Les Costumés de Venise in Brugge

venise

 

Les Costumés de Venise is een internationale groep van 50 prachtig gecostumeerde dames en heren die 2 dagen lang in Brugge verbleven en de sfeer van het barokke Venetië naar Brugge brachten.
Ik was er zaterdag  samen met een paar vriendinnen. De bedoeling was dat ze een bepaald parcours afwandelden doorheen het centrum van Brugge. De startplaats was in de Katelijnestraat waar ze vertrokken vanuit het Novotel. Het weer was bar en koud  met af en toe een fikse hagelvlaag. Iedereen zocht wat bescherming op de binnenplaats van het hotel. Het gevolg was dat iedereen er opeengepakt stond en toen de personages uit het hotel kwamen het moeilijk was om hen helemaal op de foto te krijgen. Mijn vriendinnen en ik dachten dan volgen we ze een eindje op hun wandeling doorheen de stad  maar dat hebben we al vlug opgeheven. Wind en hagel  en regen  zorgden ervoor dat we er na een tijdje helemaal geen zin meer in hadden. Helemaal verkleumd  zochten wij ( en we waren niet alleen) onze toevlucht in een tearoom. Toen we na een tijdje opstapten en  naar de bus gingen ( mijn auto stond bij een vriendin wonende aan de rand van Brugge) zagen we op de markt dat veel van die personages zich lieten fotograferen. Op het binnenplein van het hotel lieten ze zich ook al uitgebreid fotograferen voor zover dat in die drukte mogelijk was.

Maar al is het niet zo goed gelukt om super foto’s te maken ik ben best tevreden met wat ik heb bijeengesprokkeld en daar wil ik jullie ook laten van meegenieten. Jammer dat het weer een spelbreker was.  Op internet zijn vroegere filmpjes te zien waarin de weersomstandigheden stukken beter waren en er ook een  stoet doorheen Brugge liep.

carnaval

carnaval1

carnaval2

carnaval16

carnaval15

carnaval14

carnaval13

carnaval12

carnaval11

carnaval9

carnaval8

carnaval7

carnaval10

carnaval6 carnaval5

carnaval4

11 gedachtes over “Les Costumés de Venise in Brugge

 1. Fantastisch om te zien al die kleurrijke personen. Zelf ben ik in het verleden twee keer in Brugge geweest. In beiden keren zat ook bij ons het weer niet mee. Toch blijf ik Brugge, net zoals Gent mooie steden vinden, vooral om hun Historische uitstraling. Groetjes, Gemma

  • Daar zou jij ook je hart hebben opgehaald! Ware het niet zo koud en dan die regen en hagelbuien dan hadden we meegewandeld en konden we uitgebreider foto’s nemen. Ik denk dat ze met die mooie kostuums ook wel geschuild hebben. Zoals Willy hierboven al schreef komen ze in het voorjaar terug naar Annevoie. Een mooi kader om in die tuinen daar foto’s te nemen!!! Jammer het ligt niet bij de deur.

 2. ik zou die ook wel eens voor mijn lens willen krijgen Magda

  ondanks het slechte weer, kon je ze toch nog goed in beeld brengen..

  eind april zijn ze te zien in Annevoie, maar dat is wel niet bij de deur

  prettige dag

 3. Het is net als met die Dickens-figuren in Deventer.. ze laten zich natuurlijk gráág fotograferen, daar kleden ze zich zo mooi voor aan hè! Jammer dat het weer tegenzat.. wie doet zoiets dan ook in januari? Maar je hebt toch nog aardig wat prachtige plaatjes kunnen schieten!
  Groetjesss!

  • Ik dacht het ook :waarom doe je zo iets in januari. Vorig jaar hadden ze geluk met het weer en was het een mooie stoet. We hebben het niet afgewacht maar ik denk dat ze wel ergens geschuild hebben tijdens de regen en hagelvlagen ,stel je voor dat die kleren doornat werden!!

 4. Dag Joris. De problemen met skynet raakten niet opgelost en ik kreeg geen toegang meer tot mijn eigen blog. Een lieve blogger heeft voor mij op wordpress een blog aangemaakt ! Ik voel me hier goed en kan altijd raad vragen aan de maker van deze blog . Soms is dit wel eens nodig ,hihi!
  IK zal jou link hier toevoegen! Tot ziens !

 5. Hallo Magda,
  het heeft lang geduurd, maar ik heb je gelukkig teruggevonden op deze heerlijke (echte) website.
  Prachtig is het om hier wat rond te struinen. Ik ben zo goed als gestopt met seniorennet, die de opvolger moest worden van gidsjoris, de blog die Skynet niet kon deblokkeren.
  Omdat Skynet toch meer voordelen biedt ben ik dan maar een nieuwe blog gestart: http://feniks.skynetblogs.be.
  Je bent steeds welkom en ik zal mijn linkje eindelijk aanpassen.
  Groetjes,
  Joris

Geef een reactie