Een grote klus

Drie dagen na elkaar op stap gaan was al een flinke stap voorwaarts op de curve van zich beter voelen. Maar op de vierde dag mocht ik het toch wat rustiger aan doen en was ik echt moe. De kapper is dan een goed middel om even stil te zitten en te ontspannen terwijl je hoofd lekker gemasseerd wordt bij het wassen, de kapster je haar weer fatsoenlijk knipt , een steuntje in je haar steekt met van die kleine rolletjes en je dan aan de wasbak mag liggen tot het product voldoende is ingewerkt. Dat ontspant me zodanig dat ik voelde dat ik ging snurken. Juist op tijd ging de timer aan en was ik klaar wakker. ” Je was bijna in slaapt hé lachte de kapster. Ik hoorde het aan je ademhaling.”
Dat was een ontspannend namiddagje en als ik mijn koppie zag in de spiegel voelde ik me er ook minder flets uitzien. Ik was ook weken niet meer buiten geweest.

De dag erna kwam onverwachts de aannemer van dakwerken aanbellen om te zeggen dat hij aan de werkzaamheden kwam beginnen. Twee kanten van het huis hadden een nieuwe goot nodig. Toen ik in het vroege voorjaar contact nam met hem zei hij dat ik wat geduld moest hebben omdat hij zoveel werk had. Ik antwoordde toen dat er geen haast bij was , maar dat ik toch graag had gezien dat de goten vernieuwd waren tegen de volgende winter. De man keek toen zo verbaasd naar me omdat ik niet “zaagde” om er zo vlug mogelijk aan te beginnen ” Dat heb ik nu nog nooit gehoord van een klant”, repliceerde hij en schoot in een lach.” Zodra er een gaatje is kom ik het doen en dat zal zeker ver vóór de volgende winter zijn”

Hij hield woord en einde juni kwam hij samen met zijn zoon stellingen zetten om aan die klus te beginnen. Een karwei dat toch bijna vier dagen in beslag nam. De eerste dag mochten ze tegen de middag al stoppen want het is beginnen water gieten tot ver in de namiddag.
Maar nu kijk ik naar twee kanten van het huis op glanzend nieuwe goten. De twee voorzijden waren nog niet aan vernieuwing toe ( huis is in L vorm gebouwd). Hopelijk blijven die nog wat intact want het kost toch een smak geld.

10 gedachtes over “Een grote klus

 1. Oei slaap gevallen bij de kapper. Zou ik nooit doen Haha… Lekker mooi haar zitten. Dakbewerker deze knullen werken voor de gootje. Dit moest ook gebeuren. Bij ons in de straat is ook net gebeurd bij ons aan de overkant. Dan hele rij gedaan. Pffff…. Ja dit kost zeker veel geld. Afgelopen donderdag bij ons afvooer geweest voor de verstopte gootsteen. Jonge knaap ging met de slang liefs 15 meter erin gegaan. Liefs 3 keer. Nou is helemaal goed gekomen. Dit kost ook geld. Hij heeft geweldig gedaan. Mooie foto van deze dakberwerker bij jou in de tuin. Fijne dagen.

  • Ik had geen middagdutje kunnen doen en zo liggend aan de wasbak met dat permanentspul op je hoofd ,tja dat vraagt erom om in slaap te vallen hahahaha! Ach ik ken haar al héél lang. Ja is niet leuk een verstopping in de buizen ,heb het ook lang geleden eens voorgehad; Gelukkig was het vlug gevonden en het kost je inderdaad een pak geld.

 2. slapen bij de kapper moet ik maar niet doen , want dat doe ik zelf 😁
  inderdaad die dakdekker was verbaasd , er zullen weinig zijn die zeggen , voor de winter zo vroeg in het jaar
  maar de klus is klaar

  • Ik lag daar zo lekker met mijn hoofd achterover aan de wasbak . De kapster is ook gene onbekende voor mij; Zou dat anders nooit doen.
   Ja ik heb mijn gedacht gezegd tegen de dakwerker. Ze hebben altijd veel werk en geen tijd. Ik snap dat niet, ze mogen blij zijn dat ze werk hebben. Misschien wilde hij tonen dat het zeker vòòr de winter ging klaar zijn 😉

Geef een reactie