Rustig aan vandaag!

Vandaag kwam de poetshulp. Ik heb haar aan het werk gezet. Denk nu maar niet dat ik heb zitten toekijken ,hahaha! Zij heeft voor mij de schoenenkast onder de trap helemaal leeggehaald. De hele hall stond vol. Ik ben vergeten er een foto van te maken. Beter van niet , want ik schaam me  voor die janboel. Het was echt nodig om daar eens orde in te scheppen.
Het gaat niet enkel over schoenen en schoenengerief, maar dit is ook de bergruimte voor borstels, stofzuiger, strijkijzer ,naaimachine, handtassen, bloempotten… Ik kreeg  alles er niet meer deftig in.
Schoenen zitten gesorteerd volgens sandalen, geklede schoenen, botten, stappers… in die groene dozen. Maar op den duur slingerden ze overal rond. Ik kreeg mijn strijkijzer noch mijn naaimachine niet meer kwijt in de kast.
Het eerste wat ik deed was schoenen opruimen die ik nog weinig droeg en dat bleken er toch een flink aantal te zijn. Daarna al de bloempotten sorteren en netjes in twee curver bakken zetten ipv van los op de vloer te deponeren. De handtassen samen achterin gezet, ik verander niet zo vlug van handtas dus die andere konden wel achterin gezet worden.
Strijkijzer en naaimachine kregen opnieuw een plaatsje en de stofzuiger kon ook deftig opgeborgen worden.
Kijk eens aan ik heb nu veel plaats over…voor nieuwe schoenen 🙂

Toen de poetshulp ‘s middags vertrok en ik stoofvlees( een restje uit de diepvries) met zelfgemaakte frietjes had gegeten, heb ik me in de zetel gelegd en een” tukje” gedaan!
Daarna een wandelingetje in mijn tuin waar ik al een paar bloeiende viooltjes aantrof en
dat was het voor vandaag !

Dat was toch echt  rustig aan vind ik!

14 gedachtes over “Rustig aan vandaag!

  1. Ik dacht hetzelfde als oma moetje.. niks rustig.. maar er zijn mensen die gewoon niet rustig aan kúnnen doen, zonder zich dan niet lekker te voelen.. Lucretia was ook zo 🙂 en jij bent er zéker eentje.
    Ik daarentegen..! 😉
    Groetjesss!

    • Voor mij was dat wèl rustig hoor. Ik schiet ‘s morgens al niet vroeg in gang en na de middag heb ik echt niet veel meer gedaan. En daarenboven was ik echt blij dat dit rommelige hok eens aan de kant was en dat geeft je een zekere rust 😉

Geef een reactie