Lissabon dag 2bis

We wandelden vanuit het kasteel dat ons een mooi zicht gaf op de stad en de Taag terug naar beneden. We namen opnieuw de tram en reden tot bij een groot plein Praça do Comércio in het centrum van Lissabon, vlak bij de Taag.  Op het plein werd in 1775 een standbeeld onthuld van de toenmalige koning Jozef I van Portugal . In 1974 was dit plein het toneel van de Anjerrevolutie.(klik)

20161109_143955

Op weg naar het grote plein waar in de verte al het standbeeld van Koning Jozef I te zien is.
20161109_145032

20161109_144754

We bleven niet lang op dit immense plein maar namen een andere tram die ons na een lange rit tot bij het  Mosteiro dos Jéronimos brachtIn 1987 werd het klooster toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.(klik). Het is een indrukwekkend gebouw zowel van buiten als van binnen.

 

20161109_154723

20161109_164155

20161109_162327

 

20161109_160004

20161109_155827

20161109_155504

De dichter Pessoa ligt hier begraven in de gang van het aanpalende klooster.( weliswaar 50 jaar na zijn overlijden)

20161109_161250

Een prachtige binnentuin.

20161109_164742

We staken vlak vòòr het klooster een groot plein over volledig belegd met azulegos . Wondermooi. En wandelden richting de Taag.

 

20161109_165411

20161109_164909

Aan de rand van de Taag doemde het enorm groot monument op  van Hendrik de Zeevaarder. Jammergenoeg niet te bezoeken en volledig in de stellingen voor restauratie.(klik).

20161109_165732

We waren in de nabijheid van de Toren van Belèm en die wilden we toch zien voor de avond inviel. Dus wandelden we langs de Taag verder richting  Torre van Belèm  . We werden niet meer binnengelaten hoewel het nog geen sluitingstijd was. Maar toch te laat om de toren te beklimmen blijkbaar. De avond viel ook vlug in. De foto’s zijn gemaakt met hoogstens een verschil van tien minuten tijd .  (klik) Op de tweede foto schitterde de toren in volle pracht met het licht van de ondergaande zon als decor.

dsc_0701

dsc_0700

20161109_171925

Met een prachtige avondhemel reden we met de tram terug tot op korte wandelafstand van ons hotel. Moe en tevreden na een prachtige dag.

20161109_173241

14 gedachtes over “Lissabon dag 2bis

  • Ja merel je zult echt alles moeten plannen als je voor een paar dagen gaat. Maar ik bied je een keuze aan hé,hahaha! We stonden op een voetgangersbrug die over de autoweg liep en daar kon ik deze mooie foto van de zonsondergang maken!

 1. dat “Mosteiro dos Jéronimos ” is wel bijzonder groot en niet in één foto te vatten Magda

  die gewelven vind ik wel heel speciaal

  jammer dat het monument voor de zeevaarders in de steigers stond

  maar de foto’s van de ” Torre” zjn bijzonder mooi..

  als ik op dag 2 terugkijk , dan hebben wel bijzonder veel gezien

  zonder een degelijke voorbereiding zou dit moeilijk zijn

  prettige dag

  • Dat klooster kon je enkel van aan de overzijde helemaal in beeld brengen maar dan stond je er in feite te ver van af. Ja de reis is altijd héél goed voorbereid ,maar die bewuste dag was het toch wat veel geweest. Ik kon die avond geen stap meer verzetten! Ik heb een massa foto’s maar ik moet er uit kiezen om hier te plaatsen !

 2. Heb het eens heel rustig overlezen Magda, wel ik moet niet meer gaan, want nu met je nieuwe blog zijn je foto’s echt super! Het lijkt net of wij er zelf bij zijn. Het moet een hele belevenis zijn, en ik moet je altijd bewonderen dat je dat nog zo goed kan, want het is toch een behoorlijke afstand die jullie iedere dag doen.
  Ken Lissabon helemaal niet, wel Porto.
  Ach je papieren vergeten? Je bent niet de eerste en ook niet de laatste, maar mensen die in een of ander land van de EU wonen, moeten inderdaad hun identiteitskaart of paspoort niet laten zien als ze van het ene naar het andere Schengenland reizen, en Portugal is daar ook bij net als België, maar je kan ook pech hebben zeker met die terreurdreigingen, en er wel heel strenge controle is soms.
  Maar kom eind goed, al goed, en jullie zijn allemaal gezond en wel weer thuis!

  • Greta , de reis is op voorhand goed uitgestippeld en ieder van ons mag zijn voorkeur naar voor brengen. Dan wordt er bestudeerd hoe we dat allemaal op korte tijd en met welk vervoer kunnen doen. Anders is het niet mogelijk om zoveel op die dagen te bezoeken, want alles ligt ook niet op wandelafstand van ons hotel.
   Ja het waren toch wel enkele benauwde momenten toen ik constateerde dat mijn IK thuis op de printer lag. Heenreis verliep vlot maar terugreis… gelukkig had ik een kopie in kleur mee en dat verliep toch zonder grote problemen. Ik zal in het vervolg wel oppassen!!

 3. Wat een schitterende luchten op die laatste foto’s.. natuurlijk is die met die Torre het allermooist.. je was echt op het juiste moment op de juiste plaats.. die kan uitvergroot aan de muur!
  De hele trip vind ik tot nu toe supermooi.. blijf je graag volgen hoor!
  Groetjesss!

 4. Wow wat is deze verslag mooi om te zien. Wat leuk dat je naar Mosteiro dos Jéronimos geweest bent. Heel mooi om te zien van binnen. Jullie keken zeker ogen uit. Zo mooi is het daar. Kleine kasteel op de water is geinig om te zien. Dit je niet vaak. Zonsondergang maakt je mooie foto’s. Ik heb je foto’s en verhaal genoten.

  • Die zonsondergang bij de toren van Belem was adembenemend. Maar toen was het hoogtijd om terug te keren met de tram , ik kon bijna geen voet meer verzetten van de pijn in mijn rug!! Gelukkig deed een warm bad en een goede nachtrust wonderen. De dag erop deden we het wat kalmer aan met wandelen en namen we meer het openbaar vervoer.

 5. Mooie impressies van Lissabon, heel herkenbaar (omdat ik er ook was). Jammer dat het monument voor de ontdekkingsreizigers in de steigers stond.

  • Het was de eerste keer dat ik in Lissabon was en de stad heeft mijn hart gestolen. Ja niks aan te doen dat dit
   mon ument in de steigers stond ,maar we waren al erg gelukkig dat we nog tot aan de toren van Belém geraakten. De avond valt er heel vlug niettegenstaande het mooie weer.

Geef een reactie