Cadzand te land en aan zee!

Zoals ik gisteren al schreef gingen mijn vriendin en ik even de grens over naar Oostburg. Niettegenstaande de meubelwinkel waar vriendin heen wilde volgens internet open was ,was die uitgerekend gisteren gesloten. We stonden er niet alleen voor een gesloten deur.
Niet getreurd we wilden toch tot aan de zee en omdat ik de overrompeling van auto’s al gemerkt had dicht bij huis stelde ik voor om via Retranchement naar Cadzand-bad te rijden. Ik vind het altijd leuk om wegen uit te kiezen die ik niet ken en bijgevolg ook niet weet waar we terecht komen. De richting was goed en we slingerden met de auto door landelijke weggetjes zagen prachtige huizen verscholen tussen bomen en struiken, mooie tuinen achter heggetjes. We reden langs weggetjes waarvan ik dacht “mag ik hier wel rijden” Maar als er huizen staan moeten de bewoners toch ook thuis geraken. Hier en daar hielden we halt en stapten uit om foto’s te maken.

Ik kreeg instructies hoe ik elegant op een aantal boomstronken
moest zitten… tot ik de slappe lach kreeg!! Na het landelijke intermezzo kwamen we uiteindelijk in Retranchement uit .
Daar reden door naar de grote parking even vòòr  Candzand- bad  en namen het paadje
tussen de duinen die naar het haventje leidt.
De bereklauw was nog prominent aanwezig en er waren  héél veel bessen.
Bij de  braambessen kwamen op de takken weer bloesems!
Om te vermijden dat er nog geparkeerd wordt op de berm naast het kanaal
zijn er grote stenen blokken gelegd.
Groot gelijk want het was levensgevaarlijk om daar te parkeren.
Een paar minuten wandelen en je bent aan de grote parking

Geen bootjes op zee maar overal mensen die genoten van het zonnige en warme weer.
In de verte hing de lucht vol met kites. Het was nog een eind wandelen
maar vriendin zag het niet meer zitten. Gevolg geen al te scherpe foto’s( gsm)Op de eerste foto zie je links boven de “witte” kustlijn van Vlissingen. De go carts wachtten op klanten en de souvenir- en gadgetwinkels waren open! Op de straat had ik al een paar koperkleurige  tegeltjes gezien
en ik vroeg me af wat die konden betekenen.
Bij het haventje vond ik de oplossing : het is het logo van Cadzand!

Hier kan je mits betalen je fiets oppompen
Of er ook een reparatiekit is kon ik niet achterhalen.

En toen gingen we terug naar de parking om even later in de file te staan!!

12 gedachtes over “Cadzand te land en aan zee!

 1. ik vind dat ook zo leuk om nieuwe wegen en plekken te ontdekken.
  Die foto op de boomstam is gewoon super. Fotogeniek in z’n geheel, zowel de indrukwekkende stam als de mooie dame die de slappe lach heeft.

  • Dank je voor het compliment. Maar de situatie was ook zo lachwekkend zoals ze daar stond met de benen gespreid om toch maar niet te bewegen en maar instructies geven want ze wilde een mooie foto maken. Ze maakte verschillende foto’s want ze bleef maar klikken en instructies geven. Daarom kreeg ik ook de slappe lach.
   Ik had dit tochtje liefst met de fiets gedaan , het was zo’n mooie omgeving.

 2. ik ben er deze zomer meermaals geweest Magda

  en ik vind het er altijd de moeite waard..

  veel volk, maar allicht zit het herfstverlof in Nederland er voor iets tussen

  en die files…sinds de opening van de A11 ging dat beter..

  maar midden oktober vertrekt iedereen zo wat op hetzelfde uur

  groeten

  • Een ware overrompeling is het geweest aan de kust van vrijdagmiddag tot zondagnamiddag!
   Vergeet niet dat er opnieuw werken zijn op de Natiënlaan en dat er een bepaald stuk is waar er maar op één rijvak kan gereden worden! Ik heb zelf 20 minuten gedaan over een afstand van een paar 100meter toen die werken gestart zijn. De mensen zoeken bijgevolg alternatieven. Deze keer sloegen de automobilisten af aan de Farwest en reden langs de Kalvekeetdijk richting Sluis. Daar komen twee wegen samen en gezien de voorrang van rechts,waren wij -op die buitenste weg- de pineut!!
   Voor strand en zee ga ik ook liever naar het Zwin en Cadzand-bad!

 3. Het was voor jullie leuke uitstapje geweest. Aan de strand was mooi weer geweest. Prachtig gezicht met deze vliegers. Jullie hebben genoten. Mooie foto’s.

  • Het was echt een superdagje. In Knokke zelf zou ik de auto niet kwijtgeraakt zijn en met de fiets was het te gevaarlijk want de vriendin is niet gewoon om te fietsen. Dus was Cadzand een alternatief . We hebben echt genoten !

Geef een reactie