de voorbije week…

Prik, prik, prik

Ik heb donderdag de boosterprik gekregen. Bij velen lees of hoor ik dat ze een paar dagen “mottig” waren : spierpijnen en hoofdpijn en misselijkheid. Het is nu mijn derde prik en ik heb er zoals bij de vorige prikken geen last van gehad. Ik heb een kaartje gekregen als bewijs . Zal het maar voegen bij het bewijs dat ik ook al tweemaal ingeënt ben. Mijn vriendin lag twee dagen geveld in de zetel met misselijkheid en barstende hoofdpijn. Ja ik voelde wel wat pijn op de plek waar de spuit gegeven werd maar dat is te verwaarlozen. Ik heb wel bij alle drie de prikken fantastisch geslapen de nacht die er op volgde! hahaha!
Nu maar hopen dat de laatste prik ook bescherming biedt op de varianten die eraan komen.

Pik, Pik, pik
Ja de vogels in de tuin pikken wat af. Ik geef hen alle dagen wat graan en dat weten ze . ‘s Morgens komen vooral de merels aan de achterdeur heen en weer wippen. Als wilden ze zeggen ” wel wanneer krijgen we hier eten” .Het is ook fantastisch om zien hoe ze allemaal eensgezind graantjes pikken. Eén vogel is nooit welkom nl de kraai die zich af en toe laat zien. De eksters jagen die met veel kabaal weg. Ze vliegen recht op de kraai af die dan snel wegvliegt. Maar anders komen ze allemaal goed overeen: eksters, merels , een roodborstje, meesjes ,mussen , bosduiven en tortelduifjes. Ik vind het fijn om zoveel leven in mijn tuin te zien. In de kerselaar hangen verschillende silo’s met graan en noten en vetbollen. Maar gezien de afstand kan ik er geen duidelijke foto’s van maken en teveel inzoomen levert geen mooie beelden op.
Het is aartsmoeilijk om die fladderende diertjes op de foto te krijgen. Bij de minste beweging -zelfs als ik binnen een foto probeer te maken – vliegen ze op. Ik ben al tevreden met onderstaande foto’s.

poes, poes, poes

De twee poezen die dagelijks langskomen om goedendag te zeggen en om natuurlijk wat snoepjes te krijgen zie ik niet meer dagelijks. Ik kan met de huidige temperaturen moeilijk mijn keukendeur open laten staan. Turbo (de poes die een jaar bij mij heeft gewoond maar bij een bezoek aan de dierenarts bleek dat hij gechipt was en dan terug bij zijn baasje is gebracht ) komt nog af en toe . Maar die heeft geen geduld om de wacht te houden bij de keukendeur en trapt het dan maar weer af. Het andere poesje dat ik gewoon blacky noem omdat ze pikzwart is komt nog dagelijks langs tegen de middag. Ik zie dan een paar oortjes boven het raam van de achterdeur uitkomen en met veel gemiauw komt ze dan binnen. Ze laat zich knuffelen en daar tegenover staat dan natuurlijk dat ik haar wat eten moet geven. Het is echt een zachtaardig knuffelbeestje.

Op een namiddag was ik in de tuin wat aan het opruimen en toen kwam ze vlakbij me op het terras staan. Ze stond me te bekijken en miauwde tot ik zei ‘ jaja ik kom al’ Ze ging me vòòr tot aan de achterdeur en wachtte vol ongeduld om binnen te geraken. Ik heb daar een paar foto’s van gemaakt. Ook vandaag zag ik een paar oortjes boven het raam van de achterdeur uitsteken . Het is ook de eerste keer dat ze een blik wierp in de living maar algauw stond ze weer aan de achterdeur, stapte naar buiten ,keek nog eens om en weg was ze. Tot de volgende keer Blacky.

Knars, knars , knars

Ik heb problemen met mijn hersteld vast gebit. Ik had het gevoel dat die bewoog. Gelukkig kon ik na een tweetal dagen al terecht bij de tandarts. Hij is al jaren mijn tandarts en kent de problemen met mijn gebit. Wat ik dacht was ook zo. Nu blijkt er een stuk tand waarop het gebit is geschoven gebroken te zijn. Gelukkig is dit niet zo’n groot probleem omdat die nog op twee andere tanden vast zit. Ik zal er maar aan wennen zeker. Anders wordt het kloppen om dat gebit er weer uit te krijgen. En dat wil ik niet meer meemaken. Héél lang geleden heeft het verschillende uren gekost ( niet in één keer hoor) om hat gebit los te kloppen ( letterlijk) omdat er teveel slijtage op zat. Het was toen nodig om de tanden te vernieuwen.

