Marc was jarig en die dag viel ook de eerste sneeuw.

Gisteren ben ik eventjes over en weer gereisd naar Lokeren. Mijn schrijfzoon was jarig en dan wil hij graag trakteren op de koffie met taart. Aan zo’n verzoek zeg ik niet nee, omdat ik weet dat hij daar zo naar uitkijkt en dan fier is ten overstaan van de medebewoners dat hij bezoek krijgt op zijn verjaardag.
Onlangs is hij verhuisd naar een nieuw complex met 7 prachtig ingerichte studio’s voor mensen die in het systeem zitten van begeleid wonen. Hier kun je wat meer lezen over Marc( klik) op mijn vroegere blog.
Toen ik in Lokeren toekwam stond hij me al op te wachten. Gelukkig was het weer nog “braafjes”. Er was immers stormwind voorspeld en regen en sneeuw. Anders doen we meestal nog een wandeling maar gisteren was daar geen sprake van. Het is kort nadat we in zijn studio aankwamen beginnen regenen en het regende nog toen hij me vergezelde terug naar het station. Gezien ik de medebewoners ook al ken omdat ik er al meerdere keren op bezoek was, dronken we koffie vergezeld van de taart in de gemeenschappelijke living-keuken.
Iedereen kende mijn naam nog en ze leken echt blij om me terug te zien. Dat geeft een mens toch een fijn gevoel dat je hen- die met een verstandelijke beperking door het leven gaan- een gezellige namiddag kan bezorgen gewoonweg door er te zijn en met hen te praten.

 Marc met zijn vriendinnetje

marc

Toen ik in het thuisstation toekwam was het niet aan het regenen , maar toen ik op de parking naast het station in mijn auto stapte begon het te miezeren en de wind hield al aardig thuis. Omdat er een paar luiken de vorige nacht nogal klapperden heb ik ze aan de zijgevel( kant naar de kust toe )allemaal afgenomen en op de grond gelegd. Het is maar akelig als je ‘s nachts voortdurend wakker wordt van dat geklepper. Sommige luiken hadden last van de stormwind.
Op FB verschenen er voortdurend berichten over sneeuw aan de kust. Ik ging buiten kijken en inderdaad het was fel aan het sneeuwen. Het was plaksneeuw en ik kreeg ook wat foto’s door van de kleinkinderen die een sneeuwpop aan het maken waren. Zelf heb ik in mijn eentje sneeuwballen rond gegooid. Het kind in me werd wakker,hahaha!

 

16105679_402756366730859_6180397394829747367_n

Ik denk dat er veel kinderen gisteren avond nog een sneeuwpop hebben gemaakt en laat zijn gaan slapen.
Velen zullen met kleine oogjes in de schoolbank zitten vandaag!

sneeuw1 sneeuw

17 gedachtes over “Marc was jarig en die dag viel ook de eerste sneeuw.

 1. mooi Magda, mensen weer gelukkig gemaakt
  en dan het kind in je loslaten, hier jammer genoeg geen sneeuw die bleef liggen anders had dit kind een vreugdekreet geslagen 🙂

 2. Magda wel Marc mag trots zijn op de flinke jonge man die hij geworden is.
  Donderdagavond is het hier in Oost Vlaanderen een hevige sneeuwval geweest, en nog geen uur later begon de ellende op de E17. Het afgesloten, gecontroleerde overstromingsgebied van de Schelde langs de Bergenmeersen liep vol, maar door de hoge waterstand konden verschillende beken hun water onvoldoende snel afvoeren. Gelukkig was het voldoende met bepaalde straten af te sluiten, het was echt ellende om dan aan je huis te raken;
  En donderdag weer problemen met de trein, iemand reed toch wel de slagbomen af, ongelooflijk weer vertragingen die zich tot in de vooravond lieten voelen. Ja als de trein op tijd is, heb je dat dan weer voor.
  Eigenlijk heb je nog de beste dag uitgekozen voor je reis.
  Groetjes

  • Ja die dag kon ik zonder problemen over en weer reizen. En de wachttijden vielen ook nog mee. Het was wel koud en in de namiddag regende het daar fel! Maar toen ik ‘s avonds terug thuis was begon het stormweer! Marc zijn verjaardag viel op een goede dag 🙂 . Sedert hij in het systeem van begeleid wonen zit merk je aan hem dat hij zijn best doet om het goed te doen in het huis en op zijn werk.

 3. De sneeuw was hier bijna meteen alweer weg, zo nat.. en gelukkig maar want ik val al zónder gladdigheid hahahahaa!
  Hey leuk, Marc was weer jarig.. hij en zijn vriendin staan er superleuk op!
  Groetjesss!

  • Hier bleef de sneeuw juist lang genoeg liggen dat veel kinderen diezelfde avond nog een sneeuwpop konden maken. Maar de andere ochtend was alles helemaal weg.
   Ja er is weer een jaartje bij en Marc was wat fier om de nieuwe studio te kunnen tonen. Werkelijk super mooi ingericht met alle comfort. Een leuk stel maar om welke reden dan ook mogen ze niet constant samen wonen.Het zal wel een reden hebben. Ik noem het een lat relatie. Hij is tegenover haar de zachtheid en bezorgdheid in de hoogste graad.

 4. bewonderenswaardig, dat je voor je schrijfzoon naar Lokeren reist Magda …

  en een echt sneeuwtapijt heb ik hier nog niet gezien, en daar zit ik toch wel wat op te wachten…

  prettig weekend gewenst !

  • De sneeuw was de andere morgen al helemaal verdwenen!

   Het is weinig wat ik kan doen voor Marc ,maar als je ziet dat een eenvoudig bezoekje hem zo pleziert dan doe je dat supergraag. Het was nat en glad die dag en dan is hij zo bezorgd en moet ik zijn arm nemen want ik zou eens moeten vallen. Je krijgt zoveel vriendschap van deze man. Al is hij minderbegaafd hij heeft in elk geval een supergroot hart! Met mijn man kon hij ook zo goed opschieten en dan moet je weten dat mijn man niet zo vlug contacten legde.

 5. Echt tof dat je je de moeite getrooste om je schrijfzoon te gaan bezoeken op zijn verjaardag!

  OT: ik stond vorige week ook aan de voet van de Shard, was de eerste keer dat ik het gebouw zo dicht benaderd had. Niet te doen hé!
  Zo gigantisch. Je zou idd op je rug moeten gaan liggen om daar te proberen er een foto van te maken.

 6. Ik woon in vogelvlucht ongeveer dertig kilometer bij je vandaan en ik heb hier geen vlokje gezien. Nul, prot, nogabal. Ik had me nochtans ook graag aan het optrekken van een sneeuwpop gewaagd.

Geef een reactie