Een beetje valse start …

Het nieuwe jaar is mooi begonnen maar een paar dagen na al het feestgedruis ben ik halfweg vorige week overvallen door een zware verkoudheid , kantje boordje bronchitis. Ik geraak er niet zo vlug vanaf omdat de huisarts voorzichtig is met medicatie wegens mijn overgevoeligheid aan medicijnen. Zelfs kindertoepassingen werken zodanig dat ik er suf bij loop. Lastig, maar het weerhoudt me niet om binnenshuis allerlei karweitjes te doen zoals het kerstgerief opruimen om dan terug op de zolder te steken.
Alle kerstversieringen zijn al weg maar het langst heb ik gewacht met het afbreken van de kerstboom omdat Vlekje zo graag onder boom ligt. Tevreden was ze niet toen ik bezig was, ze ging demonstratief op de zetel met haar rug naar me toe zitten !
Flappie, de buitenpoes (komt al verschillende keren binnen en slaapt op de andere zetel) die trekt zich van het gebeuren niks aan! Toch zal het een buitenpoes blijven, ze komt en gaat als het haar belieft.

 

Typische houding als er haar iets niet zint.

Flappie stoort zich nergens aan.

 

20 gedachtes over “Een beetje valse start …

 1. Ondertussen zijn de mooie dagen er weer en hopelijk komen er ook wat warmere temperaturen al moet het nu ook niet te warm gaan worden. Maar met een goeie 24, 25 graden ben ik best tevreden 🙂 Vlekje zal het je ondertussen ook al vergeven hebben dat je de boom hebt weg gedaan, denk ik zo 🙂 Het zijn twee mooie katten met ook wel een willetje 😉
  Fijne groetjes, Heidi

  • Ja je hoort overal dat er mensen ziek vallen. Ik kwam van de kapper en thuisgekomen voelde ik me plots niet zo lekker. Boem tegen de avond was ik zo vreselijk verkouden en hoesten!!! Heb het niet voelen aankomen. Raak die maar weer kwijt. Voor jou ook beterschap …en maak je niet te zenuwachtig over jou situatie. Ik volg je…

 2. beterschap Magda
  op straat iemand passeren met een zware hoest en ik had het ook altijd zitten, ik hou m’n adem nu in of steek de straat over als ik zo iemand van ver hoor aankomen, echt waar 🙂
  ach vlekje, je zal een plant in huis moeten zetten waar ze onder kan liggen

  • Ik hoor rondom mij dat de meeste mensen er een twee weken ziek van zijn. Dat belooft! Het grijze weer doet me nu ook niet verlangen om buiten te lopen.
   Haha ze heeft al zoveel plaatsjes in huis: als ze gerust wil gelaten worden kruipt ze in een mand in een andere kamer beneden. Wanneer ze boos is gaat ze boven op het voeteneinde in de kleinkinderen hun kamer liggen( altijd op een gele badhanddoek. Als er geen ligt gaat ze daar niet liggen) en wil ze goeie vriendjes spelen dan komt ze in mijn kamer slapen op het tweede bed ( alweer op een gele badhanddoek) en als ze wil tonen dat er eten in haar bakje moet komen kruipt ze in de keuken in een mandje! Plaatsjes genoeg denk ik 🙂

 3. Niet de tocht op stations, maar de al verkouden mensen in die trein zullen je aangestoken hebben! Ik had het ook.. in de trein naar Brugge hoorde ik al iemand met net zo’n vervelend kuchje als ik later kreeg.. en dat heb ik nu, na bijna een maand!, nog grrrr.
  Beterschap magda.
  Groetjesss!

  • Dat zou ook best kunnen en dan die airco in de treinen! Maar die koude tochtige gang in het station van Gent zal ook wel meegeholpen hebben.
   Een maand schrijf je! Oei dat belooft! Ik raak een verkoudheid niet zo vlug kwijt en zeker niet met het minimum aan medicijn dat ik inneem. Dat hoesten is het ergste. Ik zal me nog maar wat koest houden met allerlei uitgestelde kleine karweitjes te doen binnenshuis .

 4. Verzorg je maar goed zodat je er boven op komt en best nu mensen mijden want de griep er bovenop zou gevaarlijk voor je longen kunnen zijn.Hopelijk sterk je vlug terug aan.

  • Ik mag er niet aan denken dat ik daar bovenop de griep zou krijgen. Het tochtige station Gent is de oorzaak. en de nmbs ook want ik moest daar bijna een halfuur op verbinding wachten naar Knokke! Het uurschema is weer eens ondersteboven gedraaid!
   Ik ga zoals de chinezen met een mondmasker rondlopen 🙂

Geef een reactie