De Bloemenstoet in Blankenberge

 

Er staat staat hier een grote titel maar ik heb zelf geen foto’s. Hoe dat komt ? Ik had mijn camera niet mee en zelfs niet mijn gsm die ook mooie beelden maakt.
Toen ik op het punt stond om te vertrekken werd er aangebeld. Ik legde camera en gsm naast mijn handtas om de deur te openen. Het bleken Jehovah’s te zijn. Ik heb ze beleefd afgewimpeld . Ze overhandigden me nog een foldertje en wensten me verder een fijne dag.
Ik heb mijn handtas gegrepen, ben in de auto gesprongen en naar Knokke gereden waar ik de auto op de parking naast het station zette ( heb een parkeerkaart voor één jaar) en de tram nam naar Blankenberge. Want op een dag als vandaag is het hopeloos zoeken naar een parkeerplaats!

Ik wilde mijn camera uithalen in Blankenberge en toen besefte ik dat ik die niet meehad . Ik  had die niet onmiddellijk in de handtas  gestoken toen er werd aangebeld.

Mijn lieve Blankenbergse vriendin heeft me getroost door het opsturen van een paar foto’s die zij had genomen zodat jullie een idee hebben hoe mooi de stoet was. Behalve praalwagens waren er veel dansgroepen en enkele drumbands. Het thema was dit jaar Animahlia, een Zoo van Bloemen.

Dank je wel lieve Pauline!!

 

22 gedachtes over “De Bloemenstoet in Blankenberge

 1. Prachtige stoet. Wat je allemaal niet met bloemen kan doen ! Je vriendin heeft je schitterend uit de nood geholpen, Magda. Maar daar dienen vriendinnen ook voor. 🙂

 2. Je vriendin maakte hartstikke mooie foto’s.. het onderwerp was dan ook prachtig!
  Tja.. je fototoestel vergeten.. dat heb ik ook weleens.. één keer zelfs m’n hele rugzak waar die aan zat. Maar als ik naar zóiets zou gaan, was het toch het eerste waar ik aan denk bij vertrek hoor! 🙂
  Enneuu..er is maar één Jehova hè.. het zullen wel getúigen zijn geweest aan je deur zeker..? 😉
  Groetjesss!

  • Het toestel en mijn gsm lagen naast de handtas ,maar door de deurbel was ik even afgeleid en daarna heb ik me gehaast om nog op tijd de tram te kunnen halen. Zal me niet meer overkomen.
   In de spreektaal zeggen wij hier Jehova’s als het over de getuigen van Jehova gaat. Het is een tijdje kalm geweest en nu begint het opnieuw. Ik kan het hier niet vertellen maar door mijn werk ben ik in contact gekomen met familieleden die niet naar de “zaal” wilden gaan en lichamelijk kwaad werden aangedaan!!! Het zijn fanatiekelingen ,maar als je ze aan de deur hebt spreken ze zalvend …Lang geleden deed ik de deur open en daar stond de zoon van de vrouw die lichamelijk kwaad was aangedaan. Hij schrok zich een hoedje en ik heb enkel gezegd ” ik hoef zeker niet te zeggen dat het beter is dat je hier niet meer aanbelt”. Maar ja we zijn zoveel jaren verder en nu komen er opnieuw jonge mensen aan de deur….

   • Ik weet het, van die luitjes.. heb een oom en tante gehad die ook getuigen waren.. belachelijk gedoe. Kwam ie z’n hele leven niet meer bij z’n moeder (mijn lieve oma dus).. pas toen het mensje dement geworden was, verwaardigden ze het zich om langs te komen, bang enige erfenis mis te lopen blijkbaar. M’n oma wist niet meer wie hij was.. maar bij haar begrafenis stonden ze vooraan.. afschuwelijke lui.

   • Fijn dat je het begrijpt. Zo kende ik een man die zijn halve leven een dronkenlap was en opeens had hij “het licht” gezien. De ergste prediker die ik ooit ontmoet heb. Zijn vrouw en kinderen waren de dupe . Plots mocht er geen enkele verjaardag gevierd worden ,of naar feestjes gegaan worden, Pasen en Kerst werden geschrapt… Zij had iets liefs gedaan voor mij en als bedanking wilde ik haar iets geven ,en ik vroeg wat kan ik wèl doen of geven. ” Geef een doos ijsjes ,die kan ik wegstoppen onder in de diepvries en krijgen de kinderen eens een ijsje als hij niet thuis is” Is dat niet erg! Zo kan ik nog meer verhalen vertellen want die mensen kwamen vroeg of laat toch bij mij terecht om raad te vragen!!

 3. Het is precies overal zo wat de tijd van de bloemencorso’s. Altijd heel bijzonder om te zien hoe mensen hun hart en ziel leggen in zo’n kunstwerk. Want zo’n praalwagen versieren … het lijkt me niet simpel!

 4. Gelukkig had je vriendin camera bij zich. Wat lief dat van haar dat je foto’s van haar kreeg. Prachtig om te zien. Sommige stoet is echt schitterend om te zien. Gelukkig hadden jullie mooi weer.
  Doei,….

 5. oeie dat is pech Magda, zeker als je graag foto’s neemt
  maar met gewoon kijken kan je ook genieten hé
  en dankzij je vriendin zien wij er ook iets van
  lijkt me prachtig

  • Ja een lief mens. Ze wilde er nog meer doorsturen maar dat wilde ik niet. Ik was al blij dat ik kon tonen hoe mooi die stoet elk jaar is! Anderhalf uur genieten en het weer was ideaal. Ik was niet bij haar maar zat aan de andere kant van Blankenberge met de zee als achtergrond en dicht bij de tramhalte. Ze zei het zelf ” de stoet komt hier niet echt tot zijn recht” met al die gebouwen als achtergrond. Om niet in de drukte gedrumd te worden ,kon ik onmiddellijk de tram terugnemen naar Knokke !

 6. Ziet er me echt een hele mooie bloemenstoet uit.Ik heb het laatst ook meegemaakt.Men vroeg me nog iets te geven voor vertrek van Ardennenwandeling. Ik had fototoestel bij maar batterijen had ik opzij gelegd toen ik ging halen wat men vrog en daar stond ik dan na 10 min.zonder batterijen op een” point de vue”

Geef een reactie