Springtij

Even tussendoor:

Een kort filmpje over springtij vandaag in Cadzand (nl) . Ik heb het water nog nooit zo hoog het strand zien opkomen en de wind was zo hevig dat ik moeite had om mijn evenwicht te houden zodat het filmpje niet teveel zou “bibberen”. Er is daar altijd een heel breed strand . Vandaag kwam het water tot aan het strandpaviljoen ” De Piraat”. Wat moet dat worden als springtij samen zou gaan met een zware storm !

13 gedachtes over “Springtij

  • Bij het zien van die golven die zover op het strand rolden ( je ziet de vuilnisbakken in het water staan) en de wind die zo heftig was dacht ik terug aan 1953 toen de overstromingsramp is gebeurd in Zeeland (en in mindere mate aan onze kust ). Ik was toen 12 jaar en heb nog een levendige herinnering aan die bange nacht en dag!! Toen wisten we allemaal niet wat ons overkwam .
   Het springtij van nu kan je niet eens vergelijken met die stormnacht omdat de wind nu niet recht op het strand en de duinen beukte. Om eerlijk te zijn mij ga je nooit aan zee zien als het stormt. In een recenter verleden hebben we de Sinterklaasstorm gehad en achteraf ben ik geschrokken hoeveel deze storm van de duinen( naar het Zwin toe) had afgeknabbeld! Bangelijk. Sedertdien worden er nu langs de kust toch beschermingsmaatregelen genomen. Gaan die de 1000jarige storm overleven?

   Like

  • Ik hoop het ook maar als je zoals in Cadzand ziet dat er bij springtijd zoveel strand wordt ingenomen dan vraag je je toch wel af wat er zou gebeuren als alle elementen te samen zouden vallen :zware storm met wind vanuit zee . De duinenrij in Cadzand is niet zo erg breed…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.