Site pictogram

Lissabon 2e dag

De volgende dag namen we de beroemde tram 28 om naar het oude gedeelte van Lissabon te rijden. Soms had je de indruk dat de tram niet boven zou geraken, maar al slingerend  en scherend langs gevels en geparkeerde auto geraakten we boven. Ik zie  me niet te voet  die steile helling  doen. De tram rijdt letterlijk vlak langs de gevels en in de bochten vreesde je echt dat de hoekstenen van de veelal smalle huizen beschadigd zouden worden.

We wandelden een ogenblik door die smalle steile straatjes  en eindigden bij een mooie kerk,  Igresio  San Vicento de Faro (klik). In deze kerk troffen we ontelbare taferelen aan in de bekende siertegels . Ook verschillende taferelen van de Fabels van Lafontaine .

Op de muren onder de bogen van de binnenkoer waren ook allemaal taferelen in azulejos

Bovenaan de kerk was een breed terras eveneens bekleed met tegels waar je een prachtig zicht had op de Taag

Na het bezoek aan deze mooie kerk letterlijk van onder tot boven versierd met azulejos liepen we door de smalle straten naar de volgende bestemming.

 

   

 

Het Castelo de São Jorge of het Kasteel van Sint Joris is het bekendste kasteel van Lissabon. Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag. (klik). We waren niet de enigen die dit Castelo gingen bezochten.

Vooraleer we boven waren liepen we langs een terrein waar nog veel moest gerestaureerd worden. Zelf waren we ook toe aan restauratie van onze maag. Op een terrasje vlakbij de ingang bestelden we een broodje ham/kaas en een drankje. Als je denkt dat we elke dag een zelfde soort broodje kregen dan heb je het mis. Het was telkens een verrassing en super lekker. Geen foto ervan ,we hadden grote honger. Maar het kopje koffie stond er nog!

Hier het gebouw waar je een toegangsticket kon kopen. Het was er een gaan en komen.

Een prachtig zicht op de stad en op onderstaande foto zie je ook de ijzeren lift en de kerk zonder dak…

en op de Taag…

 

Een foto van drie van de zes vriendinnen…en we gingen nog een eindje verder want de dag was nog niet ten einde!

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten