nieuwe poetshulp


Het is  lang geleden dat ik nog  iets vertelde over mijn poetshulp. Ja als het goed gaat dan heb je er ook niet veel over te vertellen behalve dat het goed gaat. Ik heb nu één jaar een poetsman gehad ( klik ).
Gerrit-jan was een stille man die zijn werk graag deed en we schoten goed op met elkaar. De dag begon steevast met een kopje koffie en een babbeltje. Leuk voor mij  om zo de dag te beginnen. We overliepen dan wat er eens een extra beurt moest krijgen. En dan begon hij  af te stoffen, dweilen , ramen lappen, boenen, keuken schuren, stofzuigen …op een trapladder mocht ik niet kruipen dat deed hij wel bv om lampjes te vernieuwen , lusters poetsen … Tegen de middag dronken we samen een vers gemaakte kop soep en het gebeurde meer dan één keer dat hij langer werkte dan moest. Hij had zo zijn principes, als je aan iets begint moet je het ook afwerken. Ik heb al meerdere poetshulpen gehad die een kwartier voor tijd alles al hadden opgeruimd en klaar stonden om te vertrekken. Ze lummelden dan nog wat rond en klokslag waren ze huppeldepup! Of anderen die wel tot het laatste ogenblik werkten maar alles achterlieten zodat ik tapijtjes, poetsgerief, emmers en borstels zelf moest terug zetten.
Neen Gerrit-jan was perfect en dan dweep ik echt niet hoor! Hij was iemand zoals ” ‘t Vrouwtje ” die 32 jaar lang elke week een namiddag mijn huishouden in orde bracht en  niet keek op een halfuur . Zo iemand die werkte alsof het haar eigen huishouden betreft. Voor iets hoort wat en ze gingen dikwijls naar huis met homemade confituur, taart, soep…

Je voelt het al aankomen , Gerrit-jan komt niet meer. Hij is nu concierge in een villabouw  met tien appartementen. Hij heeft een mooi appartement ter zijner beschikking en de mogelijkheid om in het gebouw zelf  te poetsen. Met onmiddellijk ingang. Ik gun het hem en de firma van poetshulp heeft  hem ook onmiddellijk laten gaan ( anders is er nog een vooropzeg van een maand) omdat  hij deze kans niet zou mislopen. Hij zag dat ik wat beteuterd keek toen hij het nieuws vertelde ” maar ik kom heus nog wel langs hoor” was zijn reactie. Gerrit-jan het ga je goed in je nieuwe woonst en op je werkplek!

De firma heeft ervoor gezorgd dat er onmiddellijk een nieuwe poetshulp kwam. Een 26 jarige vrouw afkomstig uit Nepal die hier al vier jaar woont en tot haar bevalling ( baby is nu 9 maanden) gewerkt heeft in de horeca in Brugge. Ze zocht parttime werk in Knokke-Heist waar ze woonachtig is . De eerste kennismaking verliep erg vlot. Nu maar afwachten…

18 gedachtes over “nieuwe poetshulp

 1. Hopelijk blijft het zo goed gaan al tijdens die eerste kennismaking. Sinds afgelopen maand hebben wij ook een poetshulp. Ben wel tevreden, maar ik blijf het wat onwennig vinden, iemand vreemd in je huis…

 2. Wat jammer van je poetshulp. Voor hem natuurlijk goed, met een mooie appartement en werk dicht bij huis. Maar als je iemand heel goed hebt, dat is het altijd aanpassen als er een nieuwe poetshulp komt.
  Hopelijk valt je nieuwe poetshulp heel goed mee.

 3. Ik herken je verhaal en wens je veel succes. Jaren geleden had ik ook zo een fantastische poetshulp Maria, maar ze kon concierge worden bij een ambulancebedrijf. Een aantal andere dames zijn gepasseerd en ik heb het een tijdje zelf gedaan… Nu heb ik terug iemand waar ik tevreden over ben, maar zo iemand als Maria vind ik niet meer…

  • Ik heb het erg moeilijk gehad toen “t vrouwtje” op pensioen ging. 32 jaar is niet niks hé! Ik moest nooit iets zeggen , zij regelde het werk. Ik zie haar nog altijd , want ze was een deel van de familie geworden. Zij leefde mee met alle gebeurtenissen die je in een gezin kunt beleven: feestjes, trouw, overlijdens, schooluitslagen, paste de kinderen op als het eens nodig was, zorgde voor het huis en de dieren wanneer we op vakantie waren… Toen zij niet meer kwam en ik niet meer ging werken deed ik een hele tijd zelf het huishouden , maar toen mijn man hoe langer hoe minder zelf iets kon doen , zag ik me genoodzaakt terug een hulp te zoeken. En het huis èn de tuin was toch te veel voor mij.

   • Ja, sommigen regelen alles en doen alsof het om hun eigen huis gaat en met die schep je inderdaad een hechte band…

 4. Hopelijk komt het in orde want altijd andere mensen over de vloer is toch ook niet te doen.
  .altijd weer uitleggen en de week nadien zijn ze al verdwenen,.Gelukkig kan ik alles nog onderhouden maar dan wel op mijn tempo.

  • Ik heb een groot huis met vier slaapkamers en geregeld logés . Dus alles moet onderhouden worden. Daarenboven ben ik vanaf het mooi wordt meer buiten te vinden dan binnen want ik werk graag in de tuin.
   Het zal weer wennen worden maar de nieuw poetshulp was erg vriendelijk en vroeg telkens of het goed was of ik het soms anders wilde. Het valt best mee ,we zullen afwachten.

Geef een reactie