Met de fiets op de A11

Hebben jullie het nieuws gezien? Na jaren werken aan een gigantisch project om de haven van Zeebrugge beter bereikbaar te maken vanuit Brugge komt de voltooiing in zicht.  Na jaren verkeersproblemen om de Oostkust te bereiken kunnen de bewoners straks weer opgelucht ademen. De werken zijn verre van gedaan want er moeten nog veel verbindingswegen in orde gebracht worden , ook om de N49 vanuit Westkapelle te ontsluiten als expressweg naar Antwerpen.

De A11 is enkel vandaag opengesteld voor  fietsers .
Massaal zijn de fietsers vandaag aanwezig geweest om  deze verbindingsweg tussen Brugge en Zeebrugge in te rijden. Ik schrijf wel massaal, het was ongelooflijk hoeveel fietsers  er waren. Ik was ook bij de fietsers die deze weg inreden. Alles verliep nog redelijk tot op de fameuze brug die open kan als er grote zeeschepen moeten doorvaren!  Iedereen stapte van de fiets om een blik te kunnen werpen richting Brugge met de windmolens en richting Zeebrugge  waar je in de verte schepen ziet liggen in de achterhaven.
Op die plaats stonden er ook tentjes waar drank werd aangeboden en dat sloeg bijna niemand af want dan had je er toch al een flink fietstochtje op zitten. Hoe hoog die brug is weet ik niet zo precies maar als je de grootte van de fietsers ziet onder de brug dan zal het wel hoog zijn.
Ik heb me niet meer door het kluwen van fietsers geduwd om nog het einde van de weg af te fietsen , maar ben teruggereden tot in Westkapelle waar een animatieplein was opgesteld onder een nieuw viaduct. Daar was ook een parkeerplaats voor onnoemelijk veel fietsen voorzien. Voor hen die naar het animatieplein wilden gaan maar ook voor diegenen die verkozen het 12 km nieuwe traject af te leggen met een treintje die enkel reed tot over de twee kanalen of een pendelbus die tot Brugge reed.

Rijd je even mee!? Het was vandaag  ideaal fietsweer!

…  …

 …
Een groep vrijwilligers wandelden met bewoners van een verzorgingstehuis  het hele traject .
Chapeau!!
 …  …  …  …  …

 

20 gedachtes over “Met de fiets op de A11

    • Het mooie weer heeft ook een grote rol gespeeld. Maar de mensen uit de omgeving wilden nu wel eens zien -na al die jaren van verkeersellende- hoe het aanvoelde om eens boven het landschap te kunnen fietsen. Echt af is het nog niet maar laat ons zeggen dat het het grootste werk gedaan is en dat nu de opkuis volgt.

  1. Ik heb de massa fietsers gezien op weg naar Knokke. Behalve de A11 is er gelukkig ook gedacht aan fietsroutes. Zo kan je weer naar de kust rijden zonder gebruik te moeten maken van de drukke wegen. Wie weet hebben we elkaar ergens gekruist?
    mvg

  2. Wat een drukte daar. Het is wel belangstelling. Het is zo mooi geworden Zeebrugge is helemaal nieuw geworden. Het was feest geblazen dat weer open is gegaan. Treintje is heel mooi om te zien. Prachtig geworden.
    Fijne zondag.

Geef een reactie