Einde van de zomervakantie.

Een echt mooie zomer is het niet geworden maar ik hoop dat we nog een “Indian summer” mogen beleven. Met zacht zonnig weer en mooie herfstkleuren in de natuur.

Het is echter wel het einde voor veel mensen van de vakantiemaanden en daar hebben ze in Blankenberge een héél mooi einde van gemaakt.
Het jaarlijkse bloemencorso is voor de tweede maal niet uitgegaan vanwege Covid-19.
Het gemeentebestuur heeft wel een mooi alternatief aangeboden en volgens de reacties die je overal hoort en leest is het bijzonder in de smaak gevallen bij het grote publiek.
Ik ben er zelf ook naar toe geweest en ik moet bekennen dat ik dit mooier vind dan urenlang te zitten /staan terwijl de praalwagens langs rijden. Je moet dan al veel geluk hebben dat je de danspasjes van de groepen ziet of de muziek van de muziekkorpsen hoort waar jij staat.

Deze keer moest je van praalwagen naar praalwagen wandelen en kon je die van alle kanten bekijken en met een klein beetje geduld zag je de animatie rond de praalwagens. Er waren dertien bebloemde praalwagens en drie bloementapijten. Het parcours liep door de hele stad en je kon via een foldertje zelf je route bepalen. Een paar praalwagens hebben we niet gezien omdat ze zo afgelegen lagen van onze startplaats en gedeeltelijk ook omdat het weer zo dreigend werd dat we vreesden voor een regenvlaag( die is er wel gekomen maar toen ze we al op de tram huiswaarts).
De hele stad baadde in een feestelijke sfeer en de mensen slenterden door alle straten en overal zaten de terrasjes en grote terrassen vol met genietende mensen.

De algemene mondmaskerplicht voor deze dag werd goed opgevolgd door de bezoekers en overal liepen ook studenten rond die voor deze dag opgeroepen waren door de stad om je er aan te herinneren!! Auto’s werden in veel straten geweerd wat het gezellig maakte om rond te wandelen.


De drie tapijten waren moeilijk in beeld te brengen. Zelfs het platform bij het eerste tapijt was niet hoog genoeg om een overzichtelijk beeld te maken. Geloof me maar : ze waren mooi! ( ik heb foto’s gezien wellicht getrokken vanuit een drone)

Morgen toon ik nog wat meer….

10 gedachtes over “Einde van de zomervakantie.

  • De drukte was niet overrompelend maar wel gezellig. Overal liepen er mensen wat bij een stoet niet zo is. Dan staat/zit iedereen aan de kant van de weg en nadien is het een wirwar van mensen die alle kanten uitlopen. Het blijkt veel positieve reacties uit te lokken nu het gemeentebestuur het zo heeft aangepakt.

 1. wel tof op die manier
  dan kan je ook wandelen naar dat die je meest interesseert
  zo de ganse tijd ter plaatse staan of zitten is toch ook maar lastig
  Prachtige wagens en tapijten, wat een werk hé

  • Ik vond het in elk geval veel aangenamer en je kon inderdaad uitkiezen wat je wilde zien. Vriendin en ik hebben de meest verre praalwagens niet gedaan. gewoon omdat we het niet meer zagen zitten qua afstand. 😉 we zijn niet eer van de jongste hé

Geef een reactie