Het hapert een beetje…

…met mijn gezondheid. Sedert ik begin januari ziek viel  is er om de haverklap iets. Iedere keer dat ik denk “hèhè nu ben ik echt weer de oude “, is er weer iets mis. Ik had de laatste twee maanden veel last van mijn maag en vooral de darmen. Uiteindelijk ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een coloscopie. Wat bij anderen een dagje ongemak is , is voor mij een soort lijdensweg geweest. Ten eerste gaf ik al dat zoutige water over en voelde me zo ellendig dat de dokter me eerst een baxter heeft gegeven tegen misselijkheid. Toen kon ik weer verder drinken. Gezien ik al een hele week praktisch niet gegeten had  bleek de spoeling vlugger te gaan dan normaal. Het onderzoek op zich gebeurt  onder verdoving . ‘s Avonds mocht ik naar huis. De resultaten van het onderzoek waren niet verontrustend. Alleen bleek ik een dikke darm ontsteking te hebben. Dit zal verholpen worden met de nodige medicatie maar is nu nog pijnlijk.
Ook verdwijnt dat suffe gevoel door de verdoving  niet zo vlug.  Ik loop hier als een halve sufkop rond. Wat is het toch moeilijk als je zo gevoelig bent aan medicatie. Ik verwittig telkens de dokter over dit probleem. In elk geval ben ik deze keer nadien niet misselijk geweest want daarvoor bestaan er middelen om dat tegen te gaan. Alleen je moet er om vragen., dat heb ik ook gedaan. Me concentreren gaat niet zo goed en daarbij heb ik pijn bij de minste beweging die ik doe…daarom eventjes geen logjes. Ik zal maar weer gaan slapen.

 

Het lukt me maar niet ….

27 gedachtes over “Het hapert een beetje…

  • Dag Magda , laat me je gerust stellen. Het gaat langzaam beter al zal het nog een tijdje duren eer ik echt weer ben opgeknapt. De medicatie heeft ervoor gezorgd dat ik niet de fut had om aan de computer te zitten. De dikke darmontsteking is ernstig( het is absoluut geen kanker ) en geneest niet zo vlug als de dokter het zou willen. Ik heb een tijdje geleefd op beschuitjes en thee, anders kreeg ik teveel krampen en daarbij honger had ik niet. Nu gaat het al een stuk beter. Als de ontsteking geneest zal ik blijvend medicatie moeten gebruiken om te voorkomen dat ik nog eens zo’n ernstige opstoot krijg. Het heeft volgens haar niets te maken met mijn levenswijze maar eerder met de factor aanleg/erfelijkheid ! Een erfenisje van mijn ouders, grootouders…en dat klopt ergens wel .
   Dus nog even geduld en ik ben hier weer.
   In elk geval bedankt om je bezorgdheid.

 1. Hoe gaat het nu met je magda.. al een beetje beter?
  Ik dacht dat jij gisteren jarig was.. ik hoop dat je er toch een beetje een leuke dag van hebt kunnen maken hoor.. al zou het alleen maar iets lekkers bij de koffie geweest zijn hè! 🙂
  Van harte nog! xxx

  • Ja ik was jarig gisteren en de kinderen waren me niet vergeten. Maar het bleef bij een thee met toastje! We vieren het later wel. Ik heb een serieuze dikke darmontstekng en pijnlijk is het . In het begin kon ik ternauwernood ademen van de pijn (niettegenstaande pijnstillers). Nu begint het stilletjes aan te beteren. Het is afmattend.

   • Oei ja.. dat is pijn in de buik altijd.. heel erg vermoeiend! Ik heb er zo’n 12 jaar geleden heel erg last van gehad.. heb toen ook zo’n akelig onderzoek gehad als jij. Maar bij mij bleef het een raadsel waar die gigantische buikpijn vandaan kwam.. heb er nachten niet van kunnen slapen.. maar gelukkig is het uiteindelijk toch uit zichzelf weggetrokken. Ik was inmiddels m’n blog gestart en had daar veel afleiding van!
    Ik hoop dat voor jou snel het ergste leed geleden is hoor!

   • Wat naar dat je zoveel last van gehad.Gelukkig gaat heel ietsje beter met je. Beterschap. Gefeliciteerd met je verjaardag. Er word later weer gevierd worden. Eerst goed herstellen.

 2. oei Magda, ja dan kan je je alleen maar stil houden en veel dutjes doen
  slapen helpt bij herstel en dan gaat de tijd wat vlugger ook als je toch niks kan doen
  heel veel beterschap!

 3. Dat is zeker geen pretje Magda. Dikke darm ontsteking moet zeker aangepast eten? Verdoving hopelijk gaat heel snel weg. Hopelijk heb je goed geslapen. Snel beter worden. Dan kun je weer lekker uit met de vriendinnen. Beterschap gewenst Magda.

 4. zorg goed voor jezelf ,zodat je tegen het eind van de maand weer beter bent om met de vriendinnen er weer eens op uit te gaan.dikke knuffel

Geef een reactie