15 gedachtes over “de voorbije week…

 1. Jij hebt al gehad boosterprik. Je had wel last van gehad.Wij hebben nog niet gehad. Eerst oude leeftijd. Het gaat zo vreselijk traag in nl.Maar er is weer nieuwe virus. Wat gaat dan deze gebeuren. Ik ben zat met de wereld. Blacky ziet goed uit. Mooi om te zien. Gebit heel vervelend iets. Leuke foto’s

  • Ik zelf heb geen last gehad van de boosterprik ,mijn vriendin wel. Die was twee dagen niet lekker ! Ja de vaccinatie gaat hier erg snel. Maar ze werken ook van ‘ s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Ik kom even langs om te zien hoe het met jullie nu gaat!

 2. De boosterprik zorgt toch voor enige rust. Zelf moet ik nog even wachten, maar we blijven geduldig 😦.
  Hier geven we ook graantjes, heerlijk om al die vogeltjes te zien springen van tak naar tak. Het mooie aan de herfst en de winter!
  Ik dacht dat je een gebit elke avond moest uitdoen? Dat herinner ik me van mijn vader precies? Of gaat het om implantaten. Jammer toch dat tanden vaak een probleem geven, zegt zij die al 3 weken met tandpijn sukkelt, ondanks 2 tandartsbezoeken…

  • Ik vind het echt leuk om te zien hoe de vogels rondhuppelen in de tuin . Het zijn er veel en anders zie je de mussen niet zo veel maar nu komen ze ook langs. Het fijne is dat ze allemaal samen rondwippen ( behalve die kraai die wordt steevast weggejaagd).
   Ik heb een vast gebit sedert mijn achttiende. Ik heb jaren een ijzeren beugel moeten dragen omdat mijn tanden door de waterpokken ( als kind) schots en scheef gegroeid waren. Die ijzeren beugel werd maandelijks aangespannen . Het gevolg was dat veel tanden kapot gegaan zijn, ook voortanden . Mijn ouders vonden het niet kunnen gezien mijn jonge leeftijd dat ik met een gebit dat je elke avond moest uithalen zou rondlopen. Dus kreeg ik een vast gebit vastgemaakt aan de paar tanden die nog deugden. Ik denk dat implantaten toen nog niet bestonden. Onlangs is dat gebit uit mijn mond gevallen omdat de twee tanden die het gebit droegen verpulverd waren. De tandarts heeft een huzarenwerk verricht om dat gebit alsnog op te bouwen in die gaten van de verpulverde tanden. Nu is één van die opgebouwde tanden gebroken en dat heeft het gevoel dat het gebit kan bewegen. Blijkbaar zit het nog stevig vast. Anders wordt het uitkloppen en ik kan je verzekeren dat dit uren kan duren. Heb het jaren terug meegemaakt omdat het gebit toen aan vernieuwing toe was.

 3. Ik zou ook graag mijn boosterprik willen hebben maar het zal nog wel even duren voordat ik aan de beurt ben.
  Ik ben ook steeds druk bezig om de vele voedersilo’s die in mijn tuin hangen bij te vullen. Het lijkt er op dat de vogels geen angst hebben voor mijn kat Solo want als hij in de tuin is hangen zij gewoon aan de voedersilo’s.

  • Ik weet niet of ik nu echt beveiligd ben met die boosterprik. Ik blijf in elk geval héél voorzichtig. Het gaat hier in het vaccinatiecentrum erg vlug met de boosterprik. Nu zijn ze al bij de 60 plussers en veel risico personen zijn ook al opgeroepen. Nu komt er al weer een andere variant om het hoekje kijken. Het is te verwachten zolang het rondreizen naar andere continenten blijft doorgaan en de mensen de veiligheidsmaateregelen niet respecteren.

   Hier hebben de vogels blijkbaar ook geen angst voor poezen die hier rondlopen. Tja als er zoveel vogels rondhuppen dan weet hij ook niet wie het eerst aan te vallen! 🙂

 4. Ze zijn snel bij jullie.. hier is de boosterronde pas net begonnen. Ik kan die booster toch pas na 1 januari krijgen, want ik kreeg m’n tweede prik pas op 1 juli en er moet een half jaar tussen zitten. Dus ik knijp ‘m wel voor die nieuwe variant.. maar wie weet helpen de oude vaccins daar helemáál wel niet tegen.. laten we maar duimen en hopen dat dát niet zo is hè!
  Vogeltjes kijken vind ik ook leuk.. maar katten hoef ik niet in m’n tuin hoor.. die gebruiken ze vaak als kattenbak, omdat de rest van de tuinen hier grotendeels bestraat zijn met tegels.. niét fris om bij het tuinieren ergens in te grijpen..!

