Delft (vervolg)

img_0308

Toen we het centrum van Delft bereikten stapten we over dit bruggetje.( Een persoon is er tekort ,die maakte deze foto). We stonden allemaal wat verbluft te kijken naar die laag groen op het water. Door de hitte?  Overal was het water groen ,zweefalgen heb ik me laten wijsmaken. Maar letterlijk overal was het water zo gifgroen. Toen we een rondvaart deden week het groen uiteen en achter ons sloot het weer toe.
Het was nog geen middag en we dachten dat het verstandiger zou zijn om eerst een rondvaart te doen en daarna wat te eten op één of ander terrasje. Dat was héél verstandig van ons want nu hadden we plaats genoeg op de boot en na ons zaten de rondvaartboten bomvol!  Bijna een uur op het water  en veel gezien . De gids was een laatste jaarsstudent ingenieur en die gaf veel uitleg en kon op de vragen van de toeristen goed antwoorden. Hij stelde ons ook gerust dat hij een vaar licentie had en we geen schrik hoefden te hebben over zijn vaarkunsten. Ja soms was het echt moeilijk om bepaalde bochten te nemen.

img_0379

img_0351

img_0349

img_0350

De ijzeren Venetiaanse brug uit de 19e eeuw in Venetiaanse neorenaissance stijl.

img_0355

img_0424

In de verte zie je de Oude Kerk ook de Oude Jan of scheve Jan genoemd dd uit de 13e eeuw. De Oude Kerk is één van de twee grote oude kerken  in Delft, de andere is de Nieuwe Kerk. De Oude Kerk dateert uit de 13 e eeuw . Karakteristiek aan de Oude Kerk is de scheefgezakte toren en in 1605 kreeg de scheve toren een uurwerk en vier monumentale wijzerplaten zodanig gemaakt dat het de scheefheid van de toren wat moest verdoezelen !!!

 

img_0359

img_0367

img_0361

Prachtige huizen gebouwd ten tijde van het koloniaal verleden.

img_0369

Heel veel statige gebouwen waar nu scholen zijn( fietsen van studenten ?)

img_0341

Vanop onze rondvaartboot kregen we al een voorsmaakje van de uitgebreide rommelmarkt. Nadien zagen we dat het woord rommel niet op zijn plaats was ,er werden prachtige dingen verkocht!

img_0342

 

img_0340

Overal terrasjes aan de rand van het water. Echt pal aan het water,bbbrrr!!

img_0376

img_0380

img_0425

Het huis met twee ingangsdeuren: eentje voor de meester en eentje voor de bediende.

img_0357

‘t Was dorstig weer !

img_0335

Toen we van de boot stapten zochten we een adresje om iets te eten en vooral om te drinken! Daarna zouden we verder wandelen in Delft…

17 gedachtes over “Delft (vervolg)

 1. net als Mizzd, dacht ik aan eendenkroos Magda..

  van op het water ziet alles er toch wat anders uit..

  twee ingangsdeuren, “noblesse oblige” dacht ik

  maar die ene Venetiaanse brug, steelt hier wel de show

  prettige dag

 2. Dat groen op het water lijkt me toch gewoon eendenkroos hoor.. daar ligt hier ook alles mee vol.. het is er goed weer voor denk ik.. als het volgende week flink gaat regenen zal het wel weer verdwijnen.
  Goooh.. nog nooit gedaan, een boottochtje in Delft.. ik doe er meestal aan georganiseerde wandeltochten mee, en dan heb je daar helemaal gen tijd voor hehe. Zo zag ik Delft dan ook eens anders dan anders.. leukkk! Maar de gebouwen zag ik natuurlijk allemaal wél al eens.. en meerdere keren. Het blijft toch een geweldig mooie stad hè, dat Delft!
  Groetjesss!

  • Als dat kroos is wel dan lag er een heel dikke laag! Ja het was erg warm en dan gebeurt zoiets wel.
   Dat boottochtje was echt de moeite waard en de gids was niet alleen een knappe kerel maar hij heeft ons hele verhalen verteld.
   Het leek of we in de geschiedenisles zaten.
   Het is echt een mooie en gezellige stad, daar bestaat geen twijfel over!!

   • Hier is de laag zó dik dat de bovenste laag bruin geworden is! Ik postte daar een tijdje geleden al eens over. Het is dit jaar echt erg met dat kroos.. hier in Rotterdam ook.. alles is bedekt.

 3. Ik dacht je nooit meer te vinden Magda, zat ik iedere keer toch wel op je oude blog, tot eindelijk mijn euro viel, en ik plots de reacties helemaal ging lezen, en zo je nieuw adres zag. Maar rugpijn stuurde ook weer alles in het honderd hier.
  Ach ik ga het hier niet zo rap gewoon worden, die andere blog was zo gekend, zo gezellig, nu het zal wel wennen denk ik.
  Hmmmmm knappe gast, dat doet ons oudere dames altijd goed Magda, en geeft zeker ongewild een heel veilig gevoel.
  Ook heel hartelijk dank voor je mooie wensen, ik was er ontzettend blij mee!

 4. Brengt me meer dan 50 jaar geleden terug toen ik er was voor mijn scriptie. Grachtjes, bruggetjes, knappe ingenieursstudenten zijn er nog steeds!

Geef een reactie