Eindelijk echt Lente..

Het is lang wachten geweest maar eindelijk wordt het aangenamer weer. Hoewel het ’s morgens en ’s avonds nog erg fris kan zijn is het overdag toch aangenaam sedert die Noordoosten wind wat is geluwd. Het doet mijn moraal ook goed want een beetje goed weer had ik wel nodig.
De tuinman die ik nu al jaren ken heeft me ook wat geholpen om me wat moed te geven. Ik zag het niet zitten om de tuin in mijn eentje zomer klaar te zetten. Hij bracht dinsdag iemand mee (die ik niet eens moest betalen ) en zette in 5 uur de tuin helemaal klaar: struiken snoeien, gras afrijden , verticuteren , nog eens gras afrijden en nog eens verticuteren. Boordjes fatsoeneren en alles opruimen en meenemen naar het recyclage park. Ik wist niet wat me overkwam. Dat heeft deugd gedaan hoor. Dank je wel mannen ( de tuinman is nog verre familie van me zo bleek bij de eerste kennismaking een paar jaar geleden). Hij voelde zich een beetje schuldig omdat hij vroeger in het voorjaar telkens moest afzeggen omdat het iedere keer slecht weer was en nu was het in één keer allemaal gedaan in héél wat betere omstandigheden.
Ik kan nu de maand mei met een gerust hart ingaan en meedoen met de actie ” Maai mei niet” klik

Vandaag heb ik de bloembakken klaargezet om om op de vensterbanken te zetten. Maar toch nog even afwachten of de nacht temperaturen nog zo laag gaan dalen. Even de ijsheiligen afwachten lijkt me het beste. Heb al te veel meegemaakt dat één nachtje vorst de plantjes fataal kunnen zijn. Zoals de bloesems van het appelboompje die na één nachtje vorst al twee jaar na elkaar allemaal afvielen. Nu staat die prachtig in bloei. Hart vasthouden!!

Nog wat rond gepeuterd in de tuin en wat foto’s gemaakt en dan genoten van het zonnetje .Deze morgen een cataract ingreep gehad en moest het wat rustig aan doen ( dat stond me al lang te wachten maar door de operatie in december is dat vooruit geschoven). Volgende week is het andere oog aan de beurt.

Dat is genieten als je even rondloopt en dan heb ik alle plantjes niet eens op de foto gezet… ….

9 gedachtes over “Eindelijk echt Lente..

  1. hoe gaat het met jou na de cataract operatie. Ik heb het ook laten doen en mijn zicht is veel beter geworden. Ik wist niet dat ik zo slecht zag voor de operatie. Inderdaad die zichtsverminderering gebeurt traag en je merkt het niet; veel succes bij de operatie van je tweede oog

  2. Allereerst een goed herstel na die dubbele cataract ingreep, Magda. Daar waren we inderdaad met z’n allen aan toe, aan beter weer. Jouw mooie tuin is er duidelijk klaar voor. Goed werk verricht zo te zien.

  3. ja het scheelde een jas vandaag , uit de wind 🙂
    je tuin ligt er schitterend bij , prima tuinlui
    je zal er heerlijk van genieten , dat is zeker

Geef een reactie