Kerstboom

De eerste sneeuw kluistert me aan huis. Niet dat ik het erg vind , ik moet niet per sé naar buiten terwijl veel mensen er wèl door moeten om naar hun werk of school te gaan.  Het is leuk om in je warme huiskamer door het raam naar de sneeuw te kijken die de omgeving helemaal in het wit zet maar mijn gedachten zijn toch ook  bij hen die erdoor moeten en ik hoop dat iedereen deze avond behouden mag thuiskomen.

Ik heb nu ook tijd om de foto’s van de laatste weken door te nemen en héél toepasselijk stootte ik op  een uitstap met de twee oud collega’s. Het was koud en guur buiten maar we wilden die laatste donderdag van de maand toch niet thuisblijven . We bezochten twee tuincentra die in kerstsfeer waren gestoken. Bij eentje was er een echte tearoom geïnstalleerd , niet een hoekje waar je op een harde bank uit een automaat flutkoffie of cola kon halen. Best gezellig om er even uit te blazen van de “wandeling”  langs de kerstbomen, gedekte tafels , kerstversieringen… en om allerlei ideetjes op te doen.

 

Die arreslee stond er zo uitnodigend  zelfs het dekentje lag er al klaar!

Vandaag heb ik de kerstboom opgetuigd en poes keek toe en vroeg zich wellicht af ” wat is het baasje toch aan het uitvoeren met al die bollen en versieringen”.  Ik heb dit jaar de boom versierd met rode kerstballen. Verleden jaar stak die in het wit. Na al die jaren heb ik een hele verzameling kerstballen in verschillende kleuren zodat ik regelmatig eens een ander kleurtje kies. De boom is in werkelijkheid mooier dan op de foto ( al zeg ik dit zelf) Nu ben ik bezig om het huis helemaal in kerstsfeer te brengen. Wacht maar af!!

8 gedachtes over “Kerstboom

 1. Hallo Magda, je kerstboom is prachtig! Winkelcentra, hebben veel mooie kerstversieringen en decoratie en tonen inspirerende kerstideeën 🙂 Maar… het is zoals Marylou zegt allemaal heel prijzig!
  Ik heb een aantal blogs overgeslagen. Door gebrek aan tijd heb ik een hele achterstand opgelopen met het lezen van blogs en mijn eigen site/blog ligt momenteel ook in rustmodus. Maar ik haal het later wel allemaal in. Nu wilde ik even met de tijd mee en wens jou en je familie fijne Kerst – en feestdagen en een goede jaarwisseling!
  Fijne weekendgroetjes, Heidi en slaap wel

 2. Mooi Magda, hier is alles al in “kerstsfeer” want bij ons is december de maand van de lichtjes, en hoe oud is je poes al. Ik heb eer een van 17 , 10, en 9 jaar , en de jongste ( gelukkig tot nu nog niet) maakt van de boom te pas en onpas een levende boom met als gevolg regel matig nieuwe ballen.

 3. keuze genoeg in de tuincentra Magda…

  zelf heb ik nog geen kerstboom gezet…

  en met het pak sneeuw dat hier nog ligt, zal het ook niet ook vandaag zijn

  groeten

 4. Mooi Magda. De mijne staat ook (oef), met rode en zilveren ballen dit jaar. De sneeuw van zondag en gisteren heeft me de energie gegeven om eraan te beginnen en eens hij staat vind ik het altijd wel gezellig.

Geef een reactie