Carnaval in Heist

Na de bloemenhulde op het Vissershuldeplein ter nagedachtenis van de vissers die op zee zijn gebleven trok op zondagnamiddag 26 februari 2017 de grootste carnavalsstoet van West-Vlaanderen opnieuw door het centrum van Heist. De stoet telde  3245 deelnemers. De stoet bestond uit een veertigtal supergrote, grote en kleinere praalwagens en nog wat kleine groepjes .
Op maandag 27 februari 2017 vanaf 17 uur boden de Heistse carnavalskroegen hun klanten gratis sprot aan en was er ’s avonds ook het Bal van de Zeemeermin op de Bolle.
Dinsdag 28 februari 2017 om 15 uur was er op het stadion De Taeye de verklede voetbalwedstrijd tussen de Plakkers en Vissers. Een jarenlange traditie! Ik heb me laten vertellen dat  plakkers de mensen zijn die op het vasteland werken.
Om 18.30 uur vond  de babeluttenworp en popverbranding plaats.
En daarna trok een verlichte avondstoet door Heist, gevolgd door een uitbundig volksfeest tot in de vroege uurtjes. Lange tijd geleden kregen veel werknemers op woensdagmorgen vrijaf om te bekomen van het vierdaagse feesten!!!!
Ik ben er deze avond niet geraakt , het regende  en Sébastien en oma zagen het niet zitten om vanuit een parkeerplaats eerst een heel eind te voet te gaan tot waar we de stoet konden zien. Het centrum van Heist is ter gelegenheid van de stoet met de auto niet te bereiken. Maar hier nu de foto’s van de stoet zondag.

Alle foto’s zijn aanklikbaar!

carnaval  de snorkels

carnaval1

carnaval2 carnaval3   M&M’scarnaval5 carnaval6

Een héél grote groep Maya de bij. Je zag de groep al aankomen
uit een straat in de dorpskom richting Elizabetlaan waar ik stond.

carnaval7 carnaval8

De vogelverschrikkers

carnaval9 carnaval14

De Far West

carnaval16  carnaval18 carnaval19

Steam Punk

carnaval20

Bovenste foto Griezelhuis op wielen en daaronder een grote groep: Farmville .

carnaval1b

carnaval23

carnaval24

Rock ’n Troll

carnaval6Nog een Maya de bij  carnaval22

de gnomootjes

carnaval21

De struise Gilles

carnaval27

carnaval28

De geheimen van het krakerskasteel.

carnaval26Airship Pirates
carnaval29 carnaval30

De torenpekkers gaan 5 °onder nul

carnaval31

Ducktail

wordt vervolgd….

6 gedachtes over “Carnaval in Heist

  • Carnaval is de hoogdag van het jaar voor alle Heistenaars. Vissersboten varen dan niet uit en er is op zondag een herdenkingsmis voor de vissers die op zee zijn gebleven. Aan het monument voor de vissers wordt een bloemenhulde gebracht en dan barst het carnavalsfeest los tot de woensdagmiddag.

   Like

  • Er waren twee groepen van Maya de bij de een al groter dan de andere. De grootste van die twee heeft de eerste prijs! Met een 40 tal praalwagens en soms tot 100 à 150 mensen bij die grote praalwagens…dan kom je al vlug bij die 3245 !!

   Like

  • Ja Heist leeft zodanig naar carnaval toe dat ze er ook geld voor over hebben en er graag uren werk insteken. Ik denk dat de hele Heistse gemeenschap deelneemt aan het carnaval gebeuren dat vier dagen duurt!! Veel verenigingen doen er ook aan mee vandaar die massa mensen die je ziet op en rond praalwagens!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.