wandelen van Wenduine naar Blankenberge

Tijdens de zomermaanden gaan mijn vriendin en ik dikwijls op stap met de tram. Er is om de tien minuten een tram en met een jaarlijkse betaling van een goeie 50 euro kunnen we als senioren onbeperkt reizen met tram en bus van de lijn.
Dit jaar zijn we wat later gestart omdat ik het fysiek niet aankon. Nu het weer beter gaat zijn we regelmatig terug op weg met de tram. Een van de eerste keren reden we tot Wenduine waar we via de zeedijk terugstapten richting Blankenberge. Hoewel het al vakantie was ( 9.7.2022) was het nog kalm aan zee.

De zeedijk is niet zo erg lang en algauw kwamen we op een soort schelpenpad met mooi uitzicht op het hinterland. Via  het schelpenpad wandelden we achter de duinen richting Blankenberge. Het is er mooi en aan de ene kant heb je duinen begroeid met helmgras en vegetatie eigen aan de duinen en aan de andere kant staat het vol met egelantiers die nu mooi bloeien en geuren.
Halverwege wandelden we onder de wrakkenbrug door:
De brug Het Wrakhout biedt in de eerste plaats de fietsers, de voetgangers en de strandrecreanten een veilige oversteek. Het bouwwerk slaat letterlijk en figuurlijk een brug tussen polders en duinen en leidt de gebruikers naar een panoramisch hoogtepunt met uitzicht op zee, op het duingebied en de Uitkerkse Polders.

Het was warm want de zeebries was hier niet voelbaar halverwege heb ik toch even letterlijk de beentjes gestrekt.

Omdat we rond de jachthaven moesten wandelen om in het centrum van Blankenberge te geraken namen we op het einde van het pad toch even de tram. Voor mijn eerste lange wandeling ( een vol uur doorstappen) was ik al erg tevreden. De tramrit duurde welgeteld twee haltes 🙂 , maar ja teveel kan wel eens teveel zijn,hé.

Daarenboven wilden we nog eens door Blankenberge slenteren. We namen een straatje dat werkelijk nieuw leven is ingeblazen. In elk geval de gevels waren mooi opgefrist en de straat was ook autovrij gemaakt.

We kwamen een meeuw tegen in de omgeving van een restaurant en wellicht had hij een overschot van frieten gekregen. Hij week geen cm van waar hij stond en keek ons dreigend aan. Ik liet hem maar gerust na toch even op het knopje van de camera gedrukt te hebben.

In één van de straatjes was er vóór een handelszaak een travestieshow. De ene playbackte Witney Houston en de blondine Laura Lynn. Ik filmde een paar fragmentjes. Alleen het tweede fragment krijg ik hier niet goed op. Veel bekijks voor dit straatevenement.

15 gedachtes over “wandelen van Wenduine naar Blankenberge

 1. Magda,
  je hebt ons een mooie tip bezorgd met die wandeling. Ik was opzoek naar iets dergelijks, maar in alle kaarten van de kust in die omgeving was nergens “groen” te bespeuren. Met ons beiden en de zoon/schoondochter alhier vanuit Korea, hebben we je informatie benut om vanuit Wenduine de helft heen en terug te wandelen, dit ondanks een grijze atmosfeer. We hadden er een deugddoende namiddag bij…
  Wilfried

 2. Wat is daar mooi aan de strand wandelen. Dan kom je bij de haven. Heel mooi daar. Leuke foto van jou. Meeuwen zien wij hier veel van. Je hebt mooie foto’s kunnen maken. Haha deze filmpje grappig om te zien. Deze wil deze lekker uit leven. De laatste filmpje grappig onderbovenste te zien. Leuk!! Je hebt mooie foto’s kunnen maken. Fijne dag gewenst.

  • Ik doe mijn best om weer” mijn oude zelf” te worden vóór de winter eraan komt . Want dan heb je vanzelf al minder beweging. Ik moet nu en dan wel een “rust”dag inlassen.. Maar het is zomer en het weer is goed ( behalve de hittedagen dan) dus wil ik naar buiten en genieten
   .

 3. Goed dat je weer op stap kan. Wij hebben op 11 juli an Wenduine naar Westende gefietst en vonden ook al dat het overal (behalve aan de Koninklijke Gaanderijen in Oostende) zo rustig was. Was nochtans een prachtige dag.

  • Tot half juli is het aan de kust altijd nog wat rustig . En toen die hitte er was leken de straten wel uitgestorven.. Maar nu is het wel hoogseizoen als je de auto’s op de natiënlaan ziet geparkeerd staan. Vandaar is het toch een behoorlijk eind wandelen naar de zee!

 4. Ooit eens dat traject in de andere richting gewandeld.. van Blankenberge naar Wenduine.. was het begin van de Tweedaagse van Blankenberge waaraan ik deelnam.. zal 2004 of ’05 geweest zijn. Oók het begin van een 20km-tocht, dus het ging nog een heel eind het achterland in.. maar dat zou ik nu ook niet meer kunnen hoor.. en al zeker niet als het wat warmer is. Jij bent net ziek geweest én al wat jaartjes ouder dan ik.. geen wonder dat je even moest zitten.. overdoe het maar niet magda, je hoeft niks te bewijzen hoor! 😉

  • Het was die dag achter de duinen wel warm. Ik had liever langs de zee gewandeld maar vriendin doet dat niet graag.. Krijgt rugpijn als ze op zand loopt Ik forceer niets hoor, maar moet toch wel eens op mijn tanden bijten. Maar elke dag gaat het toch wat beter. Ik kan al merkelijk meer dan toen ik het ziekenhuis verliet. Ik voelde me een wrak een dacht dat het niet meer goed ging komen.. Ik moest toen nog beginnen met de afbouw van al die medicatie die ik kreeg tegen die ontsteking.

  • Ja een meeuw moet je niet onderschatten.. Die zou aanvallen ,heb ik nog gezien aan de vistrap in Oostende . Ze vallen je gewoon aan om frieten, of een ijsje van je af te pikken. Hier zou het mijn gsm geweest zijn 🙂

 5. een mooi verslag in woord en beeld van jullie wandeling , lang zat na alle ongemak , opbouwen is de regel
  genoeg te zien onder weg en een leuke show toe 🙂

  • Ja ik ben nog altijd bezig met opbouwen en elke keer gaat het beter. Al moet ik soms toch nog op mijn tanden bijten om ” de eindmeet” te halen. Die show was echt spektakel en ” ze” hadden veel bekijks!

   • ja ik weet wat opbouwen inhoud pppfffttt
    dan is zo’n leuke pauze best welkom 🙂

Geef een reactie