Zondag rustdag!

Vandaag was ik letterlijk in de Zevende Hemel . Samen met een vriendin reden we de grens over en hebben we in een  gezellig restaurant genoten van een visschotel. Lekker peuzelen met je vingers ! Er kon geen dessert meer bij enkel nog een kopje lekkere koffie.

Gisteren en vandaag ging de Gouden Boomstoet uit in Brugge. Een vijf jaarlijks evenement ,waar ik jullie  foto’s zal van tonen zodra ik de foto’s heb nagekeken. Tot op het laatste moment werd geaarzeld of de stoet zou uitgaan. Maar na de middag trok de hemel open en toen de stoet om 15 uur startte was er (figuurlijk) geen wolkje meer aan de lucht en was de zon van de partij. Het bezoekersaantal over de twee dagen wordt geschat op 75 000 !

“De Praalstoet van de Gouden Boom trekt sinds 1958 vijfjaarlijks door de straten van Brugge. Het is een betoverend spektakel waarbij de reuzen, praalwagens, dieren en 1700 kleurrijk uitgedoste figuranten schitterende blikvangers vormen.
Hier viert de stad haar bestaan, bevestigt haar identiteit, herdenkt haar geschiedenis.
Het eerste deel van de stoet brengt de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen tot leven. Van de mysterieuze oorsprong van het graafschap in een gevaarlijk bos vol reuzen tot de draak van Constantinopel. Van de brutale vikingen tot de arrogante Johanna van Navarra. Van de laffe moord op Karel de Goede tot de helden van 1302.
Deel twee focust op het huwelijk van Karel de Stoute met Margareta van York. Dat huwelijk werd in 1468 tien dagen lang uitbundig gevierd in Brugge. Naast de vele banketten vond er ook een heus toernooi plaats: de wapenpas van de Gouden Boom. Het is aan deze wapenpas dat de stoet zijn naam ontleent.”( Bron Westtoer)

14 gedachtes over “Zondag rustdag!

 1. Het is zo’n leuk adresje. Zonder veel tierelantijntjes. Ach maar een visschotel ligt toch niet zo zwaar op de maag en een koffietje kon er als afronding van een leuke middag wel nog bij! Wat wil je onze keel was droog van het bijkletsen 🙂

 2. Ik vind die foto van jou met jouw heerlijk bordje super! Wat een knappe madam ben jij toch!
  Ik zou hier ook van kunnen genieten, voor mij zou dat perfect zijn.
  Ik ga daar ook een keer gaan, deze post doet mij er zin in krijgen.
  Zo’n heerlijk bordje met een glas wijn en een koffie er na: meer moet dat niet zijn.
  Alleen zou het voor mij een koffie zijn zonder de slagroom 🙂
  Dat is een beetje te veel van het goede.

 3. Eten ziet helemaal goed uit. Ferry lust helemaal geen vis. Ik wel. Maar geen vis schotel. Niet verkeerd van jou eten.De zevende Hemel goede restaurant. Koffie met slagroom erop. Zeker lekker gegeten. Jullie hebben leuke dagje gehad.Praalstoet had ik net ergens anders blogje gezien. Daar zijn jullie ook geweest.

  • O wat jammer dat Ferry geen vis lust . ‘t Was o zo lekker: mosselen, kokkeltjes, kleine kreeftjes, grote garnalen, st jakobschelpen, allemaal lauwwarm opgediend in een sausje! Het is zo’n gezellig restaurant ,zonder veel blabla!
   Het was een héél mooie stoet en ik heb veel foto’s genomen. Ik toon die nog wel!

 4. jij doet dat niet slecht Magda..

  “n de Zevende Hemel” ben ik nog niet geweest..

  ik vrees er voor dat dat daar zo tegenvallen

  maar dat is ten onrechte, zo te zien

  ik ben benieuwd naar jouw beelden van de stoet

  prettige avond

  • Ik ben er al een paar keer gaan eten en telkens zit het er goed vol. Geen luxe restaurant maar echt gezellig en je wordt er vriendelijk behandeld en goed bediend. Deze visschotel was de “vangst van de dag” ,ofte suggestie. Lauwwarm opgediend met frietjes.
   Had geen zin om de foto’s die ik gisteren nam na te kijken. ‘t was letterlijk zondag voor mij. Maar na het eten zijn we Sluis uitgerend ,niet te doen van het volk!!

Geef een reactie