Boshyacinten

Ik moet geen reis ondernemen om ergens in een bos de bluebells te bewonderen. Ik heb er zelf genoeg in de tuin staan : langs de voorzijde , opzij en langs achter . Elk jaar opnieuw zijn ze daar weer . Elk jaar komen er meer en meer bij. Elk jaar kleuren ze opnieuw de tuin met hun blauwe wiegelende kopjes. Werk heb je er niet aan als je die eenmaal in je tuin hebt. De knollen kruipen elk jaar dieper in de grond en eenmaal de bloemen uitgebloeid zijn trek je de stengel met de uitgebloeide bloem uit. De knol laat je gewoon zitten. Ik heb ervoor gezorgd dat er op dezelfde plaats andere bloemen  aan de beurt kunnen komen. Nu is het nog volop genieten.

 

PS: En paar jaar terug was ik met de kleinkinderen een paar dagen met vakantie in Frasnes( le Pays des Collines) waar de vroegere buren een vakantiewoning verhuurden. Zij hadden ons aangeraden om een stuk bos niet zover van de woning te bezoeken. Dat hebben we gedaan. Ik plaats hier enkele foto’s van dit  bos waar geen paadjes waren en we voorzichtig tussen de bloemen stapten! Grandioos zicht!

 

 

6 gedachtes over “Boshyacinten

  1. Heb ze ook dit jaar weer gemist.. neem het me elk jaar voor eens naar die klokjesvelden te gaan kijken, maar het is nog nooit gelukt hehe.

  2. Zoveel bonshyacinten heb ik nooit van leven gezien. Ik zou best wel willen zien in Nederland. Moet wel erg dichtbij zijn. Wat mooi gezicht op de foto’s/Leek wel bloemenzee. Echt om te genieten Magda. Kleinkind geniet zo van. Fijne dag.

  3. O wat knap! Het is zo’n mooie tint blauw. Wij hebben in het najaar voor het eerst bluebells geplant en wachten nu vol ongeduld op hun allereerste bloei in onze tuin.

Geef een reactie