Middelburg(B)

Wekelijks ga ik samen met een vriendin naar een kwekerij in Moerkerke om aardbeien . De zoetste die je maar kunt vinden!! We doen bij het terugkeren meestal een ommetje en keren niet langs de Natienlaan terug maar rijden oa.over Middelburg(B) via Sluis terug naar huis. In Middelburg is in een historisch gebouw een praat -en sneukelkroeg.  Het is een bekende stopplaats voor veel fietsers. Maar auto chauffeurs  😉 mogen ook binnen. Heerlijk toeven op het grote terras en bij minder goed weer is het binnen alsof je in de tijd terugkeert. Kom je ooit in de buurt en als de poort openstaat , stap dan zeker eens langs achter.
De patron bakt de heerlijkste taarten!! Vandaag had je keuze tussen frambozentaart of rabarbertaart. Ik koos voor rabarbertaart. Oei, vergeten een foto te maken, ik dacht er pas aan wanneer ik die al had binnengespeeld !

15 gedachtes over “Middelburg(B)

  1. Nu zullen wij nooit weten hoe jouw rabarbertaart er heeft uitgezien, Magda. 🙂 Een praat- en sneukelkroeg in een historisch kader, daar ben ik altijd voor te vinden. Als ik nog eens in die buurt ben, hou ik zeker eens halt in Middelburg.

    • Moet je zeker eens doen. Een stadje met een rijk verleden maar waar de tijd bleef stilstaan. Veel fietsers houden ook halt bij ” de Tol” een restaurant-café juist op Nederlandse bodem. Iedereen in de wijde omgeving kent de Tol.

  2. Ik heb mijn aardbeientand van dit jaar grotendeels uitgetrokken en leg me nu vooral toe op kersen. In een zalig vroeger kwam ik bijna wekelijks in het Vlaamse Middelburg, maar nu Is het al jaren geleden. De vrienden die daar woonden zijn verhuisd. Ik herinner me echter die praat – en sneukelkroeg niet. Is dat van recentere datum?

    • Het is er zo mooi , niet alleen het grote terras maar er is ook een hele grote tuin waarin je kunt rondwandelen om houten sculpturen ( huidige tentoonstelling te bekijken) We hebben dit niet gedaan ,het was er veel te warm voor en in de tuin was er praktisch geen enkel schaduwplekje.

Geef een reactie