Ik had een rustige dag

Eindelijk is er wat regen gevallen en dat was broodnodig voor alle planten in ieders tuin en ook voor de opgekuiste grasvelden. Ik hoop alleen dat we na de regenbuien van de afgelopen nacht en van de voorbije dag weer de zon mogen verwelkomen.

Iedereen lijkt zich deze week gehaast te hebben om hun tuin in orde te krijgen. Ik heb grasmachines gehoord en verticuteermachines en heggenscharen. Ik heb ook  mestlucht geroken ! Nu de tuincentra terug open mogen zullen  de bloembakken gevuld worden en zullen de tuinen er kleurrijk uitzien.
Dan kunnen we aan genieten denken. De tuinen zullen nog nooit zo vroeg in een kleurig kleedje gestoken zijn!

Ik heb me deze week ook flink ingezet om klaar te geraken met de opkuis door het afspuiten van de terrassen en het verder snoeien van de buxus haag. Ik ben voorzienig geweest en gaf deze struiken- en ik heb er toch een heleboel als haagje staan-extra buxusmest zodat ze betere weerstand hebben voor de gevreesde buxusmot .Een spuit staat al klaar om die eventueel te lijf te gaan. Verleden jaar is het me gelukt. Hopelijk zie ik er geen verschijnen dit jaar.

Dit weekend is er eentje om uit te rusten. Ik ben stijf en stram.  Om het weekend goed in te zetten heb ik mezelf alvast getrakteerd op  zelfgebakken cupcakes! Lekker als ze nog lauw waren .

En de drukspuit heb ik opgeborgen…

11 gedachtes over “Ik had een rustige dag

 1. Die regen deed deugd voor de natuur, nu terug wachten op de zon 🙂

  Moet je na dat hoge druk reinigen dan niet terug voegen opvullen?

  Heerlijke cupcakes, eet je die allemaal alleen op? Daarom ontzie ik me het bakken….

  • Neen dat is echt niet nodig tot nu toe , er geraakt al vlug weer aarde tussen de voegen. Die cupcakes komt mijn dochter morgen ophalen 🙂 en dan bak ik voor haar ook nog een stapel pannenkoeken, min 2 die ikzelf opeet ,hahaha!

  • Dat uitrusten was echt nodig. Ik wilde ervan af zijn met de hogedrukspuit.. k voelde mijn armen niet meer!! En de regen heeft echt deugd gedaan. Juist op tijd voor de mest die de tuinier gestrooid had op het pas geverticuteerde gras

  • De hele week was ik bezig en al lijkt met de hogedrukspuit weken een gemakkelijk werkje ,het is best vermoeiend. Maar ik doe het liever na elkaar want je maakt jezelf toch elke keer zo vuil en je wilt er dan ook vlug vanaf zijn. Ik ben tevreden over mijn week al ben ik ‘s avonds dan wel pompaf . Ik ga nu wat meer kunnen grasduinen in de logjes. Ik was al komen lezen bij jou. Wat maak jij toch interessante logjes en met zoveel duidelijke uitleg!

 2. Regen is bij ons weinig gevallen. Komende week komt bij ons helemaal geen regen. We krijgen droogte te maken. Iedereen houd tuin bezig. Tuin gaat voor. Nu hebben tijd voor om te doen. Ferry gaat morgen naar tuincentrum toe. Wat potgrond helen. En grote potten. Ik blijf thuis. En nog wat halen. Ik maakt ook wel een cake cupjes. Zijn zo lekker. Haha je hebt ook hogedrukspuit. Handig ding Magda. Je tuin ziet weer schoon uit. Fijne avond. Groetjes,J&F. PS: Nog bedankt voor lieve mailtje van jou kaart. Dan maakt mij dan goede dag van. Zo leuke deze. Erg lief dat je aan denkt. Fijne avond. Groetjes,J&F.

  • Ja hier is er gisterenavond en nacht en een deel van vandaag regen gevallen. Zo’n malse regen die in de grond kan trekken. De hele tuin had wat water nodig.
   De tuincentra zijn sedert vandaag terug open. Maar ik waagde me toch nog niet om te gaan .Volgende week zal ik eens langsgaan voor perkplantjes en potgrond en wat boomschors voor tussen de aardbeien en een paar borders. Spaart me tijd uit om onkruid uit te trekken.
   Die hogedruk spuit zou ik niet meer kunnen missen. Het vraagt wel wat werk en na een paar dagen doen mijn vingers echt pijn om die spuit ingedrukt te houden en ben ik ook stik kapot van zolang recht te moeten staan. Maar het loont in elk geval. Steentjes proper en onkruid weg!!
   Graag gedaan een kaartje ontvangen is altijd leuk , ik ben niet vergeten hoe jullie me belangeloos geholpen hebben met de start van WordPress. Ik zat door al die problemen met skynet zo in de put en mijn kinderen konden me niet helpen hiermee . Liefs en geniet maar van jullie mooie terras!

Geef een reactie