  Ik heb zoiets als jij met je gebit had met de ene kroon op een implantaat dat ik heb gehad,.. die bewoog ook, bleek de schroef waar het geheel op rustte afgebroken. Gelukkig kreeg de tandarts die kroon er wél vrij simpel af en kon de boel snel vervangen worden. Omdat de kroon ‘overhangt’ (om de ruimte te vullen) en dus als een soort van hefboom werkte (waardoor ie sneller wéér af zou kunnen breken), heeft ie het allemaal zelfs verstevigd met een schroefje aan de zijkant erbij waar ik niks van voel. Echt goed opgelost.

  • Ja ze zijn hier echt snel maar ze werken ook van ‘s morgens heel vroeg tot ‘s avonds laat . Toen ik de eerste en tweede prik haalde moest ik daar pas om 21.45 uur zijn en ze werkten tot 23 uur. De booster prik was om 11uur en het ging er vlug aan toe . Een half uur later was ik al weer thuis ( het kwartiertje blijven zitten voor eventuele reacties meegerekend). Héél veel vrijwilligers die helpen.
   Ja ik heb echt pech met dat gebit. De tandarts heeft foto’s gemaakt en nog gekeken of hij van achteraan geen versteviging kon aanbrengen. Dat was risicovol. Het gebit kon breken en dan stond ik nog verder af. Het zit nog stevig vast op twee punten maar een kleine beweging zal ik moeten accepteren. Anders moet het gebit er uit geklopt worden en dat heb ik in mijn leven één keer meegemaakt. Dat wens ik niemand toe.

  • Zo zie je maar dat niet iedereen er zoveel last van heeft als je kan lezen op de sociale media! Ach die aandachttrekkers!
   Het is zeker leuk met al die vogels in de tuin. Alleen jammer dat ik het eekhoorntje niet zie. Wanneer zou die langskomen? De egel is nog niet aan zijn winterslaap toe want die komt ‘s avonds nog steeds zijn bordje leegeten.

 5. Ik heb in september mijn booster al gehad (veel te vroeg volgens mij) en heb van mijn drie prikken ook geen last gehad, hooguit wat gevoeligheid op de plek van de prik.
  Leuk hé, al die vogels in de tuin. Ook hier moeten de voederhuisjes regelmatig worden bijgevuld. Ik wou alleen dat de duiven wegbleven. Die laten zo’n viezigheid achter.
  Mooi is jouw Blacky. Onze pleegpoes (Vriendje noemen we haar) laat zich ook niet meer zo vaak zien. Ze zal het te koud vinden.

  • Het gaat hier allemaal razend snel met die vaccinaties! Ze werken ook van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Bij de vorige prikken moest ik daar zijn om 21.45 uur. Ze werkten toen tot 23 uur. En toenik daar aankwam stond de grote parking nog proppensvol!
   Wel dan heb ik propere duiven, hahaha. Ik vind niets van poep in de tuin! Blacky heeft een mooie glanzende zwarte pels maar ik denk dat ze enkel droogvoer krijgt en dat ze daarom zo gek is op die droge snoepjes en wat nat voer.Ach ik geef haar nooit een volledige maaltijd want het is nu ook niet de bedoeling om haar hier te houden.

 6. Goed dat je de derde prik hebt gekregen, heb hem ook al gehad en geen last van gehad.
  Bezoek heb je genoeg in je tuin dus geen kans om je eenzaam te voelen in deze donkere tijden Magda.

  • Ik vraag me af of we nu wel genoeg beschermd zijn met al die varianten die er bij komen? Afwachten maar en ondertussen blijf ik erg voorzichtig met mijn contacten.
   De kinderen willen per sé dat ik een nieuwe poes of een hondje in huis neem. Ik ben die tijd echt voorbij. Van kinds af aan waren er poezen en honden rond me. Ik heb ze allemaal graag gezien én verzorgd. Maar met de dood van Vlekje heb ik gezegd ” nu niet meer”. En zeker na het moeten afstaan van Turbi.
   Ik heb genoeg aan al die vogels en aan het poesje dat alle dagen eens langskomt. Het is geen jonge poes en is van buren een straat verder waar ze zeker goed behandeld wordt.
   Ik heb geen last van eenzaamheid ,ik weet altijd wel iets te doen en de kinderen komen ook regelmatig langs en dan heb je ook nog de telefoon hé!

Geef een reactie