ijzel en sneeuw…

…en de gevolgen ervan: Het gespreksonderwerp van de dag en het belangrijkste item op de TV.
Uitgerekend op deze dag kwam de oudste zoon op bezoek. Erg lang is hij niet gebleven. Hij is hier komen aanglijden en is ook al glijdend terug naar de Westhoek gereden. Ik was blij toen hij opbelde om te zeggen ” we zijn goed thuisgekomen”. De tweede zoon deed er van hieruit een uur over om in Brugge te geraken . Snelheidsbeperking op de A11 wegens extreme gladheid.
We hadden deze week al ijzige koude maar vandaag daarbovenop sneeuwregen  en sneeuw. Gelukkig had ik nog  strooizout in huis en heb vlug op het pad naar de straat wat zout gestrooid. Het pad loopt een beetje af en normaal gaan was haast onmogelijk.
Deze middag was het op een halfuurtje tijd spiegelglad. En de wind zorgde ervoor dat de sneeuwregen aan de achterkant van het huis onmiddellijk bevroor aan de ramen niettegenstaande de dubbele beglazing! Korte tijd nadien is het beginnen sneeuwen.
Geen weer om buiten te komen. Mooi om naar te kijken als je binnen zit! Niet leuk voor hen die in zo’n weer de baan op moeten!

De vogels waren juist het graan aan het oppikken toen het begon te sneeuwregenen.
Foto van achter het keukenraam genomen . Ondertussen waren de tortelduifjes, de bosduiwen ,
de eksters,de kraaien en merels al verdwenen.
Die hadden het eerder in de gaten dat ik foto’s probeerde te maken. Jammer ik had die
bonte verzameling graag eens op de foto gehad.

Zo ligt de straat er nu nog bij . Ik ben benieuwd of er deze nacht nog een laagje bijkomt.

12 gedachtes over “ijzel en sneeuw…

  • Zeg dat wel. Zij hadden niet naar het weerbericht geluisterd toen ze die morgen vertrokken van huis denk ik, want hoewel het ‘s morgens nog droog was is er genoeg verwittigd dat het glad ging worden die dag.

  • Zoveel ijzel heb ik nog niet dikwijls meegemaakt. Aan de achterkant van het huis kon je geen stap buiten zetten of je lag tegen de keien. De dooi is deze morgen treden en met de zon erbij was de ijzel vlug gesmolten. Er lag hier wel een laagje sneeuw bovenop maar dat was in combinatie met de aangevroren sneeuwregen uiterst gevaarlijk.

 1. Vandaag ben ik ook binnen gebleven want alles juist terug in orde dan ga ik geen risico nemen om te vallen..morgen zie ik wel.Gelukkig moet ik niet meer gaan werken zodat de auto gewoon kan blijven staan.

 2. Bah.. heb zón angst voor die gladdigheid gekregen.. ik durf niet naar buiten als het ijzelt hoor! Ik val al over niks.. en dat doet nog steeds pijn aan m’n ribben! :-/
  Groetjesss!

  • Meer dan 500 km fileleed in de avondspits! Goeie genade!
   De aanvriezende regen was het ergst. Zo glad heb ik het in mijn leven nog één keer meegemaakt. Ik geraakte na een uur op mijn werk daar waar ik op vijf minuten rijden er anders al was. De zoon vertelde dat hij van Sluis tot bij mij ( vijf minuten rijden) de ene auto na de andere in de gracht zag liggen!! En dan wonen wij nog in het vlakke land zoals Brel mooi zingt!

Geef een reactie