Kasteel van Loppem Lifestyle beurs

Ik heb dit Kasteel al meer dan één keer bezocht . Eén keer de binnenkant en twee keer in de tuinen rond het Kasteel en ook in het doolhof behorend bij het Kasteel bezocht ik met een paar vriendinnen. Als je dit doolhof voor de eerste keer bezoekt dan loop je meer dan één keer verkeerd. Al grappend had de bewaker van het doolhof ons gezegd dat we zijn hulp mochten inroepen moesten we niet tot in het midden geraken. Het scheelde niet veel of we hadden zijn hulp nodig. 🙂

Maar vandaag ging ik met een schoolvriendin naar  de lifestyle beurs in dit Kasteel.  Het is  eigenlijk een tuin-, interieur- en lifestylebeurs.  Een aantal kwekers van planten  tref je er aan , ambachtelijke versieringen voor je tuin en  ook wordt aandacht besteed aan het interieur met eigenhandig gemaakte kasten ,met bankstellen, schilderijen, mooie gadgets… Natuurlijk ook wat werkmateriaal vooral voor grote tuinen .

Overal terrasjes  en een groot terras op het gazon vlak voor het imposante kasteel. De foodtrucks ontbraken niet  . Je kon er koffie, thee en allerhande bier en frisdranken verkrijgen. Ook lekker ter plaatse gebakken taart en brownies en cake ( het rook er zo lekker  aan die foodtruck 😉 ) en dan kon je met je drank en versnapering ergens gaan zitten op één van de terrasjes.

In het rode bakstenen theehuisje even een grapje uitgehaald :mezelf getrokken in de  spiegel. De mevrouw van al die spulletjes zei stilletjes tegen me  ” ik heb  ook al met die spiegel een selfie gemaakt” Even samen giechelen.

Een bezoek aan het Kasteel zelf kon ook  voor de helft van de prijs gedurende de Lifestyle dagen. Dat hebben we niet gedaan omdat we er al eens waren. We wilden meer genieten van het buiten zijn want het was een mooie zonnige dag . De weersvoorspellingen hadden het over 90% kans op regen in het Westen. We hebben geen regen gezien!  Het mag gerust zo blijven de volgende dagen.

Voorzienig waren ze geweest .
Een grote weide bezijden het Kasteel was ingericht als parking.
Een eindje te voet om terug bij de Kasteeldreef  te komen.Eenmaal in de dreef zag je al allerlei standjes Deze reuze paddenstoelen in hout trokken zeker de aandacht. Heel veel eendjes  en andere dieren ook in houtZo’n reuze Allium had ik nog nooit gezien. De poppies ontbraken niet en de paddenstoeltjes waren o zo schattig!Een smid was bezig om ijzeren houtkorven te maken.
Hij gebruikte hiervoor het materiaal dat  70 jaar oud was en afkomstig van zijn grootvaderDe dag ervoor had het enorm geregend zei een standhouder en toen waren die paraplu’s welkom!
Vandaag zal hij er wel geen enkele verkocht hebben.Op de foto komt het niet zo goed over: een dikke laag verf gespateld op doek.
Op  afstand te bekijken en dan zie je contouren van mensen.

grasmaaiers en grasrobots!
Eerst nog een Thaise foodtruck en toen stapten we door de poort het kasteelterrein binnen De ijskar had succes en deze mevrouw was er bij gaan zitten! Veel  ijzeren gadgets om in de tuin te zetten of in de grond vast te prikken.
Tonnen voor van alles en nog wat: mini sauna, zeteltjes, tafeltjes en zelf hondenmanden en -huisjes!

Het Kasteel van Loppem

Een zicht op het theehuisje en een vijver achteraan

Het theehuisje. Als afsluiter een stukje bosbessentaart met een kopje koffie.
En wat genieten van het zonnetje! Onverwachts een fijn dag beleefd.

 

26 gedachtes over “Kasteel van Loppem Lifestyle beurs

 1. Ziet er echt heel erg leuk uit die happening daar.
  Maar precies niet te warm, je ziet er toch heel goed ingepakt uit in de zelfportret.

 2. Veel mooie hebbedingetjes, Magda. Het is ook een prachtig domein daar aan het kasteel van Loppem.
  De onverwachte fijne dagen zijn vaak de allerleukste.
  Groetjes !

 3. Prachtige reeks foto’s, en een gezellige bedoening.
  Jammer dat ik daar allemaal niet meer bij kan zijn, want wat is er heerlijker dan in dat bos vol geuren en geluidjes, die kleinoden te kunnen bewonderen.
  Zie dat jij alvast geniet Magda, en dat doet toch ook een beetje deugd voor mij.

  • Ik vind het erg voor je dat je beperkt bent in je vrijheid. Hou de moed erin ! Genezen kan wel niet ,als ze je maar van die pijn kunnen afhelpen dan kan je misschien Oostende weer onveilig maken :-). Zolang ik kan probeer ik van elke dag het beste eruit te halen.

  • Ik heb al op meerdere plaatsen dergelijke klaprozen gezien. Mooi om zien maar ik vraag me af wat je ermee kan doen. Het is natuurlijk gemaakt in het kader van de eerste Wereldoorlog . Misschien gaan we er met de novemberdagen veel zien op de kerkhoven.

  • De dag ervoor was het slecht weer en er was niet zo veel volk werd ons verteld.Maar de zondag was het weer prima,toch heb ik de indruk dat er standjes ontbraken en het liep er niet over van het volk zoals je op andere kastelen die tuinbeurzen toelaten ziet.

 4. Het ziet daar gezellig uit. Het is daar altijd wat te doen in België. Leuke foto’s geworden. Leuke spulletjes hebben daar staan. Vooral ton stoeltjes hebben leuk idee gemaakt. Echt geinig. De bosbessentaart leek wel rode kool. Het is het niet. Ziet goed uit. Fijne week.

Geef een reactie