Kerstshoppen

Eigenlijk is de titel niet helemaal juist. Want echt kerstinkopen doen deed ik niet. Ik wilde voor mezelf een nieuwe outfit kopen en tot nu toe had ik niet gevonden wat ik zocht. Dat betekende dat vriendin en ik al een paar namiddagen op stap waren en wees gerust het was niet winkel in en uit, want daar heb ik een hekel aan. Gewoon een paar adresjes en dan stop , verder wandelen en een koffie gaan drinken.
Het kerstfeest gaat door bij de oudste zoon en zijn vrouw . Niet eens op kerst maar wel op 12 december. Tja de datum moet passen voor iedereen hé en de drie kinderen hebben ook schoonfamilie… .

We zijn allang overeengekomen dat we kerst vieren half december zelfs toen opa nog leefde.. Gezien dat voor iedereen het eerste feest is in de maand december is de gretigheid ook groot. Jarenlang was het bij mij thuis maar de fakkel werd overgenomen door de oudste zoon . Ik trakteer met het eten en de kinderen zorgen voor de drank . Dus daar moet ik mijn hoofd niet meer over breken. En het eten wordt door henzelf gemaakt want zoon en schoondochter kunnen meer dan uitmuntend koken. Die twee wedijveren met elkaar. Daar profiteren de gasten dan van 🙂

Gisteren reden vriendin en ik naar Maldegem. Daar waren een paar winkels waar het eventueel zou kunnen lukken. En het is ook gelukt. Een jurkje met een jasje er bovenop. Vriendin is altijd overijverig en sleurt dan kleren aan die ik moet passen. Wel makkelijk want als iets niet past schiet zij terug de winkel in om een andere maat te halen( als die er is). Ik bespaar je de foto’s die ze maakte van dat passen! Ik heb zo’n hekel aan passen want dan ben je buiten adem van al dat gesleur met kleren en raak je verhit en bezweet…In elk geval hebben we flink wat afgelachen. Ik met mijn lange broek op mijn voeten en dan de jurk er boven. Ik had geen zin om schoenen uit te doen en de broek kon ik daardoor ook niet uit.

Nu we daar toch waren deden we nog een paar winkels . Je weet maar nooit.. In die ene winkel kreeg ik al een flinke vermindering op de vastgestelde prijs en wie weet deden de andere winkels ook al een actie. Want winkels concurreren maar al te graag met elkaar. Het bracht niets meer op .

Ik had een reclame gezien in de Action En gezien er in Maldegem ook een grote winkel is , ben ik daar binnengestapt en heb grote( 60cm) notenkraker figuren gekocht aan een ongelooflijk prijs als je vergelijkt met andere winkels waar ze soms het vijfdubbele en méér voor vragen. Niet te verwonderen dat bijna in elke winkelkar één of meerdere van die figuren lagen .
De tijd dat ik op jacht ging om kerstcadeautjes voor iedereen te kopen is voorbij. Ik zoek elk jaar iets origineels om een envelopje bij te voegen . Later toon ik wel een foto, want ze zouden kunnen meelezen.
Nu we toch in de sfeer van kerst raakten ,zijn we op de terugweg gestopt aan een groot tuincentrum waar een cafetaria aan verbonden is en daar hebben we ons helemaal in de kerstsfeer ondergedompeld.

Het enige minpunt om deze dagen uitstappen te doen is dat het zo vroeg donker is en zeker op zo’n grijze dag zoals gisteren. Om 17 uur was het al helemaal donker maar het belette ons niet om toch nog eens naar het tuincentrum te gaan. Sluiting om 18 uur . Zo konden we nog een uurtje genieten van de kerstsfeer. Mooi toch !

27 gedachtes over “Kerstshoppen

 1. Jij staat letterlijk in een sprookje. De tuincentra zijn heerlijk romantisch genieten deze dagen! Dan heb ik zin om de hele outfit van de boom eens te over een andere boeg te gooien, tot ik weer tot bezinning kom, ik heb meer dan genoeg.
  Jullie gaan vroeg vieren, maar what’s in a day? En met twee chefkoks heb je echt wel getroffen. Geniet ervan in je mooie outfit.

  • Ik zie er echt naar uit, want de twee vorige jaren waren maar sobertjes ( na twee zware operaties). Ach zoals je zegt wat betekent nu een datum. Twee schoondochters moeten soms de zondag werken dus daar moeten we zeker rekening mee houden! Het voornaamste is dat we er allen kunnen bij zijn!

 2. Fijne kerstfeer in de bloemenzaken maar alles gaat zo vlug. Jij hebt alles goed uitgekiend,feest geregeld, nieuwe outfit. Ik zet mijn boom na Sinterklaas want een boom brengt sfeer in huis in deze donkere dagen.

