Vuurwerk

Ik was kort geleden met dochterlief om boodschappen in Sluis. Het was in het hele stadje zo kalm . Het was namiddag en gewoonlijk loopt er dan toch veel volk. Meestal doen we boodschappen in de voormiddag en dan is het altijd rustig. Maar op een namiddag …
De ijspiste was nog niet open en in de straat geen volk en geen auto’s! Het was geen terrasjes weer , het was grijs en redelijk fris.
Nu zal het er wel druk zijn met het begin van het Kerstverlof. Ik heb vooreerst geen boodschappen meer te doen en moet niet meer in drukke winkels rondlopen voor spijs en drank of cadeautjes , want we hadden een vroeg familiekerstfeest ! Met Kerst en Nieuwjaar ga ik lekker mijn voetjes onder tafel steken!
sluis1 sluis2
In een warenhuis was er een hoekje waar er allemaal vuurwerk lag. Gewoon in ieders bereik, zo maar voor het grijpen. Het zullen wel geen super grote vuurwerkpijlen geweest  zijn. Maar toch ,elk jaar gebeuren er zoveel ongelukken met vuurwerk tijdens de eindejaarsfeesten . Ik begrijp niet dat dit heden nog kan.
Ik herinner me van vroeger dat buren ook vuurwerk afschoten op oudejaarsnacht en onze hond was in het verste hoekje van het huis weggekropen. Het beestje heeft levenslang schrik gehad van harde of scherpe geluiden.

Wees voorzichtig als je vuurwerk afsteekt, beter nog …doe het helemaal niet!!!

sluis3

 

 

 

5 gedachtes over “Vuurwerk

  1. Tja.. Sluis ligt in Nederland hè, al lopen er volgens mij meer Belgen rond dan Nederlanders hehe. Maar kindervuurwerk is hier vrij verkrijgbaar. De grote vuurwerkpakketten mag je geloof ik pas op 30 december op gaan halen als je dat besteld hebt, maar die kleinere pijlen en sterretjes en fonteinen.. ja, die worden hier nu al door de jeugd afgestoken. Of er nu ongelukken mee gebeuren of niet. Maar de mensen rijden toch ook nog steeds auto ook al gebeuren daar nog véél meer ongelukken mee?
    (niet dat ik zo voor dat vuurwerk ben hoor.. ik ben er al de dood voor.. en onze honden laat het koud!)
    Groetjess!

    • Ik vraag me af wie dat vuurwerk in Sluis koopt ,want al de winkels zijn afgestemd op de buitenlandse bezoekers! Ik vind het een gevaarlijke bedoening en dat mocht hier niet in huis komen. Alle honden die we gehad hebben waren als de dood voor vuurwerk. Heel vroeger werd er in de omgeving ook vuurwerk afgestoken. Dat is zo aan banden gelegd dat er nu nog weinig vuurwerk te horen is rondom ons en enkel nog door de gemeente wordt aangeboden en afgeschoten op het strand.

Geef een reactie