Zomer in de tuin

Het gaat allemaal zo vlug in de tuin door de grote hitte. De rozen aan de voordeur die massaal bloeiden heb ik al moeten afknippen. De rozen aan de zijgevel eveneens en de rozen aan het tuinhuis zal ik morgen afknippen. Het gaat allemaal veel te vlug , ik schreef het al.
Aan dit tempo vrees ik dat alles veel vroeger  zal uitgebloeid zijn dan andere jaren. Bepaalde planten die elkaar opvolgen bloeien al gelijktijdig. Nu is het ook zorgen dat er water wordt gegeven. Gelukkig heb ik het water van het zwembad dat ik het hele jaar door opspaar om aan de planten te geven indien het nodig is. Maar aan het tempo van de laatste weken zal ook  dat water binnenkort op zijn.

In de groentetuin moet ik elke dag wat sproeien anders komt er niets van terecht. De spinazie komt onmiddellijk in zaad, de uien en de sjalotten beginnen al te verdorren. Zelfs de rabarberplant vormt bijna geen nieuwe bladstengels. Gelukkig is het aan deze kant van het huis redelijk lang schaduw  anders mocht ik de groentekweek  helemaal vergeten.

22 gedachtes over “Zomer in de tuin

 1. Prachtig je tuin, die van mij is gelukkig niet zo groot, en ja de groenten lijden onder de hitte . De groenten sproei ik elke dag met regenwater (wij hebben een grote ton) maar dat is toch niet het zelfde want de grond is te droog . We zullen donderdag eens een regendans doen met onze groep lijndansers misschien helpt het 🙂

 2. Ondanks de droogte ligt je tuin er fantastisch mooi bij, Magda. Je hoeft zeker niet te wanhopen, sommige rozen en ook andere bloemsoorten bloeien twee keer per seizoen. Sproeien mag voorlopig niet meer, maar er worden volgende week malse regenbuien verwacht. Alles komt wel weer goed met de natuur.
  Groetjes !

  • Het mag best eens regenen want het water in het zwembad geraakt op! De groenten sproei ik wel elke dag met leidingwater anders komt er daar niets van terecht.
   Met foto’s kan je mooie opnames maken en zorgen dat wat ernaast verdord ligt niet zichtbaar is ,hahahah!
   De natuur herstelt zich altijd maar dan is het ook wel zo dat veel planten niet meer opnieuw bloeien.

  • Het zwembad in mijn tuin wordt enkel nog gebruikt als opvang van regenwater. De kleinkinderen komen allang niet meer aan hun trekken in dat “zwembadje”. Een groter komt er niet meer, veel te kostelijk wat de waterrekening betreft om nog niet te spreken van het onderhoud.

 3. Rozen zijn zo mooi! Zoals ook de rest van je tuin zie ik. Deze hitte is inderdaad tè, ook de natuur is aan het afzien. Met veel begrip komen lezen.

  • Dat het gros dor ligt kan me niet veel schelen en dat scheelt me ook elke week een maaibeurt minder !!. Bij het minste dat het eens flink gaat regenen wordt het weer groen. Maar de groenten en de blpemetjes krijgen elke dag water.

 4. ik vond dar de weinige bloemen in mijn tuin er nu prachtig bijstaan

  maar als ik dit hier zie.

  groenten heb ik (gelukkig) niet

  prettige avond Magda

  en vergeet niet te sproeien 🙂

 5. Prachtig Magda!
  Maar het gaat inderdaad veel te snel. Toen wij van verlof terugkwamen leek het of onze tuin ontploft was. Alles stond/staat in bloei. Dit dankzij een lieve vriendin die alle dagen is komen sproeien.

  • Ja als je geen water geeft dan zou alles in de tuin verschroeien. Nu geef ik wat speciale aandacht aan mijn hortensias. Eerst zijn veel jonge bladeren bevroren door één van de late nachtvorsten en nu begonnende bladeren slap te hangen. Ik heb verschillende struiken staan en met het water uit het zwembad( water opgevangen tijdens de hele winterperiode) krijgen ze nu elke dag een emmer water. Het lijkt te helpen!

Geef een reactie