Trein fotografie

Op de terugreis van  Lokeren naar Knokke heb ik me beziggehouden om foto’s te maken vanuit de rijdende trein . Ik had mijn krantje al gelezen op de heenreis en verschillende artikels uit de bijlage van de weekendkrant ook.
Dikwijls als het rustig is op de trein hou ik me bezig met foto’s maken . Ik zat op de bovenverdieping van de dubbeldektrein en er waren weinig passagiers … want ik vind het vervelend dat mijn medereizigers iedere keer dat geklik van mijn gsm moeten aanhoren . Ik neem op de trein niet de grote camera omdat die minder wendbaar is.

Ik was zo verdiept  in de voorbij vliegende natuur dat ik niet had opgemerkt dat er een oudere heer in één van de stations was opgestapt en op de bank achter me zat. Hij had al verschillende keren iets gezegd wat mijn aandacht trok op bepaalde dingen buiten. Ik was me echter niet bewust dat hij het tegen mij had. Ik dacht dat hij het tegen iemand had die bij hem zat.
Toen we het station van Brugge  verlieten  hoorde ik hem zeggen “kijk rechts door het raam dan zie je een luchtballon” niet wetende dat hij het tegen mij had. Natuurlijk keek ik rechts  maar kon de luchtballon niet “vangen” omdat er telkens bomen het zicht belemmerden.  ” Wacht er komen nog open plekken” en nog altijd was ik me van niets bewust . De trein reed in een bocht en toen had ik de ballon vlak voor me. ” ja nu” hoorde ik zeggen. Ik kreeg dan in de gaten dat die man alleen zat en het de hele tijd tegen mij had gehad. Ik heb even mijn adem ingehouden om niet in een lach te schieten. Hij had vast en zeker het voortdurende geklik gehoord en ik was ook al eens van de ene kant van de trein naar de andere kant verhuisd.
Toen we het eindstation naderden stapte hij richting uitgang zonder ook maar één blik in mijn richting te werpen. 🙂

   Tussen Lokeren en Gent rangeer sporen bij de vleet!Een donkere wolk voor de zon maar die liet geen  spatje regen vallen! Tussen Gent Dampoort en Gent St Pieters  Brugge met de toren van de St Salvatorkathedraal , de Halletoren en een stukje van OLVr kerk

Buiten het station van Brugge een luchtballon

De A11 gezien vanuit de trein.
Bij de opening van deze snelweg heb ik er met de fiets op gereden.
Dat was éénmalig.

De A11 met rechts Dudzele en op de tweede foto  in de verte de bomen langs de twee kanalen.Op deze twee foto’s zie je de bomen langs de twee kanalen.
Daar neemt de trein een volledige bocht naar links
en rijdt een tijdje langs het kanaal richting Heist.

14 gedachtes over “Trein fotografie

 1. Hahaha ! Dat gesprek viel duidelijk niet in dovemansoren, Magda. De man zijn wenken hebben jou in elk geval enkele leuke foto’s opgeleverd. Deze foto’s vanuit de trein genomen vallen best mee, ook al heb je een beetje weerspiegeling in de ruit.

  • Onbewust luisterde ik inderdaad wat die man zei. Anders had ik bijvoorbeeld die ballon niet onmiddellijk opgemerkt en dat had toch wat voeten in de aarde om een deftige foto te maken. De ramen op de eerste verdieping van de dubbeldektrein zijn gebogen en dat vraagt om problemen. Och ik vond het leuk en het viel al bij al toch mee.

 2. Zou je geloven dat ik nog nooit in of op een trein gezeten heb? Het staat wel op mijn loodjeslijst (bucket list) maar dan wil ik toch liever door een berglandschap sporen.

  • Daar moet je toch iets aan doen Benjamin! Begin maar eens in eigen land, het is hier ook altijd de moeite en je komt gegarandeerd wel iets tegen.
   Deze keer was het een bel die continu bing bing bing deed. Op den duur werkte het op de zenuwen en de mensen in de wagon waar ik zat vroegen zich af of er nog een bericht zou volgen. Neen , maar de kaartjesknipster liep door de gang en zei dat er een assistentieknop was ingedrukt in het voorste deel van het treinstel maar omdat er een locomotief tussen stak( ja Knokke en Blankenberge worden in Brugge aan elkaar gekoppeld en reizen dan als één stel naar de eindbestemming Genk), kon zij niet naar de voorste wagons. Zij stuurde dan een bericht door de luidspreker dat de persoon die de assistentieknop had ingedrukt moest bellen naar het nr 800….
   Want de trein kon niet stoppen midden in het veld en in het eerstvolgende station( Gent) zou er hulp komen!!!!
   In Gent heeft zij de voorste wagons nagekeken maar nergens was er hulp nodig. Iemand heeft wellicht belletje trek gedaan.

 3. Wij zien elke dag treinen rijden. Wij zien uit de raam. We wonen vlakbij station. Het is altijd mooi gezicht naar de treinen kijken. En foto’s maken. Luchtballon is helemaal geweldig om te zien. Heel mooi gezicht.
  Leuke foto’s! Doei…

  • Treinen en vooral die oude stoomlocomotieven hebben mij altijd gefascineerd! Als kind al wilde ik zo graag eens in zo’n locomotief mee rijden. Is me nooit gelukt 🙂 Met mijn ouders zijn we dikwijls op stap geweest met de trein. Mijn ouders hadden gene auto en via het werk van mijn vader hadden we een mooi aantal gratis coupons( zoals ze dat vroeger noemden). In onze streek zien we weinig luchtballons en als ik er dan zie wil ik er altijd een foto van maken.

Geef een reactie