Delft


Bij onze driedaagse citytrip naar Rotterdam gingen we de tweede dag  Delft bezoeken. Het was niet de bedoeling om alles te bezoeken maar om de sfeer van dit universiteitsstadje op te snuiven.

img_0304

Het oud station van Delft en het nieuw station met binnenin een prachtig plafond. Een wereld van verschil!

img_0305

20160827_105538

De tweede dag van onze driedaagse citytrip reden we dus al vroeg in de voormiddag met de trein naar Delft. Het zou die dag nog warmer worden dan de eerste en we wilden de hitte wat voor zijn. Wat ons niet erg lukte . De zon was ongenadig en het was die dag razend druk in Delft: een jazz-weekend en een enorme rommelmarkt in het centrum van Delft. Dat wil zeggen dat er stromen mensen rondliepen . Die dag heb ik de letterlijke klop van de hitte gevoeld wat me nog dagen nadien opzadelde met ongemakken en slapeloosheid en met resultaat het bezoek aan een dokter achteraf.
Maar laat ik het nu hebben over dat prachtige stadje waar we het op een rustiger tempo hebben  gedaan dan de eerste dag en waar we  dikwijls de koelte hebben opgezocht oa in een paar kerken want zelfs onder een parasol of luifel was het nog te warm.

Wat ons het meest opviel waren de fietsen die je overal zag staan en liggen.img_0313Door dit smalle steegje kwamen we in het centrum van Delft. Studenten waren hier aan het verzamelen om een feestje te bouwen vooraleer de lessen terug  begonnen! De bierbakken stapelden ze op hun bagagedrager voor of achteraan

img_0417

img_0314

img_0306

img_0348

img_0346

Veel winkels met Delfts Porselein kwamen we niet tegen. En die we tegenkwamen waren meer op de toeristen afgestemd.

img_0322

img_0319

img_0384

img_0385

Tulpen, de trots van Nederland ,ontbraken hier niet. We vonden het wel vroeg om nu al tulpenbollen te kopen! Dan maar een grapje uithalen met de Hollandse klompen.

img_0334

img_0381  Deze witte tegel met blauwe letters zagen we overal tussen de straatstenen !

We wandelen nog verder …

14 gedachtes over “Delft

 1. Delfts blauw, klompen, tulpen en veel fietsen… het is duidelijk dat jullie in Holland waren. Wellicht is Delft een leuke stad om te bezoeken Magda. Net als Willy kijk ik ook al uit naar het vervolg van jullie citytrip.
  Groetjes !

 2. Wij zijn nooit naar Delft geweest. Het is daar wel mooie spullen om te zien. Mooie stad hebben daar. Je ziet van alles. Alleen fietsen is rot gezicht. Och wat zijn zoveel fietsen. Delftblauwe spullen hebben daar wel heel veel. Leuke straatje om te tussen te wandelen. Mooie foto”s.

  • Het is een erg mooi stadje met een rijke geschiedenis, maar veel winkels met Delfts porselein hebben we niet gezien. Misschien in een andere gedeelte van het stadje. Ach al die fietsen dat is wel eigen aan een studentenstad denk ik. Dat zie je bij ons ook

 3. speciaal plafond van het nieuwe station, maar het oude station is zoveel mooier, charmanter
  heel gezellig stad, was er ook eens lang geleden, heb daar in een antiekzaak m’n brandglas gekocht 🙂
  de fietsen liggen daar letterlijk voor het oprapen

 4. wist niet dat Delft zo’n mooie stad was. Ben er wel eens geweest toen ik 12 jaar of zoiets was, maar dat is intussen veel te lang geleden. Herinner mij er niets meer van.

  • Ik had al gehoord dat het een gezellig stadje was ,met veel water en bruggetjes, maar kon me er echt niets bij voorstellen. Wij hebben bijlange niet alles gezien.Het was er te druk door het jazzweekend en de uitgebreide rommelmarkt maar ook was het er die dag verstikkend warm.Ik was de enige niet van het gezelschap die last had van de hitte. We zijn in de namiddag al teruggespoord naar Rotterdam om daar in de oude Haven te gaan eten. Daar was het ondertussen draaglijk geworden en ‘s avonds om 23 uur trokken we pas hotelwaarts.

 5. Had je verwacht dat het Delftblauwe aardewerk in speciale winkels verkocht zou worden dan? De toeristen kopen dat het meeste.. en je kunt er dan ook kostbare stukken van kopen in die souvenirshops.
  Ik vind Delft altijd net klein-Amsterdam.. en vooral die fietsen overal ook werkt mee aan die indruk. 🙂
  Maar ik wandel er wel heel graag rond.. líéver dan in Amsterdam. Het nieuwe station zag ik nog niet van binnen.. toen ik laatst in Delft was, zou het de dag erna in gebruik genomen worden!
  Groetjesss!

  • Neen niet zozeer in speciale winkels maar toch meer uitgestald als kostbaar porselein en niet tussen al dat prullaria.
   In Sluis staat het Delfts porselein mooi uitgestald tussen andere dure merken. Het is een gezellig stadje en met die hitte was een rondvaart van anderhalf uur een héél goeie optie om ons niet stikdood te lopen en de gids kweet zich heel goed van zijn taak.

Geef een reactie