een verrassingsmoment

Ik heb jullie -evenals de betrokkene   🙂 – lang genoeg in spanning gehouden. Maar ik wilde eerst het verhaal erachter vertellen.
Het gaat nl over een blogger die in Oostende woont en voor zijn werk alle dagen naar Brussel moest. Hij was dat kotsbeu en andere redenen zullen ook wel meegespeeld hebben. Hij zocht een werk in zijn eigen omgeving. Op een dag was het zover. Einde 2017 deed hij de stap en begon een eigen zaak in Oostende.
Wij bloggers hadden het raden ernaar. Maar  hij lichtte zelf een tipje van de sluier toen hij op een dag een foto postte van drie bevallige etalagepoppen  in een winkel vlak vòòr zijn deur en de naam van de winkel stond er op. Dan was het niet moeilijk om op internet dit adres te vinden. Toen heb ik in een reactie geschreven dat ik bij mijn eerste bezoek aan Oostende die winkel èn zijn zaak zou vinden. Ik zou hem goedendag komen zeggen.

Op zoek naar Street Art deze week kwamen we in de buurt van de winkel met de drie etalage poppen . Mijn vriendinnen vonden het  spannend of ik daadwerkelijk zijn zaak zou vinden. Wat denken jullie!!!
Ik ben de winkel binnenstapt en heb gevraagd of hij Pieterbie was ! Inderdaad het was Pieterbie en na een aarzeling zei hij mijn naam .Tja dus moet ik nog altijd gelijken op de 2 jaar oude foto op mijn blog. Hij vond het volgens mij héél leuk om een blogger te ontmoeten . Er werd  een hartelijk woordje gewisseld en met de belofte dat ik nog eens zou langskomen wanneer ik in Oostende kom( zal ik zeker doen Pieterbie ! )  vertrokken mijn vriendinnen en ik verder op zoek naar muurschilderingen.

Pieterbie gefascineerd door het Verenigd Koninkrijk heeft wel een heel toepasselijke winkel!

22 gedachtes over “een verrassingsmoment

  • Ja dat is echt fijn. Vroeger zijn er al een paar blogmeetings geweest en dan hebben we een groot aantal bloggers in levende lijve gezien. Dat was echt leuk. Moest er nu iemand de moed hebben om nog eens zo’n meeting te organiseren, ik schrijf me onmiddellijk ik..Het heeft mij in elk geval al blijvende vriendschappen opgeleverd.

  • Ze vond het best grappig. Denk dat ze het een beetje jammer vindt dat ze er niet bij was. Maar zij zou toch niet op de foto willen, ze is daarvoor veel te bescheiden.

 1. Heel geslaagd dat dubbelportret. Ik was echt wel gecharmeerd door dat bezoek. Ik aarzelde inderdaad toen ik be zag, je ziet er jonger uit in T echt dan op je blog. Bedankt voor deze post.

 2. Hey Magda, ‘k ben helaas geen blogster maar volg nog steeds je aangename verhalen uit je dagelijks leven vergezeld van mooie foto’s.
  ‘t iengels wienkeltje in Oostende ken ik, de vorige eigenaar was Peter Maenhoudt die wegens gezondheidsredenen zijn zaak moest overlaten.

  Groetjes uit Brugge en nog een fijne zondag

  • Klopt wat je schrijft . Anders had Pieterbie wellicht niet zo vlug deze zaak overgenomen. Ik ga zeker eens terug om een paar van die typisch Engelse waren te kopen..
   Fijn dat je kwam reageren. Wie weet lopen we elkaar ook eens tegen het lijf ,hihihi!

 3. Ah ja.. via die foto had ik ook ‘t Iengels wienkeltje gevonden ja. Maar mocht dat zo groot op je blog als ie er zelf zo geheimzinnig over doet??? 🙂 🙂 🙂

  • Hij stond erop om het op mijn blog te zetten en ik heb me enkel kunnen baseren op de foto van de winkel met die paspoppen vlak voor zijn winkel gelegen. Ik wist niet welke zaak hij openhield. Op goed geluk ben ik binnengestapt !

  • Het was nooit echt mijn bedoeling om geheimzinnig te doen, hoor. Maar ik wou mijn persoonlijke blog niet gaan gebruiken om reclame te maken voor de winkel. Beetje kwestie van werk en hobby gescheiden te houden.
   Ben van plan om een reeksje te maken over mijn nieuw avontuur zodra ik daar tijd voor kan vinden.

   • Da’s sowieso al verkeerd.. je werk moet je hobby zíjn.. des te fijner is het! 😛
    En dít werk, in zo’n winkeltje, is toch best iets persoonlijks.. werken op een groot kantoor of zo.. daar zijn andere mensen vaak meer bij betrokken.
    Ik denk trouwens niet dat er hordes extra klanten komen, als je er zo af en toe eens iets over op je blog schrijft hoor hahaha!

Geef een reactie