Afscheid van Wenen

Ook geluisterd naar het Nieuwjaarsconcert  op Nieuwjaarsdag ?
Als passende afsluiter van onze citytrip naar Wenen een paar foto’s van het gebouw waar dit concert( en ook andere natuurlijk) plaats heeft. Een geleid bezoek moet je op voorhand aanvragen en daarvoor ontbrak ons de tijd.

De Wiener Musikverein is het concertgebouw van Wenen, waarin zich de beroemde Grote Musikvereinssaal bevindt. Deze zaal geldt als een van de mooiste en akoestisch beste zalen van de wereld.

In de omgeving van het concertgebouw vind je op de voetpaden tegels met- in een ster -de naam van beroemde namen uit de muziekwereld. Ik heb er een paar in een collage gestopt.

Het einde van onze citytrip kwam in zicht en met de trein vanuit Wien-Mitte reisden we naar de luchthaven. De bagage hadden we ‘s morgens in het station waar een incheck dienst was van de luchthaven al kunnen afgeven en we kregen die in Brussel terug. Wat een gemak!
Onder een winterzonnetje vlogen we terug om in een koud en kletsnat Brussel-Zaventem aan te komen. De mooie dagen zijn een warme herinnering geworden van deze reis en van de vriendschap onder ons zessen!!
Op naar de volgende reis in 2018 !!

17 gedachtes over “Afscheid van Wenen

 1. Je hebt ons laten meegenieten van een prachtige stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken en of verblijven! Voorlopig zijn City-trips niet zo aan ons besteed, maar ik denk eens we op pensioen zijn, dat dit er ook meer zal van komen 😉 En Wenen zal wellicht op ons verlanglijstje komen te staan, dankzij jouw reportages die ons er voor warm maken… 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

 2. interessante reportages over Wenen Magda

  toen ik er was stond dit gebouw in de steigers..

  met zes vriendinnen nog kunnen reizen, moet wel een hele belevenis zijn

  op naar de volgende trip

  groeten

 3. Mijn vaders vader was een Oostenrijker.. en mijn vader dus in eerste instantie ook (later heeft ie zichzelf laten naturaliseren tot Nederlander). Mijn grote broer en schone zus hebben onze ouders daarom ooit eens meegenomen naar Wenen (voor ook zo’n soort reis als jullie deden) en zij hebben toen daar een concert meegemaakt i dat prachtige gebouw.. m’n vader heeft het er nóg weleens over, laatst bij het Nieuwjaarsconcert inderdaad ook weer.
  ‘t Was mooi, jullie Wenenreis.. heb graag meegekeken.
  Groetjesss!

  • Er stond al veel op ons programma en hoe graag we daar ook eens binnen hadden willen kijken daar ontbrak wel de tijd voor. Maar zoals Anne Catherine schrijft nu weten we in welk gebouw het jaarlijks Nieuwjaarsconcert doorgaat!

 4. Dank je wel voor de leuke reportages die me deden terugdenken aan onze trip naar Wenen van een aantal jaren geleden. Het is een fantastische stad die ik in mijn hart gesloten heb

   • Wij zijn toen in de paasvakantie geweest en zeiden toen om eens in de winter terug te gaan. Dat is er nog nooit van gekomen, maar ik denk dat Wenen altijd prachtig is.

   • Wenen is wonderschoon door al die kerstverlichtingen in de hele stad en overal die kerstmarkten. We hadden die bestemming ook gekozen boven Londen omdat het daar zo razend druk is in de aanloop van Kerstdag.

   • het was inderdaad weer eens een prachtervaring waar ook ik van heb genoten en inderdaad als ik naar het nieuwjaarsconcert keek weet ik nu in welk gebouw dit gebeurt
    We hebben er inderdaad ook voor gestaan

Geef een reactie