Carnaval in Heist (vervolg)

Bijna twee uur duurde de stoet en tot het allerlaatste kwartier bleef het droog. Dan begon het een beetje te miezeren. Gelukkig niet erg lang. Want toen de stoet voorbij de plaats kwam waar ik stond hadden ze nog een flink stuk te wandelen! Zeker weten dat ze door de muziek en de ambiance  de lichte regen niet eens zullen gevoeld hebben ;-). Ik heb geprobeerd een impressie weer te geven. De groepen waren soms zo groot dat je niet wist waar eerst foto’s van te nemen.

De winnaars :
1.Maya de bij,
2.Eviel Knievel, de stuntman
3.Struise Gilles
4.Speedy Gonzales
Volgens mij  mogen al de anderen ook winnaar zijn . Ze hebben er allemaal veel werk en tijd ingestoken en het resultaat was effenaf mooi.

carnaval32

carnaval34  Evel Knievel , een stuntpiloot.

carnaval36 carnaval37 Parrots of the Caribbean

carnaval38carnaval39

carnaval40carnaval41   We zitten op het verkeerde spoor
( trein wiegde van de ene naar de andere kant. Spektakel verzekerd)

carnaval42

carnaval43  De coach

carnaval45  Dias de los Tjoepos Muertos

carnaval47Madagascar

carnaval49  Flower Power

carnaval50 De bende van ellende op safari

carnaval51  carnaval53  De Incas

 

carnaval54

  Hoeba hoebabeestjes

carnaval56

carnaval55

Victor

carnaval57

carnaval65

Steam pret

carnaval48

Het vlees is halal

carnaval58

  carnaval61Pino for President

carnaval62

carnaval63Bal Masqué

carnaval64

Speedy Gonzales

14 gedachtes over “Carnaval in Heist (vervolg)

 1. flower power, compleet mijn ding.
  amai, 2u, mooie stoet.

  OT: op mijn cruise vaar ik ook voorbij Greenwich op weg naar The Isle of Dogs en de O2.
  Jammer genoeg is Greenwich helemaal niet verlicht ‘s avonds, ‘s nachts.

  • Die flower Power was een enorm grote groep. Die grote groepen zijn allemaal even mooi om zien. En ze steken allemaal veel werk in de kostuums. Maar ja zij die technisch wat meer naar voor brengen lopen met de prijzen weg.

   OT: zover zijn we niet gevaren want we wilden Greenwich bezoeken .

 2. Je hebt er wel je werk van gemaakt. We hebben wat te kijken. Weet je ook wat die eerste prijs voor de Maya’s inhoud? Krijgen ze een nieuwe bijenkorf of zo?

  • Ja ik heb er echt mijn werk van gemaakt om zoveel mogelijk foto’s te posten. Al heb ik er nog een heleboel, maar ik denk dat iedereen toch wel wat verzadigd is van het carnaval gebeuren. Is het feestvieren vier dagen lang leuk ,dan moet je eens de filmpjes zien van de opkuis! Niet normaal ,stoelen en frigo’s tussen plastiek glazen en tonnen confetti , gescheurde kledingstukken in de takken van de bomen! Gelukkig geen noemenswaardige problemen die dagen .
   Neen benjamin ik weet het niet met zekerheid. Meestal is het een geldprijs. Als een soort compensatie voor al de gedane kosten. Bij de rangschikking wordt nergens iets gemeld van de prijs die eraan verbonden is dus ook niet of ze een nieuwe bijenkorf krijgen. Die praalwagen viel zeker in de smaak mede ook omdat de problematiek van de bijen een heftig onderwerp is van de gemeente: denk maar aan de talrijke bloemenweides en de plekken waar bijenhotels zijn ingericht. De bevolking wordt er ook attent op gemaakt om in hun tuinen bijenvriendelijke bloemen en planten te gebruiken.

  • Het is al jaren een mooie stoet en je merkt dat er een wedijver is om de mooiste praalwagen te hebben met héél veel mensen errond. Blankenberge wordt vernoemd in het nieuws maar Heist niet en dat snap ik niet want de stoet in Heist is zelfs groter dan die van Blankenberge. Er wordt eigenlijk naar buiten toe niet zo erg veel reclame gemaakt. Dan doe ik het maar hier met foto’s 🙂

 3. Wow! daar is echt wel enorm veel werk in gestoken.. kleurrijke boel!
  Twee opmerkingen..
  Halal varkensvlees? dat vind ik niet grappig.
  En de winkel die die Marsipulami-stof nog op de plank had liggen was nu vast helemaal uitverkocht en kon op vakantie..! hahahhaa!
  Groetjesss!

  • Ik heb maar eentje opgenomen (vond ik ook niet zo leuk)die een toespeling maakte op de actualiteit. Zo zaten er verschillende kleine groepjes in. Bij de marsipulami zie je dat het een grote groep was. Soms bestaan die grote groepen uit een 150 tal mensen op en rond de praalwagens. Je kunt ze nooit op één foto krijgen. Meestal zijn het verenigingen die eraan deelnemen. De kostuums waren allemaal erg mooi!

Geef een reactie