Op stap met vriendinnen

Zo’n mooi weer vandaag. Met twee vriendinnen was er afgesproken om eerst een wandeling te maken in Sluis en dan iets te gaan eten. Neen we hebben de winkels niet afgeschuimd  enkel eens binnengekeken in een souvenir-giftshop om de nieuwe trends  te bekijken en in de kledingswinkel Vögele die failliet is maar waar curatoren  de winkels openhouden  voor de uitverkoop van voorraden. We liepen er enkel  rond te kijken. Er waren echt koopjes te doen.

Het wandelingetje bracht ons naar een gedeelte van Sluis waar weinigen komen , want waarom gaan de meeste mensen naar Sluis : om te winkelen ,te eten en te drinken. Behalve de twee winkelstraten wordt de rest van Sluis  links gelaten. Toch is er is dit kleine stadje het een en ander te  zien.

Daarna wandelden we terug naar de Kaai . Het was ondertussen middag en overal zaten de terrasjes al vol. In de “Nieuwe Zeehaven” gingen we binnen  om te eten. Geen plaats meer op het terras. Met een groupon bon krijg je voor 15 euro per persoon een menu : aspergesoep, een visschotel( heerlijk!) en een koffie of dame blanche. Niet moeilijk om te raden wat ik koos, hahaha!

Na een lekkere maaltijd en  flink bijkletsen trokken we huiswaarts. Eén van de vriendinnen gaat overmorgen op reis en wilde nog verschillende dingen regelen.
Omdat het nog redelijk vroeg in de namiddag was heb ik me opnieuw op de tuin gestort en nog een paar uurtjes  bladeren geharkt en onkruid verwijderd. Met kleinzoon is afgesproken dat we zaterdag al die verzamelde tuinzakken naar het recyclage park zullen voeren. Maar ik zal jullie eerst een foto laten zien hoeveel zakken ik ondertussen al gevuld heb. En ècht gevuld met tuinafval , geen nepzakken met papier onderaan en wat tuinafval bovenaan. 🙂

14 gedachtes over “Op stap met vriendinnen

  • Dus vliegensvlug eens naar Sluis! De eerste indruk van dit groene plein met die funderingen en de witte huisjes op de achtergrond is of je ergens in Brugge bent! En een wandeling rondom Sluis op de wallen is ook erg mooi!

  • Hoofdzakelijk voor de sfeer! Je bent er op vijf minuten van Knokke de grens over en in een ander land, totaal verschillend van een Belgische stad 🙂 . Tegen de middag zitten al de restaurants vol, het is er niet duur om te eten. Tja dat komt ook door de concurrentie onderling natuurlijk en overal gaat het er gemoedelijk aan toe. Met busladingen komen ze toe tegen de middag en om 18 uur is het stadje weer zo doods als een pier. Want daar wordt het sluitingsuur stipt toegepast!
   Ik vind het vooral leuk omdat ze daar andere etenswaren hebben, hoewel met de komst van Albert Hein hebben we ook een stukje holland in onze gemeente gekregen.

 1. Als ik met een uitgeprinte wandelroute door stadjes loop en rondkijk, is het altijd wel grappig om te zien dat de mensen die daar dan op de winkelstraten lopen, kijken waar je naar kijkt.. en volgens mij dan voor het eerst al dat prachtigs zien dat hun woonplaats/shopplaats biedt. Ik ben ooit naar Sluis geweest.. maar kan me de winkelstraten eerlijk gezegd niet eens herinneren.. alleen de molen. Het is dan ook al heel lang geleden.. moet eens terug duidelijk! 🙂
  Groetjesss!

  • Ondertussen is het uitzicht in die twee winkelstraten wel erg veranderd. Vooral vernieuwde panden en andere verkoopsartikelen . Maar het blijft toch nog altijd de ene winkel naast de andere in die twee straten.Wel wat meer eetzaken en tearooms . Van de fameuze sexshops blijft niet veel meer over. De molen is er nog steeds met een bloemenwinkel aan de voet en een shop en tearoom bij de ingang van de molen. Ja het moet allemaal opbrengen! En dan vergeet ik de talrijke parkings nog te vermelden rondom Sluisl Ongelooflijk veel en tijdens de weekends en de vakantiemaanden staan die overdag allemaal bomvol!!

 2. Geïnspireerd door je schrijven over het Cadzand haventje zijn we deze namiddag daar eens gaan kijken en daarna eveneens in Sluis geweest Daarbij aan je gedacht: je doet immers zoveel dingen die bij ons ook gebeuren (? telepathie?). We hadden toch dat laatste stukje kaai moeten doorlopen.
  We ontmoeten elkaar zeker nog eens. Veel plezier en info uit je blog
  Wilfried

  • Dat zou leuk geweest zijn om je eens te ontmoeten! Ik vind het op zijn Hollands gezegd “hardstikke leuk” dat je hier eens reageerde! We kunnen misschien een duwtje geven om elkaar eens te ontmoeten: afspreken waar en wanneer. Groeten aan jou en aan je vrouw Veva!!

Geef een reactie