Fileleed

Een zicht op een kilometers lange file op een anders zo rustige weg!

Een vriendin uit Brugge was hier vandaag en  na het middageten dat we op het terras in de tuin konden binnenspelen,  gingen we een rondrit maken. Zij wilde eerst iets bekijken in Oostburg en daarna reden we via landelijke wegen waarvan ik zelf niet wist waar we zouden uitkomen naar Cadzand-bad. De nieuwe parking vlak vòòr je Cadzand-bad inrijdt stond barstensvol. Ik heb deze parking nog nooit halfvol gezien laat staan barstensvol. Zou het ook niet een beetje komen omdat het gratis parkeren is vanaf 1 oktober zoals een mijnheer me opmerkzaam maakte omdat ik de automaat met een paneel afgesloten zag !
We wandelden via een pad doorheen de duinen naar het haventje van Cadzand, overal veel wandelaars en op hun zomers gekleed!  In de verte zagen we op het strand honderden kleine en grote kites. Wellicht een kite festival en dat half oktober !
Na de wandeling  dronken we een koffie op een overvol terras aan de voet van de duinen !  Een paar winkeltjes op dit pleintje waren open en de mensen stonden zelfs  in de rij voor een ijsje! Het leek me drukker dan een weekend in de zomer.
Maar toen was het tijd om op te stappen want vriendin wilde voor het donker terug thuis zijn. (Een beetje last van dieptezicht ‘s avonds.) Maar vlug thuis zijn zat er niet in… toen ik aan het rondpunt kwam waar je richting Oosthoek kunt rijden , maar ook richting Sluis  zat het verkeer vast. Deze weg is om bij mij thuis te geraken de kortste weg.
Ik heb dit nog nooit geweten. Om de drukte in Knokke zelf te vermijden kiezen de mensen hoe langer hoe meer de wegen rond Knokke om even buiten het centrum uit te komen op de Natiënlaan. Een dik half uur stond ik aan te schuiven.
Vriendin werd alsmaar zenuwachtiger en ik stak haar mijn gsm in de handen en vroeg of ze foto’s wilde nemen van een prachtige zonsondergang. We stonden toch regelmatig stil .  Zo geraakten we  zonder dat ze zich teveel opwond op de weg  die naar mijn huis leidt. Ze heeft dat goed gedaan  vind ik.

Morgen dan het verslagje van onze uitstap naar Cadzand en omgeving!

12 gedachtes over “Fileleed

 1. Mooi zo’n zonsondergang.
  Iedereen zoekt een weg om aan de files te ontsnappen. Zodoende ontstaan elders files waar er voorheen geen was. De problemen in het verkeer verleggen zich, maar raken niet opgelost.

  • Daar zeg je me iets. Het voorbije weekend was echt niet normaal. Had ik geen bezoek gehad dan had ik de fiets genomen en dan heb ik geen problemen. Maar iemand die niet gewoon is om in die drukte te fietsen ( er zijn we mooie fietspaden maar ergens moet je toch altijd kruispunten oversteken) wilde ik geen zenuwen bezorgen.
   Er staat in mijn omgeving nog wat te wachten voor de bewoners want ze gaan beginnen aan nog een rotonde richting Knokke en nog nutsvoorzieningen die moeten aangepast worden ivm het nieuwe ziekenhuis. De A11 is nog maar pas af en blij dat we hier allemaal waren… Zoals je schrijft de problemen in het verkeer worden weer eens verlegd voor onbepaalde tijd.

 2. De 19e oktober vertrekken mijn man en ik naar Zuid Limburg, naar Epen. Vanaf onze provincie richting het zuiden is het altijd druk. Daar kan geen extra snelweg tegen op.

  • Fijne vakantie in Epen. Heb het eens opgezocht ,het lijkt een mooie streek te zijn. Benieuwd naar je verslag. Tot nu toe ben ik weinig komen lezen. Ik ben volop bezig samen met de tuinman om de tuin in winterwerk te leggen en het vraagt toch meer tijd dan ik gedacht had. Nog een duwtje en dan kan ik de hele winter ” rusten” ,hahaha! Hopelijk niet teveel in de file!!

  • Tja het is zeker wat op de wegen . Bij het minste straaltje zon in het weekend springt iedereen massaal in de auto om op het zelfde uur naar zee of de Ardennen te rijden en het gekke is dat ze dan omgekeerd ook allemaal op hetzelfde uur terug huiswaarts rijden!! Waarom niet met de trein naar de kust komen ,er waren veel extra treinen ingelegd richting kust en met de tram reis je naar de badplaats naar je voorkeur.

 3. Files in Zandvoort was ook zo. Allemaal naar de strand geweest. Gelukkig kwam je wel. Mooie foto’s van zonsondergang. Leuk dat je vriendin ook was.

 4. Moest gisteren rond 16u naar St Niklaas vertrekken, en had ook prijs. Het ging absoluut niet vlot vooruit op de E40.

  OT: moest lachen dat je een Potter fan begint te worden door mijn blog 🙂
  Ik ga nog door tot het einde van de maand met dit verhaal, ik heb er Halloween ook aan gekoppeld.
  En dan wordt het weer tijd voor een ander onderwerp. Waar ik nu nog mee bezig ben qua voorbereiding.

  • Het hele weekend was het druk aan de kust. Maar ik heb achteraf gezien waarom we in de file zaten. Deze keer kwam het niet omdat iedereen terzelfdertijd Sluis verliet. Neen het kwam omdat veel mensen de alternatieve wegen om uit Knokke te geraken beginnen te kennen. En één van die wegen is de Kalvekeetdijk die dan uitkomt op de weg naar Sluis-Westkapelle. De Kalvekeetdijk heeft voorrang op de Hazegrastraat ( de weg waarop ik reed en die de verste weg is rond Knokke aan de kant van Nederland toe). Tja en dan geraak je maar met mondjesmaat vooruit. Dat weten we nu ook.

   Doe maar gezellig voort met je Potter verhaal 🙂

Geef een reactie