…en nu oogsten!

Al het werk in de tuin wordt nu beloond. Aardbeien à volonté. Ik heb er reeds confituur van gemaakt.
En zoals je merkt staan er nog veel te plukken. Gelukkig is er door het minder warme weer een adempauze.
Anders rijpen ze massaal en behalve voor confituur wil ik er toch graag wat uit het vuistje eten.

Zo zagen ze er een tiental dagen geleden uit.

Veel potjes aardbeien hebben al een andere bestemming gekregen! Kinderen kwamen langs 😉

Een minitomaatplantje en die draagt nu ook zoveel heerlijke snoeptomaatjes.

Dit zijn bosaardbeien. Daar komen niet zoveel vruchten aan zoals bij een aardbeiplant maar het is een heerlijk vruchtje en door het mooie weer van de laatste weken bloeiden ze uitbundig  en verschijnen nu de vruchtjes!

Voor de andere groenten is het nu wel even wachten. Door de droogte- en niettegenstaande dagelijks begieten -blijven ze allemaal wat achter.

18 gedachtes over “…en nu oogsten!

 1. toen de kinderen klein waren en we gingen wandelen in de Ardennen hebben we regelmatig bosaardbeien in de nattur geplukt En lekker dat ze waren !!!

  • Ik had tegen het tuinhuis allemaal bosaardbeien geplant . Maar die woekerden zo dat ik alles eruit heb gesmeten en een paar struikjes elders in de tuin heb geplant. Die dragen echt veel kleine bosaardbeitjes en zoals je zegt ” lekker “..

 2. Hey Magda.. een speciale dag voor jou vandaag! Mag ik je hartelijk feliciteren met je verjaardag!
  En nog vele jaren in goede gezondheid gewenst! *smak*smak*smak*!
  Ik zal vanavond een klein glaasje op je drinken hoor! 🙂

  • Dank je wel! Ik zal in gedachten met jou klinken! ‘t Was in elk geval een leuk dagje met weinig bezoek weliswaar maar des te meer telefoontjes en kaartjes. Zondag samen met de kinderen een beetje vieren 🙂

 3. Niets lekkerder dan fruit en groenten uit je tuin.Heb hier ook al hele week aardbeien en frambozen uit de tuin gegetenHeb ook vroege,late en doorsdragend gezet dan val ik niet zonder.Zo lekker!Zo mooi hé Magda

  • Ik heb maar één soort en in feite geen plaats genoeg om andere variëteiten te planten. In de vroegere grote tuin had ik braambessen ,frambozen ,stekelbezen en aalbessen en aardbeien. Ook een latere soort.. Hier staat een aalbessen struik maar die draagt dit jaar niet zo veel als vorig jaar. Het kan niet elk jaar kermis zijn hé !

 4. Wat ziet aardbeien mooi uit bij jou in de tuin. Bij jou wilde wel groeien. Lekker aardbeien potjes gemaakt. Leuk dat je kinderen ophalen. Die wilde graag hebben. En zal wel lekker smaken. Is het veel werk aan?

  • Vandaag weer een grote kom aardbeien geplukt en die zijn allemaal zo lekker zoet. Wanneer ik merk dat ik ze niet allemaal kan opeten maak ik er confituur van .Ach zo’n groot werk is dat niet en ik doe dat ook graag.

Geef een reactie