Còrdoba

Toen we half oktober in Sevilla waren  zijn we met de trein ook een dagje naar Cordoba geweest. Ik heb er al logjes over gemaakt maar een paar bezienswaardigheden kwamen niet aan bod want  nog geen maand later trokken we naar Wenen waar ik jullie uitgebreid over verteld heb.

Het eerste wat we in Cordoba bezochten was de Mezquita , de kathedraal van Córdoba. Een overweldigend en prachtige kathedraal.

Het was ons al opgevallen dat het in de stad zelf zo kalm was. Die dag werd San Juan gevierd  en veel winkels in de stad waren gesloten en zouden pas in de late namiddag opengaan! En dat bleek ook zo te zijn. Zoals je merkt was het in de late namiddag nog 25° !


In het historisch gedeelte waren er wel veel toeristen en de winkeltjes in de smalle steegjes waren ook open. Het steegje van de Bloemen(Calle de las Flores) is een van de populairste en iedereen wilde  eens door dit doodlopende straatje wandelen. Wij ook !

 Omdat al die straatjes autovrij waren was het er heerlijk rondwandelen en omdat het een feestdag was in Córdoba zag je veel gezinnen waandelen en ergens op een terrasje  drinken en eten( meestal gepaard gaande met luide gesprekken en veel gebaren 😉 )

Het was erg warm en deze toerist zocht een schaduwplekje op! Maar de vogels zochten eveneens de schaduw op onder een Romeinse brug.

Vlak vòòr deze Romeinse brug was er een poort, ook wel de Arc de Triomphe van Córdoba genoemd, gebouwd in de 16e eeuw. De Puerta del Puente oBrugpoort was  een belangrijke toegangspoort tot de stad

DeTriunfo de San Rafael , die een klein eindje achter deze poort ligt, kijkt uit op de Romeinse brug. Deze engel wordt gezien als de beschermer van de stad. Links op de foto zie je een stukje van de buitenkant van de Mezquita.

We wilden in Cordoba ook  het Alcázar de los Reyes Cristianos bezoeken, maar we hebben alleen de buitenkant
kunnen bewonderen! Die dag werd San Juan gevierd  en  was het voor de inwoners een feestdag. In de
voormiddag was het open geweest maar toen bezochten we de Mezquita. De buitenkant was ook al imposant om te zien.
 
 In de stad zelf zagen we de Templo Romano . Keizer Claudius gaf het bevel voor de bouw van een Romeinse Tempel in de eerste eeuw.  De tempel is gebouwd rond een centraal podium dat omringd is door zes zware zuilen.

20 gedachtes over “Còrdoba

 1. Vooral de architectuur vind ik prachtig en de smalle steegjes leuk om door te wandelen en deze met de bloempotten aan de muur maakt het nog mooier en aangenamer om er rond te kuieren…
  Nu hoeven we even niet in Cordoba te zijn voor het mooie en warme weer. Eindelijk hier ook eens een mooie zonnige en heel warme dag (hoewel het niet zo heel warm moet zijn, iets minder mag ook) 🙂
  Warme zonnige groetjes, Heidi

 2. Heel mooie foto’s Magda van een supermooie stad zo te zien. Er zijn daar heel wat indrukwekkende dingen te bewonderen. Deze foto’s doen ons wel een beetje naar de zomer verlangen.

  • Warme dagen dat zie ik graag tegemoet ,maar zo heet dat het toen daar was (boven de 30 °) moet voor mij niet! Tja als een mens moet kiezen dan toch maar die hitte want dat weer nu is niet zo bevorderlijk voor mijn zware verkoudheid!!

  • De streek is prachtig ,het historisch erfgoed is enorm en de mensen zijn er overal erg vriendelijk zelfs al ken je geen woord Spaans. Natuurlijk speelt het klimaat ook een grote rol :zonnig met blauwe luchten( soms wel te warm voor ons )

  • Còrdoba is anders dan Sevilla. Maar met een even mooi zuiders karakter. In die ene dag hebben wij in feite alleen de bekendste bezienswaardigheden bezocht. En dan was het die dag ook zo ontzettend warm dat we overal de schaduw opzochten 😉

 3. de Mezquita ..

  het geheel van zuilen en bogen, vind ik een pareltje van de architectuur

  het mooiste dat ik in Andalusië gezien heb

  het zo beroemde Alhambra in Granada, vond ik iets minder

  prettige avond

Geef een reactie