Fijne dagen achter de rug

Neen ik heb niet het eerste vliegtuig genomen om ergens in het zuiden op vakantie te gaan. Ik ben héél tevreden met  mijn langdurige en zonnige vakantie in “El Jardiniero”!
Nergens mooier dan tussen de bloemen die nu door het warme weer massaal bloeien rondom mijn woning . Het is momenteel héél gezapig aan het regenen. Hopelijk blijft het zo en komen er geen stortvlagen en bliksem en donder aan te pas. De natuur heeft het broodnodig. En de mensen ook want als je leest wat er allemaal gebeurt met mensen die zo agressief reageren als iets hen niet aanstaat, dan zal de regen hen misschien wat afkoelen.

Neen de reden dat ik geen logje schreef komt omdat ik vorige week vrijdag jarig was. Met de corona is er geen sprake van een feestje te bouwen met verschillende mensen samen. Zonder eigenlijk af te spreken heb ik mijn verjaardag over drie dagen gespreid en met het mooie weer kon dit telkens doorgaan in El Jardiniero!
Een namiddagje de oudste zoon Luc met schoondochter Ingrid als complete verrassing  en de dag erop een Nederlandse vriendin met wie ik jaren na elkaar samen avondschool heb gevolgd  en vriendschap voor het leven heb aan overgehouden.
En dan vergeet ik mijn allerbeste vriendin die me al zoveel heeft geholpen toen ik erg ziek was.
Het sluitstuk was dan dochterlief  met echtgenoot en zoon Serge met echtgenote. Geen kleinkinderen die zitten in de examens.
Een beetje overweldigd heb ik vergeten foto’s te maken . Het was ook zo gezellig . Helemaal anders dan Moederdag  waar ik me tevreden moest stellen met  telefoontjes en dochterlief die vlug een bloemetje kwam afgeven.

De dagelijkse begietingsronde die ik in de vooravond moest doen wil ik nog wat kunnen genieten van de bloemen en planten, nam ook veel tijd in beslag. Het zal toch véél en lang moeten regenen eer de grond meer dan een paar centimeter diep vochtig wordt. Gelukkig heb ik boomschors tussen de aardbeien gelegd zodat de grond langer vochtig blijft nadat ik de plantjes besproeid heb. Het loont want ik pluk momenteel dagelijks een paar kilo aardbeien. Van de kleintjes maak ik confituur. De rest is voor de kinderen , een paar vriendinnen…en zelf eet ik er natuurlijk ook. Eigenlijk wel jammer dat ze allemaal zo vlug rijpen. Zo’n grote opbrengst en dat allemaal op een lapje van 2 op 2 meter.
Dat is ook het leuke aan tuinieren en doet je vergeten dat je er ook werk insteekt. Momenteel staan de kropjes sla mooi en staan er nu bloemetjes aan de boontjes( die leken het eerst niet goed te doen) en kan ik ook al denken aan het plukken van peultjes. De aalbessen kleuren ook al rood . Ik vreesde dat de jonge vruchtjes het zouden laten afweten na een paar vriesnachten indertijd, maar al zal de opbrengst niet zo groot zijn als verleden jaar er hangen er nog genoeg aan.

Mooi om af te sluiten. Gisterenavond kregen we behalve een paar spetters geen regen wel in de verte  zwarte lucht en plots kwam er een mooie regenboog te voorschijnen. Ik kreeg die niet helemaal op de foto. Het was een dubbele regenboog.

20 gedachtes over “Fijne dagen achter de rug

  • Was wel een leuke oplossing om dit een paar namiddagen na elkaar te doen. Kwestie om geen bubbels te mengen en om eerlijk te zijn ook een beetje toevallig. En met het mooie weer konden we van de tuin genieten. Juist omdat er zoveel bloemen bloeien doet het wat exotisch aan en als ze dan vragen of ik op reis ga dit jaar ( is al geannuleerd want we gingen met zes schoolvriendinnen naar Praag. We zagen dat niet zitten ) dan zeg ik ja zoals elk jaar en dit jaar is het naar “El Jardiniero” 🙂

 1. wauw dat zijn wel heel veel frezekes, je kan er een winkel in beginnen
  meerdere dagen verjaardag vieren is nog zo leuk vind ik, tijd voor een babbel en niet van her naar der 🙂

  • Ja die frezekes rijpen nu zo vlug ! Ik kan die niet allemaal de baas en deel ze graag uit . Ik heb ook al veel confituur gemaakt en ze is werkelijk super van smaak. Wat wil je met al dat warme en zonnige weer !

 2. Beetje te laat mee. Alsnog gefeliciteerd Magda. Je hebt mooie bloemen gekregen. En cadeautjes gekregen. Aardbeien ziet heel goed uit. Heel goed geslaagd. Regenboog is zeker mooie afsluiting. Mooie foto heb je gemaakt.

  • Om te feliciteren ben je nooit te laat hoor! Dank je wel in elk geval. Ik hou van bloemen en heb er veel in de tuin staan. Maar een bloemetje krijgen is altijd leuk want dan hebben ze toch aan je gedacht hé ! Het was een pracht van een regenboog maar ik kreeg die niet helemaal op de foto .

   • Toch mooie foto van regenboog. Heb ik ook weleens dat niet helemaal erop zit. Wij zitten weer bij Yova. Klinkt voor ons beter. Fijn weekend.

  • Helaba het gaat hier wel over aardbeien en niet over patatten hé MaryLou, hahahaha! Frambozen heb ik hier niet m aar wel aalbessen en dit jaar ook blauwe bessen . Gezien dat laatste struikje nog erg klein is denk ik niet dat er veel bessen zullen aankomen.

 3. Als het zo toch nog leuk gevierd kon worden, valt het toch mee allemaal hè! Heb hier dit jaar sinds begin maart geen verjaardag meer mee mogen vieren.. ik hou het maar bij kaartjes en soms kadootjes per post.. het is niet anders.

  • Dank je wel.
   Dat is nu al een paar jaar na elkaar dat ik zoveel aardbeien oogst. Goed bemesten in het voorjaar is noodzakelijk . Ik gebruik korrelmest voor de groentetuin en dan zorgen dat ze voldoende water krijgen zeker met de hitte die we al gehad hebben. Succes!
   Het is toch zo leuk als je met een emmertje vol en stijf van het gebukt staan (hahaha) ze uitgiet op een plateau!

Geef een reactie