Site pictogram

Een grote klus

Drie dagen na elkaar op stap gaan was al een flinke stap voorwaarts op de curve van zich beter voelen. Maar op de vierde dag mocht ik het toch wat rustiger aan doen en was ik echt moe. De kapper is dan een goed middel om even stil te zitten en te ontspannen terwijl je hoofd lekker gemasseerd wordt bij het wassen, de kapster je haar weer fatsoenlijk knipt , een steuntje in je haar steekt met van die kleine rolletjes en je dan aan de wasbak mag liggen tot het product voldoende is ingewerkt. Dat ontspant me zodanig dat ik voelde dat ik ging snurken. Juist op tijd ging de timer aan en was ik klaar wakker. ” Je was bijna in slaapt hé lachte de kapster. Ik hoorde het aan je ademhaling.”
Dat was een ontspannend namiddagje en als ik mijn koppie zag in de spiegel voelde ik me er ook minder flets uitzien. Ik was ook weken niet meer buiten geweest.

De dag erna kwam onverwachts de aannemer van dakwerken aanbellen om te zeggen dat hij aan de werkzaamheden kwam beginnen. Twee kanten van het huis hadden een nieuwe goot nodig. Toen ik in het vroege voorjaar contact nam met hem zei hij dat ik wat geduld moest hebben omdat hij zoveel werk had. Ik antwoordde toen dat er geen haast bij was , maar dat ik toch graag had gezien dat de goten vernieuwd waren tegen de volgende winter. De man keek toen zo verbaasd naar me omdat ik niet “zaagde” om er zo vlug mogelijk aan te beginnen ” Dat heb ik nu nog nooit gehoord van een klant”, repliceerde hij en schoot in een lach.” Zodra er een gaatje is kom ik het doen en dat zal zeker ver vóór de volgende winter zijn”

Hij hield woord en einde juni kwam hij samen met zijn zoon stellingen zetten om aan die klus te beginnen. Een karwei dat toch bijna vier dagen in beslag nam. De eerste dag mochten ze tegen de middag al stoppen want het is beginnen water gieten tot ver in de namiddag.
Maar nu kijk ik naar twee kanten van het huis op glanzend nieuwe goten. De twee voorzijden waren nog niet aan vernieuwing toe ( huis is in L vorm gebouwd). Hopelijk blijven die nog wat intact want het kost toch een smak geld.

Mobiele versie afsluiten