De werken aan de A11

Neen ik ga hier niet uit de doeken doen hoever de werken aan de A11  gevorderd  gevorderd zijn. Er zijn talrijke films in omloop op internet waar je de stand van zaken kunt volgen.
In elk geval ondervinden wij hier al een paar  jaar grote hinder  en vooral ‘s avonds is het gevaarlijk. Want de ene week moet je zo rijden en de week erop weer anders. Soms laat de verlichting op de voorlopige wegen rond de werken ook te wensen over.

img_0681
Een blauwe hemel met een lage bewolking die zo mooi was dat ik er een foto van nam terwijl ik aan het rode licht stond.
Ik reed  die dag  naar een nicht in Maldegem en hoewel ik me voorgenomen had om tegen donker terug thuis te zijn lukte me dat niet. Tja als twee vrouwen aan het bijpraten zijn vergeten ze de tijd. Het was in ieder geval nog niet donker toen ik  huiswaarts reed, maar de duisternis viel heel snel in  en het was daarenboven ook druk richting kust. De meeste auto’s hielden zich aan de toegelaten snelheid wat ook het veiligst is tijdens deze enorme werken en waarbij je je af en toe  op versmalde stroken moet rijden.
Toch was er een auto die in volle vaart in tweede file Westkapelle naderde. Precies daar is het gevaarlijk omdat je een paar scherpe bochten moet nemen om van rijweg te veranderen  en ook nog eens een eindje richting Sluis moet rijden om dan halverwege deze weg in een scherpe bocht op een andere baan terug te keren naar de Natiënlaan. Die auto kon  ternauwernood een scherpe bocht halen en een eind verder reed hij helemaal links waar momenteel één richtingsverkeer is!! Gelukkig geen tegenliggers want dat deze roekeloze chauffeur enorme risico’s nam is voor hem , maar dat er  door zijn rijgedrag slachtoffers konden vallen …

img_0684 img_0686

De werken aan de A11 en de verbindingswegen zijn bijlange nog niet klaar. Maar wat ik opmerkte is dat de bomen en struiken die de N49( die zal aansluiten op de A11) omzomen op een groot deel van de weg  geruimd worden. Hoewel mijn cameraatje op het dashboard stond kon ik er geen foto’s van nemen. Ik ga ook geen risico’s nemen om met de hand de camera schuin te houden. Maar op de foto’s zie je de bomen en struiken die er wel nog zijn  op deze baan.

img_0687

Ik reed langs het stadhuis van Maldegem daterend van 1909 om tot bij mijn nicht te geraken . Dit stadhuis stond model voor het stadhuis van Knokke gebouwd tussen 1911-1913. De gelijkenis is echt frappant.

Een goede raad nog: wees voorzichtig  op de wegen rond de werken aan de A11 en  zeker nu het zo vroeg   duister /donker is.

14 gedachtes over “De werken aan de A11

    • De wegenwerken duren al een paar jaar en het einde is nog niet in zicht. De omleidingen treffen ook de eigen bewoners en dat is niet altijd leuk. Soms geraak ik met de auto met moeite weer thuis wegens de verkeersdrukte. Ik weet wel dat het vlug zal vergeten zijn zodra alles klaar is . Het zal ook een groot pluspunt zijn om de kust te bereiken en voor de haven van Zeebrugge is het zeker een ontplooiing want het zwaar vervoer moet dan niet meer op de kleinere wegen komen.

    • Groot gelijk dat je deze weg niet neemt! En het einde is nog niet in zicht. Vanaf Westkapelle worden er richting Knokke nog een paar rotondes voorzien. Of dat een oplossing aan het verkeersprobleem naar en van de badstad zal helpen oplossen vraagt iedereen zich af!!

  1. Het is me tegenwoordig wat met al die wegenwerken en de daarmee gepaard gaande omleidingen. Soms ben ik verbaasd dat ik thuis geraak, want ook de gps slaat regelmatig compleet op tilt.

  2. Het is daar inderdaad de moeite, ik passeerde er nog een paar weken terug op weg naar Zeeland. Ik rijd altijd over Sluis. Inderdaad heel gevaarlijk. En als je dan nog kiekens hebt die kiezen om de snelheidsbeperkingen niet te respecteren…

    • Ik rij meestal over Sluis naar Maldegem. Je doet er iets langer over ( wegens de snelheidsbeperkingen op deze weg) maar het is stukken veiliger! En ik mijd het ook zoveel mogelijk om in het donker te rijden langs de werken aan de A11

Geef een reactie