Droevig

Gisteren kwam een bericht binnen van Cédric, de kleinzoon, dat zijn beste vriend uit het leven was gestapt! Samen met nog een vriend waren ze einde september teruggekomen van een reis in Peru en verleden jaar deden ze ook samen stage in een ziekenhuis in Cochabamba(Bolivia)
Samen hebben ze door Europa gereisd en tweemaal reisden ze door Bolivia, Colombia en Peru .
Onlangs haalden de drie vrienden bij de proclamatie op de Universiteit in Gent hun diploma op. Alle drie geslaagd in hun jarenlange studies en klaar om de wereld te veroveren.


Dit bericht is als een bom binnengevallen bij familie, kennissen en vrienden.

Mijn deelneming gaat naar zijn ouders die zo fier waren dat hij geslaagd was .
Maar ook naar zijn vele vrienden gedurende zijn studietijd.
Ook naar Cédric die een fijne vriend en studiegenoot verliest en zich wellicht vragen stelt of hij dit niet kon verhinderen.
Ik hoop dat ze allen steun vinden bij elkaar om deze gebeurtenis te verwerken.

hij zag het leven niet meer zitten…

en is de drempel overgegaan …

19 gedachtes over “Droevig

  • Het is verschrikkelijk en eigenlijk niet te geloven. Hij was geslaagd in zijn studies en had ook al werk gevonden. Wat heeft er zich in die jongen afgespeeld om zo’n stap te zetten. Iederen blijft met vragen achter!

 1. Diep intriest .De vrienden zullen nu met veel vragen zitten waar op ze misschien nooit een antwoord zullen krijgen. Voor de ouders een onverwerkbaar drama. Hopelijk kunnen de vrienden het ook een plaats geven.

  • ik hoop dat de vrienden steun hebben aan elkaar. Zelfs de ouders zoeken steun bij de vrienden van hun zoon. Misschien hopen ze meer te vernemen bij zijn vrienden. Het moet vreselijk zijn als ouder een kind op die manier te verliezen.

 2. Dat is inderdaad heel erg. Ik ril als ik dit lees. Daar heb ik verder geen woorden voor. Veel sterkte gewenst voor je kleinzoon en die jongen zijn familie en vrienden.

 3. Vreselijk is dat
  Nog een gans leven voor zich en dan zoiets
  Voor die ouders heel zwaar, kom dat maar te boven
  Voor z’n vrienden zoals je kleinzoon ook heel moeilijk om dat te verwerken
  Het beste wat ze nu kunnen doen is samenkomen en veel praten
  Sterkte voor allen

  • Voor die ouders moet dit erg zijn. Op 8 oktober haalt hij zijn diploma en waren zijn ouders daar ook op de proclamatie en veertiendagen later ….onwezenlijk! Ik hoop dat ze elkaar allemaal mogen steunen familie en de vrienden

   • ja kinderen welke voor de ouders overlijden is elke ouders nachtmerrie 🙁
    ik denk dat de hele gemeenschap hen zal ondersteunen

  • Ik hoorde dat de vrienden zijn samengekomen en zelfs de ouders van de jongen in het huis waar kleinzoon nu woont( Samen met twee andere vrienden heeft hij een huis gehuurd in Gent en ze gaan van daaruit werken). Cédric weet dat hij altijd mag bellen en/of langskomen bij oma.

   • Dit is zo erg. Weet ook niet goed wat ik verder moet zeggen. Hoop dat je kleinzoon het een beetje trekt. Maar wat moeilijk voor die kinderen.

Geef een reactie