Hoe is het met “Closer” ?

Een tijdje geleden schreef ik hier dat er een nieuw kunstwerk te bewonderen viel van Wim Tellier. ( klik).
Er waren in een reuze groot canvas gaten gemaakt en daarin werden zonnebloemen gezaaid. Wanneer die zonnebloemen zouden boven komen zou het beeld van een fireman een heel andere vorm aannemen.
Ik ben onlangs eens gaan kijken en ik moet eerlijk toegeven dat het me ontzettend tegenviel.
Dat heeft niets te maken met de kunstenaar , maar alles met de droogte en hitte van de laatste weken! Ik denk niet dat het mooier gaat worden. De meeste zonnebloemen doen het niet en de andere staan er verwelkt bij. Het project voorziet in het derde stadium-na de bloei van de zonnebloemen -om het canvas te recycleren en te gebruiken om strandzetels van te maken. Ze kunnen er al aan beginnen !
Het had zo mooi kunnen zijn…

11 gedachtes over “Hoe is het met “Closer” ?

  1. Erg.. als ze daar geld en moeite in stoppen en dat tot een succes wilden maken, hadden ze met dit droge weer zélf water moeten geven natuurlijk. Nu is het weggegooid geld geweest en het ziet er maar triest uit daar. Snel die mislukte prutsjes eruit en bloeiende plantjes erin gezet lijkt mij de beste oplossing.. maar dat kost natuurlijk ook wel weer wat..!

    • Weggegooid geld maar ja niemand kon voorzien dat we zo’n droge zomer zouden hebben. Wat ik niet begrijp is dat ze die zonnebloemen geen water gaven als je toch zoveel geld uitgeeft voor zo’n project . Het ligt ook erg afgelegen en dan nog tussen de parkbegraafplaats en het ziekenhuis 🙂

  2. Het zielig bij deze zonnebloemen. Vast water nodig. Dan gaat weer goed komen. Het is eigenlijk geen kunst. Jammer niet gelukt is….. Fijne dag Magda.

  3. Spijtig natuurlijk al was het idee niet slecht .Dat is resultaat van zo’n hete zomer. Dit jaar de zonnebloemen en dahlia’s hier ook triestige boel .Slakken hebben de helft opgegeten en de rest is buiten maat voor zonnebloemen .Erg vind ik

    • Ja het idee is wel goed want zijn twee vorige projecten waren een succes : een enorm zeil op het strand met foto’s van over de hele wereld en eentje met allemaal bloemenprints. Maar daar kwam vanzelf veel volk kijken van mensen die op de dijk wandelden.
      Nu ligt dat zeil met die zonnebloemen helemaal afgelegen en je moet het ook al weten waar het ligt want behalve een plakkaat op straat zie je het niet liggen. Je moet echt die weide in wandelen om het te zien. De ligging zelf is ook niet zo plezierig :tussen de parkbegraafplaats en het Ziekenhuis !!!

Geef een reactie