We moeten bewegen !

Gevolgen van de lockdown :
Ik moet ” in mijn kot blijven”. Dat is voor mij eigenlijk niet zo’n groot probleem want er is genoeg te doen in huis en in de tuin. Zeker nu niemand je kan  komen helpen .Ik heb geen poetshulp meer en ook geen tuinman en daar bovenop kunnen de kleinkinderen niet komen zoals ze elke vakantie al deden om me te helpen.
Ik poets  en ruim terzelfdertijd op. Wat een mens allemaal verzamelt !
Ik kook  de pannen van het dak , al is het voor mij alleen want de zoon komt ook niet meer over de middag eten . Ja ik heb al een aantal foto’s getoond in een vorig logje. Die foto’s zijn een stimulans om het lekker en leuk te presenteren.
Wat ik voordien niet veel deed is  chatten en bellen en facetimen . Daar kruipt echt veel tijd in. Deze week kreeg ik iemand vanuit onze seniorenvereniging aan de lijn. De vrouw zat er echt door. Ze is alleen met Oscar( bleek haar kat te zijn) want haar kinderen wonen niet alhier en ze heeft enkel telefonisch contact. Na twee uur zei ze plots “waarom vertel ik dat nu allemaal aan jou ( heel haar turbulente leven), maar het heeft deugd gedaan”. Dat doet  deugd iemand te kunnen helpen door enkel te luisteren . Maar eerlijk  zelf had ik er ook veel aan .

Hoewel ik veel in beweging ben, heeft de weegschaal me doen schrikken. Er zijn in die opsluitperiode  twee kilo’s bijgekomen! Moet ik nog harder werken of misschien wat minder lekker eten klaar maken. Ppff . Ik zal wat lichaamsoefeningen moeten doen en ben op zoek gegaan. Een beetje buikspieren opbouwen kan ook helpen want dat mankeer ik wel sedert de zware operatie van verleden jaar hé ! We gaan er aan beginnen…

8 gedachtes over “We moeten bewegen !

  1. We moeten bewegen. Juist doen in deze tijd. Anders worden we stijf. Ik loopt hard in rondje in mijn huis. Hou ook in de beweging. Ik hoop dat later toch beetje normaal word. Ik blijf ieder geval thuis. Op de werk van Ferry is nog meer ziek geworden. Lekker is dit. Bang ben ik wel.

  2. ideale tijd om calorieën te tellen en toch lekker te eten nu er geen uitstappen met drankjes, een wijntje hier, een cavaatje daar, een etentje met die club en dan weer met een andere vriendengroep, met de familie, altijd wel iets te doen en nu niet: 2 kg vermagerd. Joepie!

    • nog vergeten zeggen: elke dag een lange wandeling en poetsen en opruimen dat het een lieve lust is, meeturnen op Eén voor het 1u nieuws enzovoort heeft ook geholpen natuurlijk

  3. Ja als je op niemand meer kan rekenen omdat ieder thuis moet blijven is dat niet zo eenvoudig als je alleen bent.Wens dat je kleinkinderen terug vlug langs mogen komen en veel succes met de turnoefeningen.

Geef een reactie