Op zoek naar die ene…

Omdat ik bij boswandelingen nooit eens een rode paddenstoel met witte stippen tegenkwam ,stelde een Brugse vriendin voor om eens te wandelen in het Domein Ryckevelde. Op de grens van Brugge, Damme en Beernem ligt het Ryckeveldebos, natuur met een eeuwenlange geschiedenis. Het domein is 180ha groot.

We wandelden eerst door de bossen op zoek naar die ene paddenstoel ! Genoeg paddenstoelen, maar niet die ene die ik met eigen ogen wilde zien! Bijna op het einde van de wandeling heb ik er toch eentje gezien, hoewel die al over zijn gloriedagen heen was!

Het allerleukste na het zoeken van paddenstoelen vond ik het bladertapijt waar je heerlijk kon in schoppen! Heb dat altijd al graag gedaan. Ach de andere wandelaars glimlachten eens als ze me bezig zagen ,maar ik ben zeker dat ze dit ook eens graag hadden gedaan.

Naast het Kasteel van Ryckevelde ligt een landhuis met hoeve . De komende jaren zullen de gebouwen alsook het terrein errond volledig geherwaardeerd worden. Hoe minimalistisch alles nog is, het schrikt de bezoekers niet af en massaal zitten ze buiten in ligzetels, op barkrukken en rond tafels en stoelen met een grote luifel boven zich. Het was die dag eigenlijk nog op het kantje af om buiten te zitten: af en toe een spetter !

14 gedachtes over “Op zoek naar die ene…

 1. Best dat we de wandeling niet uitgesteld hebben!! Ook ik heb ervan genoten. Blij dat je enkele foto’s van mij hebt kunnen gebruiken
  Als het weer het toelaat maken we nog eens een wandeling

 2. Jammer dat je die panteramaniet er maar voor de helft opgezet hebt.. dat is eenzelfde zwam als de vliegenzwam, alleen dan brons met witte stippen.

 3. mooi verslag in woord en beeld Magda
  ben blij te horen dat ze de gebouwen gaan restaureren , hopelijk dan ook te bezichtigen en met geschiedenis info

  • De foto’s van het kasteel zelf zijn vreemd genoeg verdwenen . Ik heb dit log nochtans gepost mèt de foto’s. Ik wilde het aanpassen maar dit lukt niet ,ik krijg telkens foutmeldingen. Dan maar in een ander logje. Want het kasteel zelf is heel mooi met tearoom,restaurant, terras, een heemtuin…

  • oei ik constateer dat de foto’s van het kasteel zelf verdwenen zijn. Ik krijg ze niet op de blog, ik krijg telkens foutmeldingen. Er zou iets mis zijn met de foto’s. Hoewel ik dit logje mèt de foto’s van het kasteel gepost heb. .Ik zet ze dan maar op een ander log!!

Geef een reactie