Kerstverlichting en Kerstmarkten in Wenen.

Vooraleer de foto’s te tonen over de verlichting en de Kerstmarkten eerst dit.
Al de foto’s heb ik gemaakt met mijn gsm. Ik heb de grote camera niet kunnen gebruiken en een gsm kan niet altijd wat een grote camera kan.

Wat is er gebeurd ? Toen we met de Cat trein richting Wenen reden moesten we al onze bagage in de voorziene rekken plaatsen. Je kon onmogelijk je bagage bij je nemen. Dat hebben we alle zes braafjes gedaan. Op een bepaald ogenblik kwamen er reizigers binnen met mastodonten van koffers en gooiden die gewoon tegen de andere bagage aan. Mijn handbagage donderde door hun lompheid  van het rek op de grond. Ik plaatste die terug op het rek boven de koffers. Ik gaf er verder geen aandacht aan. Maar toen ik de volgende de camera wilde meenemen stelde ik tot mijn schrik vast dat het veiligheidsglas op de camera helemaal gebarsten was. Ik kreeg de veiligheidsring niet los en kon ook de splinters er niet uit krijgen. Dus de camera werd opgeborgen  en ik heb rest van de vakantie mijn gsm gebruikt.

Overal in de stad staan er versierde en verlichte kerstbomen. Veel etalages staken in een werkelijk sprankelende kerstsfeer. De brede winkelstraten waren allemaal op een andere manier verlicht. De kerststalletjes rond de Stephansdom waren feeëriek verlicht. De foto’s onmiddellijk hieronder kwamen van de grootste kerstmark van Wenen rechtover het prachtig verlichte Rathaus. Daar was de verlichting zo fel dat je moeilijk heldere foto’s kon maken.
Veel gebouwen waren  hel verlicht en sommige gebouwen waren nog eens met motieven verlicht. Hier alvast wat foto’s!

 Deze enorm grote kerstboom stond in het Station Wien-mitte.
Ik heb me er voor geplaatst zodat je goed ziet hoe hoog die boom is.Een klein overzichtje wat je allemaal op de verschillende kerstmarkten kan zien!

Op één van de kerstmarkten wandelde een man rond met twee lama’s. Of kinderen een ritje konden maken op de rug van die lama’s weet ik niet. Ook op deze kerstmarkt stond er een grote kerststal met allemaal levende dieren en errond lagen er hopen stro waar de kinderen konden in ravotten!

wordt vervolgd

9 gedachtes over “Kerstverlichting en Kerstmarkten in Wenen.

 1. Toch erg van je camera, ook al kan die hersteld worden, het is toch weer een hele kost, want zo’n toestellen en reparaties zijn niet goedkoop! Maar desondanks heb je toch nog mooie en sfeervolle beelden kunnen maken met je gsm!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

 2. Hé.. ik had deze post helemaal gemist.. en het is nog wel zoooo mooi!!!
  Je zou niet zeggen dat je je camera niet hebt kunnen gebruiken hoor.. je hebt schitterende foto’s met je gsm gemaakt! Die dingen worden steeds beter, fototechnisch, en dat kun je hier wel heel goed zien!
  Wat een schitterende kerststad is Wenen!
  Groetjesss!

 3. Wat erg van je camera.Ik hang die altijd rond mijn hals want in opbergrekken zijn camera’s niet veilig.Maar ook met je GSM heb je prachtige foto’s gemaakt.Wat is het daar ook feeëriek verlicht

 4. In Wenen hebben we inderdaad volgens mij een van de mooiste kerstmarkten en kerstverlichting van Europa gezien ,en ik heb al veel kerstmarkten bezocht

 5. Jammer van je camera. Ik hoop dat het toch hersteld kan worden.
  Maar je foto’s zijn er niet minder mooi om hoor. Heel sfeervol. Doet me een beetje denken aan de kerstmarkten in Berlijn.

Geef een reactie