Herfstwandelingen

Na de drukte van de Zoute Grand Prix waren een paar wandelingen in de natuur rustgevend. Daarenboven was het bij de eerste wandeling die ik deed mooi weer en dan lijkt het meer op een indian summer.
De eerste wandeling deed ik verleden week . Samen met een Brugse vriendin gingen we eerst lunchen in de tearoom van de Abdij van Zevenkerken . Daarna deden we een wandeling in een stukje van het aanpalende bos. Het voelde niet herfstig aan. Het was warm en er was nog veel groen. Ik hoopte paddenstoelen te zien maar daar was het blijkbaar nog te vroeg voor. Ach de wandeling op zich was aangenaam en de rust maakte je bijna weemoedig.
Als je uit het bos komt sta je voor de mooie Abdijkerk en daarna wandelden we de dreef door naar de parking waar de auto stond.

Gisteren ben ik naar het Zwin gereden en liet de auto op de bijna lege parking van het Zwin Natuurpark achter. Vriendin en ik zijn de Nieuwe Zwindijk opgewandeld (samengesteld voor een deel met de vroegere Internationale dijk en de vernieuwde zeedijk) Neen ik heb niet de hele lus gedaan want dat is zo om en bij de 7km. Ik heb me beperkt tot de eerste halte waar er stenen zitbanken staan en waar je op een paneel de geschiedenis kan lezen. Het was geen zonnige dag ,de zon bleef zich gedeeltelijk verschuilen achter een wisselend wolkendek maar het was windstil en best aangenaam.

De Zwingeul had een laag waterpeil en overal zag je kleine zandbanken en rondscharrelende vogels. Een groep ganzen vloog al gakkend over en streek neer in het Zwinreservaat. In de verte zag je regelmatig een container schip voorbij de zwingeul varen. Op één van de foto’s zie je de contouren van Cadzand Bad.
Toen keerden we terug om in de “The Shelter”( bistro) iets te drinken vooraleer terug naar huis te rijden.

O ik heb daar een paar vergane paddenstoelen gezien ! 😉

Klik op de foto’s om ze vergroot te zien!

12 gedachtes over “Herfstwandelingen

 1. als je mooie paddestoelen wilt zien, kom volgende week eens naar Brugge en dan kunnen we samen naar Ryckevelde gaan waar heel veel verschillende paddestoelen te zien zijn . Kijk eens op mijn facebook!!
  Heb deze week nog twee ooievaars gezien op een nest boven op een schouw aan de Oosthoek. Was prachtig om te zien. Kon ze jammer genoeg niet fotograferen omdat ik op een bus zat met cruisetoeristen

  • Reuze wandelingen zijn het niet, maar zolang het weer het toelaat trekken we er regelmatig op uit. Dit waren nu echt twee uitersten: het bos en de zee. De hele wandeling op de zwindijk kan ik niet meer aan dat is toch meer dan 6 km en dan moet je nog terug omdat de auto op de Zwinparking staat! In feite vind ik de wandeling aan de Nederlandse kant mooier! 😉

 2. Wat is daar heel mooi om te wandelen. Herfst zie je hier heel goed. Je hebt aardig wat gewandeld. Gezellig buurt om te kijken Magda. Mooie serie foto’s heb je gemaakt.
  Fijne dag.

 3. Als ik naar zee ga sla ik een bezoek aan het zwin niet over. Moest ik dichter wonen zou ik er meer naar toe gaan. Blij dat ik virtueel met je mee op pad mocht.

 4. dat zijn fijne plekken om te wandelen , dat geven de beelden en de tekst ook wel weer
  ik wandelde wat jaren terug van Sluis naar Cadzand Bad ken de andere kant van het mooi Zwin dus 🙂
  fijn weekend groet

  • Zelf wandel ik ook liever aan de Nederlandse kant van het Zwin. aar nu wilden we echt een deel van het de uitgebreide Zwingeul doen. Helemaal rondwandelen is te ver voormij. Je moet nog altijd terug naar de auto hé. Ga ik wel eens op mijn eentje doen met de fiets. Vriendin durft niet meer fietsen.

Geef een reactie