Delft( slot)

Na ons boottochtje wilden we eerst iets eten . Dat was niet zo eenvoudig want alle terrasjes zaten overvol en iedereen zocht een plaatsje in de schaduw. Wij ook natuurlijk. We slenterden eerst wat rond tot we een plaatsje vonden voor ons zessen onder een luifel van een restaurant. We hadden meer dorst dan honger .Eentje vond het al genoeg met een stuk appeltaart en een frisdrank en de anderen vonden hun gading in een broodje met fris beleg. Het bord waarop het werd opgediend was een zicht van Delft.delft

Na het eten trokken we over het plein waar aanstalten werd gemaakt voor muziekoptredens. Het was nl een Jazzweekend en drommen volk kwamen toegestroomd. We probeerden nog wat foto’s te maken  van het Stadhuis van Delft. Rondom het mooie gebouw was er wel iets waardoor we dit mooie stadhuis niet zonder obstakels in beeld kregen.

img_0390

Ook de Nieuwe Kerk was omringd door tentjes en veel volk.

img_0395

img_0330

img_0396

img_0404Deze muzikanten maakten zich klaar voor een jazz sessie. Maar wij zochten de koele ruimte op van de Nieuwe Kerk die op het plein is gelegen.

 

img_0411

In de Nieuwe Kerk worden de leden van de koninklijke familie begraven. Deze steen verbergt de trappen die naar de crypte leiden. De foto hieronder is het praalgraf van Willem van Oranje.

img_0413

dsc_0218

dsc_0215

 

Ook de Oude Kerk is een bezoekje waard .De Oude Kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft. Karakteristiek aan de Oude Kerk is de scheefgezakte toren.

img_0355

dsc_0211

dsc_0214

dsc_0207

img_0436

dsc_0216

Na deze verkoelende passage, wandelden we nog door Delft waar het hoe langer hoe drukker werd. Er was niet enkel een jazzweekend maar er was ook een rommelmarkt. We vonden  nog een plaatsje vlak aan het water want de warmte maakte ons dorstig. Bangelijk eigenlijk, je stoel wat verschuiven en je lag tussen het groene kroos 😉

img_0421

img_0419

img_0423

img_0418

img_0320

img_0422

img_0383

img_0438

img_0468

Toen namen we terug de trein naar Rotterdam waar we ons die avond lieten verwennen in de Oude Haven met een lekker dineetje en pas laat naar ons hotel terugkeerden wanneer de temperatuur aangenamer was geworden. Die dag hebben we alle zes afgezien van de hitte. Maar…Delft is een bezoek meer dan waard!!

img_0312

15 gedachtes over “Delft( slot)

 1. Een heel mooie reportage over Delft Magda ! Het lijkt me zo’n beetje een kruising tussen Amsterdam en Brugge. Drukte en warmte maakt zo’n stadsbezoek wel wat lastig, maar ik denk dat jullie toch genoten hebben van Delft.

  • We hebben zeker genoten van het korte bezoek aan Delft( door de hitte trokken we er vroeger weg en ook door de drukte die hoe langer meer leek als op de koppen lopen). Een stadje te vergelijken met Brugge en met een even grote geschiedenis.

  • Inderdaad Merel was het er erg druk. Maar dat kwam door twee redenen: die reuze rommelmarkt en een tweedaags Jazzfestival.
   Daarenboven was het die dag boven de 30 ° en besloten we daarom vroeger terug te keren naar Rotterdam. Je kon nergens nog een plaatsje
   vinden in de schaduw en zelfs onder een parasol was het nog te warm. Die dag heb ik letterlijk de klop gekregen van de hitte.
   Gelukkig konden we in Rotterdam aan de Oude Haven wat bekomen aan het water en bij een lekker etentje.

 2. Volgens mij is die rommelmarkt er elke week.. ik ben ‘m ook weleens tegengekomen in ieder geval! En de laatste keer dat ik in Delft was, was het toevallig marktdag.. en stond ook de Grote Markt vol met kraampjes..!
  Het is er sowieso altijd druk met toeristen, maar daar is het de stad ook naar hè, zo mooi! Jullie kwamen ook graag kijken dus! 🙂
  Ik heb trouwens een foto van die Venetiaanse brug in z’n geheel.. mocht je die bij je foto’s van die dag willen bewaren, wil ik je ‘m gerust doormailen hoor. Maar wellicht heb je liever alleen foto’s van de dag zelf.
  Groetjesss!

  • Er werd verteld dat het een speciale rommelmarkt was. Meer weet ik er niet over. Op de grote markt stonden er nu allemaal tentjes en podia voor dat jazzfestival. Gelukkig was het nog “rustig” toen wij er waren maar de boel ging losbarsten in de latere namiddag en dan waren wij het al afgestapt !
   Je zou me er een groot plezier mee doen om de foto van de hele brug toe te sturen. IK heb nu al halsbrekende toeren moeten uithalen in die rondvaartboot om er een deel op te krijgen! Het is er wellicht altijd druk met toeristen maar in het restaurant zeiden ze ons dat het nu wel dubbel zo druk was door dat jazz weekend! IN elk geval hebben we veel gezien en heb ik massa’s foto’s genomen maar die kan ik hier niet allemaal plaatsen net zo min als de foto’s van Rotterdam. Ik had een 500tal foto’s genomen .

 3. Echt Magda je foto’s komen hier meer tot hun recht dan op je vroegere blog. Delft is voor mij net als Utrecht echt een weekend waard. Eendenkroos groeit vooral goed in stilstaand water, maar een tijdje geleden las ik dat Delft machinaal het kroos ging verwijderen, dus is het hen nog niet gelukt Magda want hier staat het bewijs op je foto’s.
  Heerlijke uitstap.
  groetjesssssss

  • Dat hebben er al meer geschreven . Ik maak nochtans met dezelfde camera’s foto’s. Alleen bij skynet had je enorm veel verlies van kwaliteit als je die foto’s postte, hier blijkbar niet. Het gaat hier ook allemaal veel vlotter. Al moet ik veel dingen nog zoeken hoor! Mijn engelbewaarder helpt me dan weer verder 🙂

Geef een reactie