 3. welk tuincentrum was dit waar je die mooie foto’s hebt gemaakt? Is dat langs de expresweg Knokke Antwerpen in Maldegem

 4. Het is vreselijk somber weer bij ons. Het regent al dagen bij ons. Er komen nog meer dagen eraan. Wat leuk dat jullie wezen winkelen. Het was gezellig geweest. IK kom helemaal niet uit de huis. Ik moet Ferry in de gaten houden. Gaat al maanden zo. Maar ik mis enorm. Kerstsfeer ziet daar heel goed uit. Er zitten mooie dingen erbij. Ik had via internet kerstkrans met lichtjes erin gekocht. Krijgen vandaag binnen. Dan zet ik kerstman erin. Action hebben leuke dingen. Echt leuke winkel Magda. Prijs valt daar mee. Veel goedkoper dan tuincentrum. Leuke foto’s. Ik ben ben benieuwd naar jou kerstboom….. Fijne dag.

  • Het is echt een sombere tijd en veel kan je buiten niet doen. Winkelen is nog te doen omdat we naar één plaats rijden en niet veel moeten buiten lopen. Aan onze kanten zijn nog nog geen shoppingcentra waar alle winkels binnen gelegen zijn. Kerstspulletjes heb ik niet gekocht heb er al genoeg bijeen gekocht met de jaren. Of het zijn wat kleinigheden . Ja in action zijn er nu mooie kerstspullen te koop en de tuincentra kennen wel hun prijzen . Als de boom opgetuigd is toon ik er een foto van.
   Jou jullie goed en hopelijk kan Ferry toch wat genieten van de kerstsfeer.

 5. Ik pas kleedjes ook met mijn lange broek op mijn voeten. Veel te veel werk om schoenen en broek uit te doen.
  Prachtige kerstversiering, maar je kan niet blijven kopen hé.

  • Ik ben opgelucht dat er nog mensen zijn die kleedjes passen met de lange broek op hun schoenen.hahahaha!
   Inderdaad al die kerstversieringen zijn mooi maar je kunt niet blijven kopen. Ik kan nu al de kerstboom verschillende jaren na elkaar anders versieren. Ik maak elk jaar een foto ervan en dan weet ik wat ik het volgende jaar een keertje niet moet ophangen 😉

  • In mijn huis komt er pas dit weekend kerstgerief en wordt de kerstboom geplaatst . Dat is altijd al zo geweest . Maar de laatste jaren wordt er alhier zo weinig gedaan aan Sinterklaas dat je bv. al heel vroeg snoepgoed moet kopen wil je sintfiguren hebben. Echt jammer.
   Overal waar je komt brandt er al kerstverlichting en zie je al kerstbomen staan. Ook de winkels zijn al aangekleed voor kerst. Door corona met al de beperkingen die het meebrengt snakken de mensen naar licht en gezelligheid. Het slechte en duistere weer van de laatste tijd helpt daar ook aan mee. Dus waarom niet nu al genieten van de kerstsfeer.

   • Als ik daar vóór 5 december al helemaal in op ga, komt het met Kerst zélf m’n neus al uit hoor! 🙂
    Maar ik heb het nu allemaal bekeken.. lijkt veel op de tuincentra hier, al valt me altijd op dat er bij jullie veel meer aandacht is voor de feestelijk gedekte tafels.. dat zie je bij ons véél minder. Bij ons zijn het dan meer de mini-dorpjes.. vind ik persoonlijk ook leuker. 🙂

   • O die minidorpjes heb je hier ook bij de vleet en die zijn nog behoorlijk duur. Ik heb er deze keer gene foto’s van gemaakt want meestal zijn ze niet zo goed gelukt door al het geflikker van de lichtjes en de treintjes die rondrijden. Maar in het tuincentrum waar ik was ligt de aandacht wel meer op de aankleding van de woning oa die gedekte tafels en de afdeling met salons hebben we niet eens bezocht . Daar zou je je zo willen nestelen in de zetels bij openhaarden en tussen al de versieringen.. We waren aan de late kant en tegenwoordig sluit alles ook veel vroeger.

 6. Jullie hebben je goed vermaakt en wat een mooie spulletjes bij dat tuincentrum. Die broek om de enkels zie ik helemaal voor me. Het is ook allemaal zo’n gedoe … dat passen.

  • Ja het was op alle vlakken een leuke namiddag en dan heb je geen tijd om te zeuren over dat grijze weer. Want daar kan je toch niks aan veranderen.
   En kleren passen ,ik durf al eens een pull meedoen zonder eerst aan te passen. Maar tegenwoordig zijn de maten zo verschillend bij elke firma dat ik het toch niet meer waag.

Geef een reactie