrijkste inhoud van de mail hieronder heb gekopieerd! Ik denk niet dat ik ga helpen met de installatie , maar ik ga er later op het jaar zeker naar toe!

“Vanaf 30 maart 2018 is de land art installatie toegankelijk voor het grote publiek. Vanaf die datum zal je als peter/meter op onze website kunnen terugvinden aan welk slachtoffer op de Namenlijst je verbonden werd op de dog tag.

In het najaar van 2017 zijn de voorbereidende werken in provinciaal domein De Palingbeek gestart, om dan in het voorjaar van 2018 de 600.000 beeldjes te plaatsen tussen de twee grote kunstwerken van Koen Vanmechelen.

Dat jullie als peters en meters geloven in het project, bewees jullie deelname al. Graag willen we jullie nu ook de kans geven om betrokken te zijn bij de opbouw van de installatie. Je kan je inschrijven om in het provinciaal domein De Palingbeek een dag te komen helpen in de periode van donderdag 1 februari 2018 tot maandag 26 maart 2018. Voor alle helpende handen voorzien wij tijdens de middagpauze steeds soep en brood. Reserveren is verplicht, de plaatsen per dag zijn immers beperkt. Heb je interesse om nog eens de handen uit de mouwen te steken voor ons project? Laat ons dit dan zeker weten via cwrm@vzwkunst.be.”

 

18 gedachtes over “CWXRM

 1. Een mooi initiatief! Het moet indrukwekkend zijn om zoveel beeldjes bij mekaar te zien! Maar waar ligt dat domein: De Palingbeek?
  Fijne groetjes, Heidi

  • Kun je het voorstellen :600 000 beeldjes. Ik denk dat dit al een foto is van al die beeldjes die ze met de mail toestuurden . Die plaatjes dragen elk een nummer en aan de hand van die cijfers ga ik dan weten voor wiens nagedachtenis ik een beeldje heb gekneed!

 2. Lieve Magda,
  Ik wil je bedanken voor mooie kerstkaart. En vooral lieve woorden bij ons. Echt lief van je. Wat ben jij creatief bezig geweest met kleien. Moet wel goed handen voor gebruiken. Pfff.. Je doet iets prachtig om te doen voor iets. Mooie foto’s geworden. Fijne zondag gewenst.❤

 3. Wij gaan helpen! Een dag in de krokusvakantie: opisigaar, omamoetje en de drie grootsten (we maakten ook beeldjes). Ben nieuwsgierig hoe dat zal gaan. Kregen al instructies: kleren die nat en vuil mogen en laarzen. Nog altijd geen blog, geen verslagje dus 🙁 Probeer hier iets te plaatsen dan 🙂
  Het beste met de gezondheid, de eerste en laatste keer ziek in 2018!!

  • Dat doe me enorm plezier om je hier te kunnen lezen. Ik kom regelmatig bij jou eens kijken of er al leven zit in je blog. Ik denk dat je het mag vergeten zoals ik ook tegenkwam. Ik kreeg zelfs bericht dat ik persona non grata was!!
   Zillebeke is nu niet bepaald dichtbij voor mij. Ik zal een regeling treffen met mijn zoon en schoondochter zodat ik bij hen kan logeren en we er een dagje kunnen van maken. Zij wonen in de omgeving van Diksmuide.
   Dat je wens voor mijn gezondheid in 2018 mag vervuld worden ! Eén keer een maand ziek en dan niet meer voor het hele jaar, 🙂 🙂

   • denk ook dat het voorgoed gedaan is, mis het toch wel een beetje, begin aan een nieuwe blog te denken, laat het u zeker weten als het ooit zover is

 4. Mooi initiatief.Ik ben toen geen beeldje gaan maken want zat met een opstoot van reuma in mijn handen en dat zou niet alleen pijnlijk geweest zijn maar ook dom.In die periode moest ik zware medicatie pakken en mijn handen laten rusten

  • Oei en dat is pijnlijk hé! Heb het zelf al twee keer meegemaakt dat al mijn gewrichten zo’n pijn deden dat ik enkel pijnstillers kon nemen en in mijn bed kruipen. Het was gelukkig vlug over. Hopelijk komt het niet vlug terug. Ik las dat ze de 600 000 al naderden dus geen gewetenswroeging hebben !

 5. een lovenswaardig initiatief Magda..

  het is wel niet bij de deur, maar ik heb het toch maar op mijn “to do” lijstje geplaatst..

  prettige avond

  • Ik ben er al eens geweest en toen hadden ze al perken aangelegd met rode omheiningen die vallende soldaten voorstelden. Daar zouden ze nu perken aanleggen om al die beeldjes te plaatsen. Die beeldjes stellen een soldaat voor die gebogen met zijn armen over elkaar zit. 600 000 duizend ! Dat wil ik in het echt zien. Zal zeker indrukwekkend zijn. En dan krijg ik ook te zien van welke soldaat ik de meter ben !

Geef een reactie